Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC

Château Landonnet, Bordeaux

Normale prijs: € 10,07

Special Price € 9,97*

0.75l · € 13,29/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de beroemde Bordeaux streek.
  • Volle body met uitgesproken fruit- en kruidige tonen
  • Perfect gerijpt en met een lange afdronk
  • Veelzijdige combinaties, ideaal bij sterke vleesgerechten
  • Hoge kwaliteit uit de Franse wijntraditie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Saint Aubin de Brann B&G Original Bdx Superieur Le Prince Noir
    Saint Aubin de Brann
    B&G Original Bdx Superieur Le Prince Noir
    € 10,07*
    Château Haut Barry Château Haut Barry Bordeaux Supérieur AOC
    Château Haut Barry
    Château Haut Barry Bordeaux Supérieur AOC
    € 10,07*
    Château Majoureau Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC
    Château Majoureau
    Château Majoureau Bordeaux supérieur AOC
    € 8,38*
    Château Cleyrac Château Cleyrac Bordeaux rouge AOC
    Château Cleyrac
    Château Cleyrac Bordeaux rouge AOC
    € 7,65*
    Château Bellevue Saint-Martin Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC
    Château Bellevue Saint-Martin
    Château Bellevue Saint-Martin Montagne Saint Emilion AOC
    € 12,56*
Beschreibung

Wijn noot: Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC

De rode wijn Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC van Château Landonnet in de Bordeauxstreek in Frankrijk is een nobele wijn met een dieprode kleur die op het eerste gezicht indruk maakt. In de mond overtuigt hij met een aangename frisheid en een evenwichtige structuur en presenteert hij zich met aroma's van tabak en rijp fruit. De cuvée van de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc werd zorgvuldig gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en zes maanden opgeslagen in Franse eikenhouten vaten om zijn volle aroma te ontwikkelen. De Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC is ideaal bij robuuste vleesgerechten en pittige kazen en biedt wijnliefhebbers een authentieke smaakervaring uit de beroemde Bordeaux-regio.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC

Serveren op 16-18 graden Celsius, past heel goed bij gerechten met donker vlees, gegrilde steak, pittige pastagerechten of gegrilde groenten. Rijpe kazen passen er ook heel goed bij. We raden aan om deze wijn jong en fris te drinken.

Château Landonnet

Château Landonnet de wijnmaker achter Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC

Château Landonnet is een gerenommeerd wijnhuis in het hart van Bordeaux. Al generaties lang worden hier wijngaarden bewerkt en de familie van de wijnmaker heeft een passie voor het cultiveren van het erfgoed van de regio. De wijngaarden van Château Landonnet liggen op de hoogten van Saint-Foy-la-Grande en bieden een adembenemend uitzicht op de Dordogne-vallei. Het terroir, bestaande uit klei-kalksteen bodems en een speciaal microklimaat, creëert ideale omstandigheden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit. De wijnen van Château Landonnet kenmerken zich door hun diversiteit en elegantie. De wijnmaker hecht veel belang aan een zorgvuldige selectie van de druiven, een voorzichtige verwerking en een langzame rijping. De wijnen rijpen op eikenhouten vaten om hun aroma's en finesse te verfijnen. Het wijnassortiment van Château Landonnet bestaat uit rode, witte en rosé wijnen, allemaal van hoge kwaliteit. De rode wijn gemaakt van Merlot en Cabernet Sauvignon druiven is een echte klassieker en presenteert zich met aroma's van zwart fruit, vanille en kruiden. De witte wijn gemaakt van Sémillon en Sauvignon Blanc druiven is fris en levendig met tonen van tropisch fruit. De roséwijn is een perfecte begeleider van zomeravonden en overtuigt met zijn frisheid en fruitigheid. Château Landonnet is een wijnhuis voor veeleisende liefhebbers die de diversiteit en elegantie van Bordeaux-wijnen waarderen.


Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC wordt geproduceerd door Château Landonnet in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Château Landonnet misschien ook lekker.
Château Landonnet en Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC

Naam Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Merlot,Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Vignobles R. Jaubert Château Landonnet
21, Route de Montignac
FR-33760 LADAUX
Wijnmaker Château Landonnet

UVP
€ 10,07
€ 9,97*
0.75l·€ 13,29/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château Landonnet

    Château Landonnet Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC
    Château Landonnet
    Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC
    € 9,97*
    Château Landonnet Château Landonnet Rosé Bordeaux AOC
    Château Landonnet
    Château Landonnet Rosé Bordeaux AOC
    € 9,13*
    Château Landonnet Château Landonnet Entre-Deux-Mers Bordeaux AOC
    Château Landonnet
    Château Landonnet Entre-Deux-Mers Bordeaux AOC
    € 9,97*
    Château Landonnet Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC
    Château Landonnet
    Château Landonnet Rouge Bordeaux AOC
    € 9,97*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD