Land
Spanje
DO Somontano
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2022

Vinas del Vero Luces Blanco

Vinas del Vero, DO Somontano

>> Slechts 3 stukken beschikbaar

€ 8,15*
0.75l · € 10,87/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Excellente witte wijn uit het DO Somontano teeltgebied, Spanje.
  • Fascinerend aromaspectrum: fruit, bloemen en kruiden
  • Perfecte begeleider van visgerechten en zeevruchten
  • Evenwichtige smaak met aangename zuren
  • Bekroond: Meerdere prijzen voor kwaliteit en vakmanschap

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Blanco
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Blanco
    € 8,51*
    Bodegas Paniza Jabalí Agostón Chardonnay - Viura DO
    Bodegas Paniza
    Jabalí Agostón Chardonnay - Viura DO
    € 7,48*
    Bodegas Marco Real Homenaje Chardonnay
    Bodegas Marco Real
    Homenaje Chardonnay
    € 8,54*
    Bodegas San Martín de Unx Butterzard
    Bodegas San Martín de Unx
    Butterzard
    € 8,61*
    Felix Solis Viña San Juan Blanco
    Felix Solis
    Viña San Juan Blanco
    € 6,86*
Beschreibung

Wijn noot: Vinas del Vero Luces Blanco

Kleur: zeer licht strogeel met delicate reflecties Aroma: aromatisch intens en complex boeket van fruit en witte bloemen met een frisse hint van kruiden Smaak: ook zomers fris, intens en levendig in de mond met de geurige, fruitige aroma's van het boeket - perfect voor ongecompliceerd drinkplezier! Voor Luces Blanco werden de druiven, die in de kern aangenaam rijp waren, geoogst in de nog koele vroege ochtenduren. De Chardonnay begon in de derde week van augustus, daarna moesten de oogstmedewerkers wachten tot de eerste week van september voor de Sauvignon Blanc, en ook de vrij laat rijpende Macabeo nam zijn tijd; die werd pas tegen het einde van de maand binnengehaald. Aan de andere kant bleef de maximale aandacht voor de vinificatie hetzelfde voor alle druivensoorten. Om oxidatie te voorkomen en hun aromatische frisheid te behouden, worden de druiven altijd direct na aankomst in de wijnmakerij verwerkt, eerst een korte maceratie op de schillen, dan worden ze in de persen gevoerd, voorzichtig geperst en de uitlopende most laat men 24 uur rusten zodat alle troebele deeltjes naar de bodem zinken en de most zich als het ware kan voorklaren voordat ze aan hun gecontroleerde koele gisting beginnen bij temperaturen tot 16 °C gedurende ongeveer zeven dagen. Om het fruit en de frisheid, die sinds de oogst zo zorgvuldig bewaard zijn gebleven, volledig en perfect in de fles te krijgen, worden de wijnen niet achteraf gerijpt, maar al in een vroeg stadium puur en fris gebotteld.
Restsuiker:3.5 / Zuurgraad:5.58

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Vinas del Vero Luces Blanco

Als aperitief, bij lichte zomergerechten, groenten, voorgerechten en salades, bij vis, gevogelte, zeevruchten of gewoon als fris glas op het terras.

Vinas del Vero

Vinas del Vero de wijnmaker achter Vinas del Vero Luces Blanco

Vinas del Vero is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio Somontano in Noord-Spanje. Het wijnhuis wordt gekenmerkt door zijn passie en toewijding aan de wijnbouw en produceert enkele van de meest voortreffelijke wijnen van het land. De wijnen van Vinas del Vero staan bekend om hun hoge kwaliteit en verscheidenheid, variërend van robuuste rode wijnen tot lichte, verfrissende witte wijnen. Het wijnhuis heeft de afgelopen jaren talloze prijzen gewonnen en wordt beschouwd als een van de beste wijnproducenten van Spanje. Bezoek het wijnhuis en proef de delicatessen van Vinas del Vero om de ware smaak van Somontano te ervaren.


DO Somontano

DO Somontano het teeltgebied van de Vinas del Vero Luces Blanco

Het wijngebied Somontano, gelegen in de autonome regio Aragón in het noordoosten van Spanje, is een oogverblindend juweel in de wereld van de wijn. De naam Somontano, wat 'aan de voet van de bergen' betekent, weerspiegelt de spectaculaire omgeving waarin de wijngaarden zijn genesteld en die deze uitzonderlijke wijnen hun geologische identiteit geeft. De grote hoogte en het alpiene klimaat maken Somontano tot een verbluffende plek en zorgen voor de essentie van de wijnen. Hier komen brede zomerdagen samen met koude nachten, een contrast dat leidt tot een langere rijpingsperiode, waardoor de druiven hun complexe aroma's kunnen ontwikkelen. Een verscheidenheid aan bodemtexturen, rijk aan kalksteen, klei en grind, dragen verder bij aan het unieke smaakprofiel. Het is deze mix van opmerkelijk klimaat en bodem die de Somontano-wijnmakers een uitzonderlijk gevarieerd aanbod aan druivenrassen biedt, van robuuste druivenrassen zoals cabernet sauvignon en merlot tot de inheemse Moristel- en Parraleta-variëteiten. Somontano-wijnen zijn atypisch voor wat velen met Spanje associëren: Ze zijn over het algemeen fijner en eleganter met een meer continentaal gevoel. Naast de rode wijnen, die het grootste deel van de productie uitmaken, zijn de indrukwekkende réserve witte en rosé wijnen gemaakt van Chardonnay, evenals spectaculaire mousserende wijnen gemaakt volgens de 'methode traditionelle', uitstekende voorbeelden van wat Somontano te bieden heeft. Een traditioneel maar vooruitstrevend teeltgebied, een regenboog aan druivensoorten en wijnstijlen, beïnvloed door een prachtig natuurlijk landschap - Somontano schittert in diversiteit en kwaliteit. Voor wijnkenners en ontdekkingsreizigers is het een onmisbare bestemming op de wijnkaart van Spanje. Het potentieel is gewoonweg te uniek om over het hoofd te zien. Geniet, ontdek en hou van Somontano. Ook al is de taal van de wijn universeel, deze plek biedt een heerlijk eigen dialect.



Vinas del Vero Luces Blanco wordt geproduceerd door Vinas del Vero in het teeltgebied DO Somontano in Spanje.
Als je Vinas del Vero Luces Blanco lekker vond, vind je de andere wijnen van Vinas del Vero misschien ook lekker.
Vinas del Vero en Vinas del Vero Luces Blanco zijn afkomstig van DO Somontano.

Details

Extra informatie: Vinas del Vero Luces Blanco

Naam Vinas del Vero Luces Blanco
Wijnbouwgebied DO Somontano
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Sauvignon Blanc, Chardonnay, Macabeo
Wijnverwerking Voor Luces Blanco werden de perfect rijpe druiven in de koele vroege ochtenduren geoogst. Chardonnay begon in de derde week van augustus, daarna moesten de oogsthelpers wachten tot de eerste week van september voor de Sauvignon Blanc en ook de vrij laat rijpende Macabeo nam zijn tijd; deze werd pas tegen het einde van de maand binnengehaald. Aan de andere kant bleef de maximale aandacht tijdens de vinificatie hetzelfde voor alle druivensoorten. Om oxidatie te voorkomen en hun aromatische frisheid volledig te behouden, worden de druiven altijd direct na aankomst in de wijnmakerij verwerkt, eerst kort gemacereerd op de schillen, daarna overgebracht naar de persen, voorzichtig geperst en de uitlekkende most 24 uur laten bezinken zodat alle troebele deeltjes naar de bodem zinken en de most zichzelf virtueel kan voorklaren voordat ze gedurende ongeveer zeven dagen aan hun gecontroleerde, koele gisting bij temperaturen tot 16 °C beginnen. Om het fruit en de frisheid, die sinds de oogst zo zorgvuldig bewaard zijn gebleven, in de fles te krijgen, worden de wijnen niet achteraf gerijpt, maar in een vroeg stadium puur en fris gebotteld.
Restsuiker (g/l) 3.5
Zuurgraad (g/l) 5.58
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Viñas del Vero, Crta. a Naval, km 3,7, 22300 Barbastro, Spanien
Wijnmaker Vinas del Vero

>> Nur noch 3 Stück verfügbar

€ 8,15*
0.75l·€ 10,87/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vinas del Vero

    Vinas del Vero Vinas del Vero Chardonnay
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Chardonnay
    € 9,40*
    Vinas del Vero Vinas del Vero Rosado
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Rosado
    € 8,04*
    Vinas del Vero La Miranda de Secastilla Garnacha Tinto
    Vinas del Vero
    La Miranda de Secastilla Garnacha Tinto
    € 11,79*
    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Blanco
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Blanco
    € 8,15*
    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Tinto
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Tinto
    € 7,68*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD