Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
DO Somontano
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fris & fruitig
Rabatt
-27%

2022

Vinas del Vero Rosado

Vinas del Vero, DO Somontano

Normale prijs: € 11,09

Special Price € 8,09*

0.75l · € 10,79/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Levendige Rosado uit het DO Somontano teeltgebied.
  • Gevarieerde tonen van rood fruit en bloemen
  • Ronde, evenwichtige smaak met een aangename frisheid
  • Perfecte begeleider van zeevruchten en mediterrane gerechten
  • Spaans wijngenot met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Castillo Perelada Rosé Pescador
    Castillo Perelada
    Rosé Pescador
    € 6,87*
    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Rosado
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Rosado
    € 7,69*
    Pinord Clos de Torribas Rosado
    Pinord
    Clos de Torribas Rosado
    € 8,01*
    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Rosado
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Rosado
    € 7,99*
    Mas la Roca - Vallformosa Mas La Roca Rosado
    Mas la Roca - Vallformosa
    Mas La Roca Rosado
    € 7,78*
Beschreibung

Wijn noot: Vinas del Vero Rosado

Kleur: helder framboosroze met blauwviolette accenten Bouquet: verleidelijk bouquet van zoete gerijpte rode bessen en fijne hints van marasquin kersen Smaak: sappig in de mond, aromatisch intens en fris, absoluut gemakkelijk te drinken, met een heerlijke zuur-zoet balans, merkbaar karakter van herkomst en mooie lengte in de afdronk Merlot en Tempranillo voor de Viñas del Vero Rosado werden begin september bij optimale rijpheid geoogst, Merlot in de eerste, Tempranillo in de tweede week van september. Dankzij de nabijheid van de wijngaarden tot de wijnmakerij konden de druiven onmiddellijk worden gekneusd en vervolgens koud worden geplet om een maximum aan intense kleurpigmenten en de eerste aroma's en fenolen van de schil van de bessen te concentreren vóór de gisting. De vrijlopende most werd verzameld en overgebracht naar de fermentoren, waar keldermeester José Ferrer ze nu heel langzaam liet gisten bij gecontroleerde koele temperaturen van rond de 16 °C. De wijnen werden vervolgens verschillende keren afgetapt. De wijnen werden vervolgens verschillende keren afgetapt, uiteindelijk helder gefilterd en vroeg gebotteld om hun pure fruit en aromatische frisheid volledig te behouden.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Vinas del Vero Rosado

Met gemengde tapas, worst, ham, antipasti en allerlei soorten fingerfood, kleurrijke zomersalades, verse pasta met gegrilde groenten en gerechten met oosterse of Aziatische kruiden.

Vinas del Vero

Vinas del Vero de wijnmaker achter Vinas del Vero Rosado

Vinas del Vero is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio Somontano in Noord-Spanje. Het wijnhuis wordt gekenmerkt door zijn passie en toewijding aan de wijnbouw en produceert enkele van de meest voortreffelijke wijnen van het land. De wijnen van Vinas del Vero staan bekend om hun hoge kwaliteit en verscheidenheid, variërend van robuuste rode wijnen tot lichte, verfrissende witte wijnen. Het wijnhuis heeft de afgelopen jaren talloze prijzen gewonnen en wordt beschouwd als een van de beste wijnproducenten van Spanje. Bezoek het wijnhuis en proef de delicatessen van Vinas del Vero om de ware smaak van Somontano te ervaren.


DO Somontano

DO Somontano het teeltgebied van de Vinas del Vero Rosado

Het wijngebied Somontano, gelegen in de autonome regio Aragón in het noordoosten van Spanje, is een oogverblindend juweel in de wereld van de wijn. De naam Somontano, wat 'aan de voet van de bergen' betekent, weerspiegelt de spectaculaire omgeving waarin de wijngaarden zijn genesteld en die deze uitzonderlijke wijnen hun geologische identiteit geeft. De grote hoogte en het alpiene klimaat maken Somontano tot een verbluffende plek en zorgen voor de essentie van de wijnen. Hier komen brede zomerdagen samen met koude nachten, een contrast dat leidt tot een langere rijpingsperiode, waardoor de druiven hun complexe aroma's kunnen ontwikkelen. Een verscheidenheid aan bodemtexturen, rijk aan kalksteen, klei en grind, dragen verder bij aan het unieke smaakprofiel. Het is deze mix van opmerkelijk klimaat en bodem die de Somontano-wijnmakers een uitzonderlijk gevarieerd aanbod aan druivenrassen biedt, van robuuste druivenrassen zoals cabernet sauvignon en merlot tot de inheemse Moristel- en Parraleta-variëteiten. Somontano-wijnen zijn atypisch voor wat velen met Spanje associëren: Ze zijn over het algemeen fijner en eleganter met een meer continentaal gevoel. Naast de rode wijnen, die het grootste deel van de productie uitmaken, zijn de indrukwekkende réserve witte en rosé wijnen gemaakt van Chardonnay, evenals spectaculaire mousserende wijnen gemaakt volgens de 'methode traditionelle', uitstekende voorbeelden van wat Somontano te bieden heeft. Een traditioneel maar vooruitstrevend teeltgebied, een regenboog aan druivensoorten en wijnstijlen, beïnvloed door een prachtig natuurlijk landschap - Somontano schittert in diversiteit en kwaliteit. Voor wijnkenners en ontdekkingsreizigers is het een onmisbare bestemming op de wijnkaart van Spanje. Het potentieel is gewoonweg te uniek om over het hoofd te zien. Geniet, ontdek en hou van Somontano. Ook al is de taal van de wijn universeel, deze plek biedt een heerlijk eigen dialect.



Vinas del Vero Rosado wordt geproduceerd door Vinas del Vero in het teeltgebied DO Somontano in Spanje.
Als je Vinas del Vero Rosado lekker vond, vind je de andere wijnen van Vinas del Vero misschien ook lekker.
Vinas del Vero en Vinas del Vero Rosado zijn afkomstig van DO Somontano.

Details

Extra informatie: Vinas del Vero Rosado

Naam Vinas del Vero Rosado
Wijnbouwgebied DO Somontano
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Merlot, Tempranillo
Wijnverwerking Merlot en Tempranillo voor de Viñas del Vero Rosado werden begin september geoogst, Merlot in de eerste week van september en Tempranillo in de tweede week van september bij optimale rijpheid. Dankzij de nabijheid van de wijngaarden tot de wijnmakerij konden de druiven onmiddellijk worden gekneusd en vervolgens koud worden geplet om een maximum aan intense kleurpigmenten en de eerste aroma's en fenolen van de druivenschillen te concentreren vóór de gisting. De vrijgekomen most werd verzameld en overgebracht naar de fermentoren, waar keldermeester José Ferrer ze heel langzaam liet gisten bij een gecontroleerde koele temperatuur van ongeveer 16 °C. De wijnen werden vervolgens verschillende keren overgeheveld. De wijnen werden vervolgens meerdere keren overgeheveld, uiteindelijk helder gefilterd en vroeg gebotteld om hun pure fruit en aromatische frisheid volledig te behouden.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Viñas del Vero, Crta. a Naval, km 3,7, 22300 Barbastro, Spanien
Wijnmaker Vinas del Vero

UVP
€ 11,09
€ 8,09*
0.75l·€ 10,79/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vinas del Vero

    Vinas del Vero Vinas del Vero Chardonnay
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Chardonnay
    € 9,40*
    Vinas del Vero Vinas del Vero Rosado
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Rosado
    € 8,09*
    Vinas del Vero La Miranda de Secastilla Garnacha Tinto
    Vinas del Vero
    La Miranda de Secastilla Garnacha Tinto
    € 11,75*
    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Blanco
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Blanco
    € 7,58*
    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Tinto
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Tinto
    € 6,95*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD