Land
Italië
Marken
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2022

Verdicchio Classico DOC

Piersanti, Marken

€ 6,92*
0.75l · € 9,23/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit de bekende teeltregio Marche
  • Harmonieuze smaak met tonen van fruit en amandelen
  • 100% Verdicchio, geclassificeerd als DOC kwaliteitswijn.
  • Perfect bij zeevruchten, visgerechten en wit vlees
  • Verfrissend en evenwichtig met levendige zuren

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Piersanti Verdicchio Classico Superiore Sampaolo
    Piersanti
    Verdicchio Classico Superiore Sampaolo
    € 11,77*
    Belisario Verdicchio Matelica DOC Valbona
    Belisario
    Verdicchio Matelica DOC Valbona
    € 7,96*
    Moncaro Le Vele Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC
    Moncaro
    Le Vele Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC
    € 7,52*
    Moncaro Terre Cortesi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC
    Moncaro
    Terre Cortesi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC
    € 7,96*
    Belisario Verdicchio Matelica DOC Valbona
    Belisario
    Verdicchio Matelica DOC Valbona
    € 7,96*
Beschreibung

Wijn noot: Verdicchio Classico DOC

De Verdicchio Classico DOC van Piersanti is een elegante en expressieve witte wijn die wordt geproduceerd in de gerenommeerde teeltregio Marche in Italië. De wijn presenteert zich in helder strogeel en verleidt de neus met een intens bouquet van vers citrusfruit, knapperige appels en delicate florale tonen. In de mond is de Verdicchio Classico DOC vol en heeft een aangename frisheid die wordt onderstreept door een beknopte zuurstructuur. In de afdronk ontvouwt zich een fijne mineraliteit die de wijn een bijzondere complexiteit geeft. De Verdicchio Classico DOC is een ideale begeleider van lichte vis- en zeevruchtengerechten, maar ook van knapperige salades en groenteschotels. Een authentieke witte wijn die het temperament en de passie van Italië in elke fles bundelt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Verdicchio Classico DOC

Omdat Verdicchio Classico een milde en frisse witte wijn is, past hij goed bij lichte en frisse gerechten. Enkele suggesties zijn: - Antipasti: ham, kaas, olijven, ingemaakte groenten - Salades: groene salade met citroen-knoflookdressing, tomaat-mozzarellasalade, salade van gerookte zalm en avocado - Visgerechten: gegrilde vis, geroosterde zalm, garnalen in knoflookbotersaus, oesters - Zeevruchten: Mosselen met tomaten-kruidensaus, octopussalade, gebakken sint-jakobsschelpen - Pasta: Spaghetti met citroen-botersaus, penne met tomaten, basilicum en knoflook, linguine met zeevruchten Over het algemeen harmonieert Verdicchio Classico goed met mediterrane smaken en ingrediënten.

Piersanti

Piersanti de wijnmaker achter Verdicchio Classico DOC

Piersanti is een gepassioneerde wijnmaker uit de regio Marche in Italië. Zijn wortels liggen in een familie van wijnmakers die al generaties lang leven en houden van hun vak. Piersanti is in deze traditie gegroeid en heeft zich met passie en toewijding aan het wijnmaken gewijd. Zijn wijnen zijn van een zeldzame kwaliteit en hebben precieze aroma's. Piersanti produceert uitsluitend wijnen van autochtone druiven uit de regio Marche, die de wijn zijn unieke smaken geven. Zorgvuldig handgemaakt en met respect voor de traditionele productieprocessen, is het resultaat een wijn die de essentie van de regio weerspiegelt. Piersanti is een gepassioneerde wijnmaker die zich met toewijding en liefde aan zijn werk wijdt. Zijn prioriteit is het creëren van uitzonderlijke wijnen met een speciaal karakter. Voor hem moet elke wijn een lied zijn op de schoonheid van de regio Marche en een manier om de essentie en cultuur van het gebied te ervaren. Piersanti is een geheime tip voor alle wijnkenners die waarde hechten aan uitzonderlijke kwaliteit en authentieke smaak.


Marken

Marken het teeltgebied van de Verdicchio Classico DOC

De Marche, een verborgen juweel in de Italiaanse wijncultuur, is een regio die zich uitstrekt van de Apennijnen tot de Adriatische kust. Het verbindt in feite het hart van Italië met de oostkust en presenteert mij, als sommelier, met een indrukwekkend, gevarieerd aanbod van wijnen die er gewoon om schreeuwen ontdekt te worden. Het akkoord van het heuvelachtige en kustlandschap met de milde effecten van de Adriatische Zee is de harmonieuze sleutel tot de immense kwaliteit van de wijnen uit deze regio. Dankzij deze speciale klimatologische omstandigheden en de mineraalrijke samenstelling van de bodem, biedt dit productiegebied wijnen met onderscheidende kwaliteiten en kenmerken. De witte wijnen van de Marche, vooral de Verdicchio, zijn de grootste trots van deze regio. Deze wijn is een rijzende ster onder de Italiaanse witte wijnen, met zijn zilte mineraliteit en levendige zuurgraad ideaal voor zeevruchten en verse kazen. De rode wijnen daarentegen zijn vaak vol en gestructureerd, de meeste voornamelijk gemaakt van Sangiovese en Montepulciano druiven, zoals de beroemde Rosso Conero en Rosso Piceno. Deze wijnen onthullen volle aroma's van donker fruit en kruiden die complex en evenwichtig zijn. Ze passen perfect bij hartige gerechten of gerijpte kazen. Deze groeiende regio staat ook bekend om zijn gouden passito wijnen, die gemaakt worden van gedeeltelijk gedroogde druiven en fantastische dessertwijnen opleveren. Marche is absoluut een onontdekt paradijs voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar authenticiteit. Ze bieden verleidelijke en unieke wijnen die het hart van de Italiaanse wijncultuur vertegenwoordigen.



Verdicchio Classico DOC wordt geproduceerd door Piersanti in het teeltgebied Marken in Italië.
Als je Verdicchio Classico DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Piersanti misschien ook lekker.
Piersanti en Verdicchio Classico DOC zijn afkomstig van Marken.

Details

Extra informatie: Verdicchio Classico DOC

Naam Verdicchio Classico DOC
Wijnbouwgebied Marken
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Piersanti, Via Borgo S. Maria, 60, 60038 San Paolo AN, Italien
Wijnmaker Piersanti

€ 6,92*
0.75l·€ 9,23/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Piersanti

    Piersanti Verdicchio Classico DOC
    Piersanti
    Verdicchio Classico DOC
    € 6,92*
    Piersanti Verdicchio Classico Superiore Sampaolo
    Piersanti
    Verdicchio Classico Superiore Sampaolo
    € 11,77*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD