Land
Italië
Emilia-Romagna
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2021

Verdicchio Matelica DOC Valbona

Belisario, Emilia-Romagna

€ 7,96*
0.75l · € 10,61/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

momentan nicht verfügbar

  • Herkomst uit gerenommeerd teeltgebied Emilia-Romagna
  • Gedocumenteerde kwaliteit met DOC-zegel
  • Expressieve witte wijn gemaakt van Verdicchio Matelica druiven
  • Aroma's van citrusvruchten, bloemen en kruiden
  • Elegante en volle smaak met langdurige fruitigheid

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Piersanti Verdicchio Classico Superiore Sampaolo
    Piersanti
    Verdicchio Classico Superiore Sampaolo
    € 11,77*
    Piersanti Verdicchio Classico DOC
    Piersanti
    Verdicchio Classico DOC
    € 6,92*
    Belisario Verdicchio Matelica DOC Valbona
    Belisario
    Verdicchio Matelica DOC Valbona
    € 7,96*
    Velenosi Querci Antica Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC
    Velenosi
    Querci Antica Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC
    € 11,09*
Beschreibung

Wijn noot: Verdicchio Matelica DOC Valbona

Rijk aan acacia en brem aroma's, geurig in de mond, kruidig, warm genoeg, fris in zuurgraad, met een goede structuur. Het kan gecombineerd worden volgens de meest klassieke Verdicchio regels: Vis, warme en koude voorgerechten, mals wit vlees, kazen en voorgerechten. Best vers op 12°C.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Verdicchio Matelica DOC Valbona

De Verdicchio Matelica DOC Valbona van Belisario is een elegante en frisse witte wijn uit Italië met een fijne zuurgraad en een bloemig aroma. Hier zijn enkele gerechten die er goed bij passen: - Verse zeevruchtensalade met citroenolijfoliedressing - Gegrild of geroosterd wit vlees (bijv. kip, varkensvlees) - Risotto met groene asperges en parmezaan - Gegrilde of geroosterde groenten (bijv. courgette, paprika).In het algemeen gaan lichte en frisse gerechten ook goed samen met deze witte wijn, omdat hij zelf een lichte en frisse toets heeft. Zware en kruidige gerechten moeten vermeden worden omdat ze de smaak van de wijn kunnen maskeren.

Belisario

Belisario de wijnmaker achter Verdicchio Matelica DOC Valbona

Belisario, de wijnmaker uit Emilia-Romagna, is een gepassioneerde wijnproducent met vele jaren ervaring en liefde voor wijn. Zijn wijngaarden strekken zich uit over de heuvels van Matelica, in de regio Marche. De combinatie van de bodem, het klimaat en Belisario's ervaring resulteert in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en finesse. Belisario produceert voornamelijk Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC, die wordt beschouwd als de beroemdste wijn uit Marche. Verdicchio druiven staan bekend om hun hoge zuurgraad en frisse smaak, geperfectioneerd door Belisario's nauwgezette werk tijdens de teelt en het wijnmaken. Belisario's Verdicchio wijnen worden gewaardeerd en geprezen door wijncritici en wijnliefhebbers. Zijn wijnen staan bekend om hun aroma's van citrusvruchten, appels en groene appel. De wijnen hebben ook knisperende zuren en een lange afdronk, waardoor ze perfect passen bij lichte maaltijden en visgerechten. Belisario is trots op zijn werk als wijnmaker en op het feit dat hij elk jaar weer prachtige wijnen kan produceren. Met zijn toewijding aan kwaliteit zullen zijn wijnen tot de beste van Italië blijven behoren. Als je op zoek bent naar een heerlijke, verfrissende wijn uit Italië, dan moet je zeker de Verdicchio wijnen van Belisario proberen.


Emilia-Romagna

Emilia-Romagna het teeltgebied van de Verdicchio Matelica DOC Valbona

Emilia-Romagna, een charmante regio in het noordoosten van Italië, is een waar paradijs voor wijnliefhebbers. Deze regio, waar de rivier de Po zachtjes samenkomt met de Adriatische Zee, staat bekend als een van de meest productieve en diverse wijngebieden van Italië. Als sommelier is het een echte traktatie om de rijkdom aan onderschatte schatten te ontdekken die Emilia-Romagna te bieden heeft. Meer dan 15 beschermde oorsprongsbenamingen gedijen hier en vertegenwoordigen een breed scala aan wijnstijlen, van verfrissend tot robuust. De locaties, die variëren van de vruchtbare rivierbeddingen van de Po tot de steile heuvels van de Apennijnen, bieden een verscheidenheid aan specifieke microklimaten en bodemomstandigheden die bijdragen aan de diversiteit en complexiteit van de wijnen. Onweerstaanbaar is de levendigheid en sprankelende frisheid van Lambrusco, de koning van de wijnen in deze regio. Hoewel Lambrusco vaak wordt geassocieerd met zoete en gemakkelijk toegankelijke wijnen, biedt de moderne Lambrusco een verbazingwekkend scala aan nuances en geeft het de rode wijnwereld van Italië een unieke identiteit. Emilia-Romagna staat ook bekend om zijn witte wijnen, met name Albana di Romagna, de eerste Italiaanse witte wijn die de prestigieuze DOCG-benaming kreeg. Deze wijn biedt een spectrum aan smaakprofielen, van mineraalrijk en fris tot weelderig en vol, wat opnieuw het ongeëvenaarde aanpassingsvermogen van de regio benadrukt. Natuurlijk is een bezoek aan Emilia-Romagna niet compleet zonder de heerlijke regionale keuken te hebben geproefd, die perfect samengaat met de lokale wijnen. Van de smakelijke Parmigiano Reggiano tot de aromatische Mortadella Bologna, de culinaire diversiteit is net zo indrukwekkend als het wijnlandschap en Emilia-Romagna is zeker een wijnregio die u iets te bieden heeft, ongeacht uw smaak. Elke slok is een eerbetoon aan het rijke Italiaanse erfgoed en de ambachtelijke beheersing van het wijnmaken.



Verdicchio Matelica DOC Valbona wordt geproduceerd door Belisario in het teeltgebied Emilia-Romagna in Italië.
Als je Verdicchio Matelica DOC Valbona lekker vond, vind je de andere wijnen van Belisario misschien ook lekker.
Belisario en Verdicchio Matelica DOC Valbona zijn afkomstig van Emilia-Romagna.

Details

Extra informatie: Verdicchio Matelica DOC Valbona

Naam Verdicchio Matelica DOC Valbona
Wijnbouwgebied Emilia-Romagna
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 11.5
Serveertemperatuur 12°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Cantine Belisario, Via Merloni, 12 62024 Matelica (Mc)
Wijnmaker Belisario

€ 7,96*
0.75l·€ 10,61/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
momentan nicht verfügbar
  • Onze bestsellers van Belisario

    Belisario Verdicchio Matelica Riserva DOCG Cambrugiano
    Belisario
    Verdicchio Matelica Riserva DOCG Cambrugiano
    € 20,77*
    Belisario Verdicchio Matelica Riserva DOCG Cambrugiano SALE
    Belisario
    Verdicchio Matelica Riserva DOCG Cambrugiano SALE
    € 15,68*
    Belisario Verdicchio Matelica DOC Valbona
    Belisario
    Verdicchio Matelica DOC Valbona
    € 7,96*
    Belisario Esino DOC
    Belisario
    Esino DOC
    € 5,62*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD