Land
Frankrijk
Ventoux
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2019

Ventoux Jérôme Quiot AOC

Famille Quiot, Ventoux

€ 10,03*
0.75l · € 13,37/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de beroemde Ventouxstreek in Frankrijk.
  • Intens aroma van rood fruit en kruiden.
  • Elegant en harmonieus, met een goede structuur en finesse.
  • Perfect bij gegrild rood vlees en kaasplateaus
  • Uitstekende balans tussen kracht en elegantie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Gérard Bertrand Heritage 873 Minervois
    Gérard Bertrand
    Heritage 873 Minervois
    € 13,68*
    Famille Quiot Ventoux Jérôme Quiot AOC
    Famille Quiot
    Ventoux Jérôme Quiot AOC
    € 9,87*
    Château de Jau Château de Jau Rouge,
    Château de Jau
    Château de Jau Rouge,
    € 12,37*
    Château de Jau Château de Jau Rouge Carte Ancienne,
    Château de Jau
    Château de Jau Rouge Carte Ancienne,
    € 12,37*
    Roche-Audran Côtes du Rhône Rouge AOC
    Roche-Audran
    Côtes du Rhône Rouge AOC
    € 11,63*
Beschreibung

Wijn noot: Ventoux Jérôme Quiot AOC

Helder donker robijnrood van kleur. De neus onthult tonen van rijpe kersen, zwarte bessenjam, kruidige aroma's en delicate hints van leer. Rond in de mond, rijk aan vol fruit en frisheid, evenals een fijne mineraliteit en subtiele hints van zoethout en gegrild vlees. Nadat de druiven zijn gekneusd en zachtjes geperst, vindt een traditionele vinificatie plaats. De gisting vindt plaats gedurende 8-10 dagen onder gecontroleerde temperaturen van 25-28°C. Om de frisse en rijke fruitige aroma's van de wijn volledig tot hun recht te laten komen, wordt rijping op houten vaten bewust vermeden. De familie Roux kocht Château du Trignon in 1896 en heeft het sindsdien gedurende 5 generaties omgevormd van een traditioneel, agrarisch gediversifieerd domein tot een domaine dat zich richt op wijnbouw van hoge kwaliteit met bedrijven in de regio's Gigondas, Rasteau, Sablet en Côtes du Rhône. De vraag naar kwaliteit werd ondersteund door verschillende investeringen in de wijngaarden of de bouw van moderne kelderfaciliteiten met temperatuurcontrolesystemen. In 2007 nam de familie Quiot dit domein over, overweldigd door de expressieve wijnen en de 'Dentelles de Montmirail', een rotsachtig landschap bestaande uit verschillende kleine bergruggen. Sindsdien zijn er nog eens 10 hectare in Vacqueyras toegevoegd aan het domein om wijnen te maken en te ontwikkelen in de traditie en kwaliteit van het domein.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Ventoux Jérôme Quiot AOC

Bij een aanbevolen serveertemperatuur van 14-16°C een heerlijke begeleider van fijne jonge of halfrijpe kazen, fijne groentestukjes, quiche of pizza.

Famille Quiot

Famille Quiot de wijnmaker achter Ventoux Jérôme Quiot AOC

Famille Quiot is een gerenommeerd wijnhuis in de Provence dat al sinds 1748 in familiebezit is. Het landgoed bestaat uit verschillende locaties met in totaal meer dan 300 hectare wijngaarden in de beroemdste appellations van de regio, zoals Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueyras. De familie Quiot produceert rode, witte en rosé wijnen en biedt een breed scala aan wijnen, van krachtige en complexe wijnen tot lichte en fruitige wijnen. Het geheim van het succes van de familie Quiot is hun liefde voor wijn, hun jarenlange ervaring en hun uitgesproken doel om de natuur en de bijzonderheden van de verschillende terroirs tot uitdrukking te brengen in hun wijnen. De wijnen van de familie Quiot staan dan ook bekend om hun complexiteit, elegantie en finesse. Bijzonder bezienswaardig is het imposante Château du Trignon, dat sinds 2006 volledig is gerenoveerd. Tegenwoordig doet het dienst als hoofdkantoor van het bedrijf en herbergt het een kleine wijnwinkel. Bezoekers kunnen hier de wijnen van de familie Quiot proeven en meer te weten komen over de geschiedenis en het ambacht van de wijnbouw. Al met al staat de familie Quiot voor exquise wijnen met karakter en hoge kwaliteitsnormen die liefhebbers van Franse wijnen over de hele wereld in vervoering brengen.


Ventoux

Ventoux het teeltgebied van de Ventoux Jérôme Quiot AOC

De wijnstreek Ventoux, schilderachtig gelegen aan de voet van de gelijknamige berg in de zuidelijke Rhône in Frankrijk, is een waar juweeltje voor liefhebbers van verfijnde wijnen. Ondanks de relatieve onbekendheid buiten Frankrijk verdient dit gebied de volle aandacht van iedereen die iets bijzonders waardeert. De stimulans die uitgaat van de fascinatie voor dit historisch belangrijke en klimatologisch unieke stuk land is voelbaar in elk glas Ventoux wijn. De Ventoux wijngaarden liggen op de hellingen van de machtige bergketen, die ook zijn naam geeft aan de regio en deze omlijst als een natuurlijk amfitheater. De kalkhoudende bodem en de uitzonderlijke hoogte van de wijngaarden, die kan oplopen tot 400 meter, evenals het mediterrane klimaat, afgewisseld met koele Alpenwinden, zorgen voor geweldige wijnen met een hoge aromatische complexiteit en elegantie. Ventoux staat bekend om zijn rode en rosé wijnen, voornamelijk gemaakt van de Grenache, Syrah en Mourvedre rassen. Deze drie variëteiten zorgen voor wijnen van uitstekende kwaliteit, vol en fruitig in de mond, maar met een indrukwekkende diepte en afdronk. De wijnmakers van Ventoux zijn ambitieus en traditioneel. Ze zijn trots op hun wijnen en verzorgen de wijngaarden en de bodem met respect en zorg. Duurzame wijnbouw en lage opbrengsten garanderen wijnen die het onvergelijkbare terroir van deze uitzonderlijke regio weerspiegelen. Ventoux wijnen zijn een uitdrukking van de passie en het vakmanschap van hun wijnmakers. Ze dragen het erfgoed van een eeuwenoude traditie in zich, gevormd door de specificiteit van hun terrein en de interactie tussen mens en natuur. In elke druppel Ventoux vind je toetsen van rijp rood fruit, kruiden, garrigue en mineraliteit, proef je de zon van de zuidelijke Rhône, de koele wind die langs de wijnstokken waait en de geest van de wijnmakers die hun kunst beheersen. Ventoux is meer dan alleen een wijn - het is een emotionele



Ventoux Jérôme Quiot AOC wordt geproduceerd door Famille Quiot in het teeltgebied Ventoux in Frankrijk.
Als je Ventoux Jérôme Quiot AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Famille Quiot misschien ook lekker.
Famille Quiot en Ventoux Jérôme Quiot AOC zijn afkomstig van Ventoux.

Details

Extra informatie: Ventoux Jérôme Quiot AOC

Naam Ventoux Jérôme Quiot AOC
Wijnbouwgebied Ventoux
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten 40% Grenache, 25% Cinsault, 20% Carignan, 15% Syrah
Wijnverwerking Nadat de druiven ontsteeld en voorzichtig geperst zijn, vindt een traditioneel vinificatieproces plaats. De gisting vindt plaats gedurende 8-10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 25-28°C. Om de frisse en rijke fruitige smaken van de wijn naar voren te laten komen, wordt de wijn bewust niet gerijpt in houten vaten.
Restsuiker (g/l) < 1,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 3,4 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Jerome Quiot Selection SARL, 5 Avenue Baron Leroy, 84230 Châteauneuf-du-Pape, Frankreich
Wijnmaker Famille Quiot

€ 10,03*
0.75l·€ 13,37/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Famille Quiot

    Famille Quiot Côtes de Provence Rosé JQ Jérôme Quiot AOC
    Famille Quiot
    Côtes de Provence Rosé JQ Jérôme Quiot AOC
    € 11,78*
    Famille Quiot Ventoux Jérôme Quiot AOC
    Famille Quiot
    Ventoux Jérôme Quiot AOC
    € 9,87*
    Famille Quiot Ventoux Jérôme Quiot AOC
    Famille Quiot
    Ventoux Jérôme Quiot AOC
    € 10,03*
    Famille Quiot Côtes de Provence Rosé Sainte Victoire AOC Domaine Houchart
    Famille Quiot
    Côtes de Provence Rosé Sainte Victoire AOC Domaine Houchart
    € 13,13*
    Famille Quiot Châteauneuf du Pape AOC Domaine du Vieux Lazaret
    Famille Quiot
    Châteauneuf du Pape AOC Domaine du Vieux Lazaret
    € 28,39*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD