Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
Ribera del Duero
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-10%

2019

Valbuena 5º Año Magnum (1,5l)

Vega Sicilia, Ribera del Duero

Normale prijs: € 476,00

Special Price € 428,54*

1.5l · € 285,69/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

```
  • Bekroonde, indrukwekkende rode wijn uit Ribera del Duero
  • Magnum van 1,5 liter voor speciale gelegenheden
  • Intense smaak met perfecte balans en complexiteit
  • 5 jaar gerijpt, voor rijpe smaken
  • Geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis van Spanje
```

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Ànima Negra Son Negre
    Ànima Negra
    Son Negre
    € 151,49*
    Alfredo Arribas Tros Negre
    Alfredo Arribas
    Tros Negre
    € 231,91*
    Terroir al Limit Les Manyes
    Terroir al Limit
    Les Manyes
    € 496,32*
    Terroir al Limit Les Manyes
    Terroir al Limit
    Les Manyes
    € 496,32*
    Remirez de Ganuza Remirez de Ganuza Reserva Rioja
    Remirez de Ganuza
    Remirez de Ganuza Reserva Rioja
    € 182,38*
Beschreibung

Wijn noot: Valbuena 5º Año Magnum (1,5l)

Gemaakt van druiven van jongere wijnstokken en bijna vijf jaar gerijpt (vandaar de 5.°) in vaten en flessen, presenteert het kleine broertje van de Unico zich met bijzonder sappig fruit. Toch verraden de ietwat etherische expressie met de fijne balsamico toetsen en de fluweelzachte tannines meteen de echte Vega Sicilia.

Awards

Awards für Valbuena 5º Año Magnum (1,5l)

Guia Penin: 95 punten JG 2009 editie 2014

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Valbuena 5º Año Magnum (1,5l)

Der Valbuena 5º Año Magnum ist ein komplexer Rotwein mit Fruchtnoten von schwarzen Beeren, Gewürzen und Tabak. Er passt wunderbar zu reichhaltigen Gerichten mit intensiven Aromen von rotem Fleisch, Wild oder kräftigem Käse. Konkret könnten folgende Gerichte passen: - Rinderfilet mit Rotweinsoße und Kartoffelgratin - Lammkeule mit Rosmarin-Kartoffeln und Bohnenbündchen - Gegrilltes Ribeye-Steak mit Ofengemüse und Kräuterbutter - Wildschweinragout mit Rotwein und Pilzen, dazu Polenta - Geschmorte Rinderbacken mit Wurzelgemüse und Kartoffelpüree - Käseauswahl mit Früchten und Nüssen, zum Beispiel mit Roquefort oder Manchego. Auch dunkle Schokolade oder ein Schokoladentrüffel könnten als Begleitung süßer Kontrapunkte setzen.

Vega Sicilia

Vega Sicilia de wijnmaker achter Valbuena 5º Año Magnum (1,5l)

Vega Sicilia is een gerenommeerde wijnmaker uit de wijnstreek Ribera del Duero in Spanje. Het wijnhuis bestaat al sinds 1864 en geniet een uitstekende reputatie voor zijn kwalitatieve en unieke wijnen. De familie Alvarez, eigenaren en exploitanten van Vega Sicilia, zijn toegewijd aan het produceren van wijnen die in elke fase van het proces met de hand en zorg worden gemaakt. De wijngaarden van het wijnhuis beslaan 100 hectare en zijn voornamelijk beplant met Tempranillo, maar er wordt ook Cabernet Sauvignon, Merlot en Malbec verbouwd. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste te gebruiken voor de wijnproductie, en de wijnmakers van Vega Sicilia staan bekend om hun traditionele vinificatietechnieken. De wijnen rijpen in Franse eiken vaten die speciaal voor het wijnhuis zijn gemaakt. Elke wijn ondergaat een lange rijpingsperiode om zijn complexiteit, finesse en diepte te bereiken. Vega Sicilia produceert enkele van de duurste Spaanse wijnen. Elke fles is een kunstwerk dat de wijn en de geschiedenis van het wijnhuis weerspiegelt. Als je een bezoek aan Ribera del Duero plant, mag je deze unieke ervaring niet missen. Proef de wijnen van Vega Sicilia en laat je betoveren door hun unieke kwaliteit en smaak.


Ribera del Duero

Ribera del Duero het teeltgebied van de Valbuena 5º Año Magnum (1,5l)

Het majestueuze landschap van de Ribera del Duero, dat het grootste deel van de noordelijke vlaktes van Spanje beslaat, wordt zonder twijfel beschouwd als een van de beste en meest prestigieuze wijnbouwgebieden ter wereld. Als sommelier ben ik trots op dit spectaculaire gebied, dat zich uitstrekt op een hoog plateau tot 800 meter boven de zeespiegel en zich uitstrekt langs de rivier de Duero. De strenge klimatologische omstandigheden, gekenmerkt door extreme temperatuurschommelingen en langdurige droge periodes, maken het moeilijk voor de wijnstokken om te overleven en hebben toch geresulteerd in zeer intense, expressieve wijnen. De doorlaatbare, kalkhoudende en ijzerhoudende bodem reageert harmonieus op deze barre omstandigheden en zorgt voor een natuurlijke drainage en mineraliteit die de wijnen diepte en complexiteit geeft. Het middelpunt van de Ribera del Duero is ongetwijfeld de inheemse Tinto Fino of Tempranillo, bekend als de koning van de Spaanse rode druivenrassen. Deze druivensoort produceert kenmerkende, intense rode wijnen, diep kersenrood van kleur, gekenmerkt door aroma's van donker fruit, kruiden en vaak delicate rokerige tonen, samen met een indrukwekkende structuur en lange levensduur. Ribera del Duero is de thuisbasis van grote wijnhuizen en wereldberoemde wijnmerken zoals Vega Sicilia en Pesquera, die robuuste, energieke wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Maar ook kleinere bodega's dragen bij aan de hoge standaarden van de regio en bieden innovatieve wijnen die experimenteel nieuwe gebieden betreden. De reputatie van de Ribera del Duero wordt terecht erkend door wijncritici en wijnliefhebbers wereldwijd. Elke druppel wijn uit deze regio weerspiegelt de harde, rauwe en onvergeeflijke omstandigheden die de wijnstokken moeten doorstaan en is een subliem teken van de vereniging van mens en natuur op hun strakst en mooist. Tegelijkertijd is elke fles Ribera del Duero wijn niet alleen een plezier, maar ook een uiting van de passie en toewijding die de wijnmakers in het cultiveren van dit speciale wijngebied stoppen.



Valbuena 5º Año Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Vega Sicilia in het teeltgebied Ribera del Duero in Spanje.
Als je Valbuena 5º Año Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Vega Sicilia misschien ook lekker.
Vega Sicilia en Valbuena 5º Año Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Ribera del Duero.

Details

Extra informatie: Valbuena 5º Año Magnum (1,5l)

Naam Valbuena 5º Año Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Ribera del Duero
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Tinto Fino: 93%, Malbec, Merlot
Serveertemperatuur 18.0
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Vega Sicilia, Extrarradio Diseminados, 69, 47359 Valbuena de Duero, Valladolid, Spanien
Wijnmaker Vega Sicilia

UVP
€ 476,00
€ 428,54*
1.5l·€ 285,69/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vega Sicilia

    Vega Sicilia Pintia
    Vega Sicilia
    Pintia
    € 66,95*
    Vega Sicilia Aliôn
    Vega Sicilia
    Aliôn
    € 93,61*
    Vega Sicilia Vega Sicilia Unico in 3er Holzkiste
    Vega Sicilia
    Vega Sicilia Unico in 3er Holzkiste
    € 1.227,29*
    Vega Sicilia Valbuena 5º Año Magnum (1,5l)
    Vega Sicilia
    Valbuena 5º Año Magnum (1,5l)
    € 428,54*
    Vega Sicilia Pintia
    Vega Sicilia
    Pintia
    € 71,17*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD