Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
Toro
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-23%

2018

Pintia

Vega Sicilia, Toro

Normale prijs: € 86,59

Special Price € 66,95*

0.75l · € 89,27/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Spaans teeltgebied Toro - Intens, robuust
  • Uitstekende kwaliteit - Handgeplukte druiven
  • Expressieve tonen van bessen en kruiden
  • Perfect gerijpt - 15 maanden in eiken vaten
  • Beperkte productie - Exclusief genieten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas 4 Kilos Grimalt Caballero
    Bodegas 4 Kilos
    Grimalt Caballero
    € 88,13*
    Campo Eliseo Campo Eliseo Tinta de Toro DO Toro
    Campo Eliseo
    Campo Eliseo Tinta de Toro DO Toro
    € 43,93*
    Emilio Moro Malleolus De Valderramiro
    Emilio Moro
    Malleolus De Valderramiro
    € 94,29*
    La Rioja Alta Áster El Espino
    La Rioja Alta
    Áster El Espino
    € 43,88*
    Vega Sicilia Pintia
    Vega Sicilia
    Pintia
    € 71,17*
Beschreibung

Wijn noot: Pintia

Bodegas Pintia, Vega Sicilia, D.O. Toro. Rode wijn, barrique. Druivensoort: 100% Tinta de Toro Alcoholgehalte: 15%. Kleur: diep kersenrood met blauwviolette rand Aroma: 2006 zet de saga van krachtige Pintia wijnen zonder onderbreking voort, met kruidige aroma's van donkere wilde bessen (bosbessen, bramen, zwarte bessen), rijpe kersen, wilde bloemen, rook en pure chocolade, het eikenhout is merkbaar, maar het fruit domineert altijd Smaak: weelderig en vol in de mond, maar zonder enige roestigheid, zeer dicht, zeer geconcentreerd en perfect in balans met een overvloed aan kruidige fruitsmaken (rijpe donkere bosbessen, kersen, bessencompote), aanwezige maar zacht gerijpte tannine, gemiddelde zuurgraad en indrukwekkende diepte, levendig, aromatisch, lang en aanhoudend op de afdronk met fijne hints van cederhout en vanille.. Na de traditionele gisting wordt de Pintia in 100% nieuwe barriques geplaatst, ondergaat hier de malolactische gisting, rijpt vervolgens 13 maanden in nieuwe Amerikaanse (30%) en Franse Nevers eikenhouten vaten (70%), wordt gebotteld en rijpt hier nog ongeveer anderhalf jaar tot de introductie op de markt in 2009.... Waardering: Wine Advocate: 92 punten JG 2006

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Pintia

Pintia van Vega Sicilia combineert goed met donker vlees zoals rundvlees, varkensvlees of lamsvlees. Het gaat ook goed samen met sterke stoofschotels of gerechten met donkere sauzen. Enkele aanbevelingen kunnen zijn: - Gegrilde ribeye steak met rozemarijnaardappelen en gegrilde groenten - Lamsrack met ratatouille en aardappelpuree - Geroosterd varkensvlees met kruidenkorst en rode kool - Rundergoulash met aardappelknoedels en rode kool - Ossenhaas met sjalotten in rode wijn en aardappelgratin.

Vega Sicilia

Vega Sicilia de wijnmaker achter Pintia

Vega Sicilia is een gerenommeerde wijnmaker uit de wijnstreek Ribera del Duero in Spanje. Het wijnhuis bestaat al sinds 1864 en geniet een uitstekende reputatie voor zijn kwalitatieve en unieke wijnen. De familie Alvarez, eigenaren en exploitanten van Vega Sicilia, zijn toegewijd aan het produceren van wijnen die in elke fase van het proces met de hand en zorg worden gemaakt. De wijngaarden van het wijnhuis beslaan 100 hectare en zijn voornamelijk beplant met Tempranillo, maar er wordt ook Cabernet Sauvignon, Merlot en Malbec verbouwd. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste te gebruiken voor de wijnproductie, en de wijnmakers van Vega Sicilia staan bekend om hun traditionele vinificatietechnieken. De wijnen rijpen in Franse eiken vaten die speciaal voor het wijnhuis zijn gemaakt. Elke wijn ondergaat een lange rijpingsperiode om zijn complexiteit, finesse en diepte te bereiken. Vega Sicilia produceert enkele van de duurste Spaanse wijnen. Elke fles is een kunstwerk dat de wijn en de geschiedenis van het wijnhuis weerspiegelt. Als je een bezoek aan Ribera del Duero plant, mag je deze unieke ervaring niet missen. Proef de wijnen van Vega Sicilia en laat je betoveren door hun unieke kwaliteit en smaak.


Toro

Toro het teeltgebied van de Pintia

Het Toro-wijngebied, gelegen in het noordwesten van Spanje, is een ware schat voor elke sommelier en kenner van Spaanse wijnen. Net als de gelijknamige stier, die wordt bewonderd om zijn kracht en trots, produceren de oude wijnstokken van deze regio krachtige, rijke rode wijnen met een opvallend karakter. Het hart van Toro ligt in het gebied van de rivier de Duero, beroemd om zijn mineraalrijke water. De wijnbouw in dit rustige landschap, dat wordt gekenmerkt door zijn schijnbaar eindeloze wijngaarden en oude, ruige heuvels, kan terugkijken op een traditie van bijna tweeduizend jaar. Maar het zijn niet alleen de kelders en het terrein die dit wijngebied zo indrukwekkend maken. De biotoop van Toro is van aanzienlijk belang, omdat het een van de weinige plekken in Spanje is waar de oorspronkelijke, gitzwarte Tempranillodruiven nog gedijen. Deze druiven, ook bekend als Tinta de Toro, geven de wijnen een diepte en complexiteit die ze een zeldzame en waardevolle uniciteit geven. Toro-wijnen staan bekend om hun donkere robijnrode kleur, volle body en krachtig aroma. Ze zijn het resultaat van een meedogenloos klimaat met extreme temperatuurschommelingen, wat zich weerspiegelt in de intensiteit en complexiteit van de wijnen. De aroma's variëren van rijp rood fruit en bessen tot kruidige en aardse toetsen, gekoppeld aan een goede structuur en een uitzonderlijk evenwicht tussen fruit en diepte. De wijnkenner zal genieten van de soepele, rijke textuur en lange, bevredigende afdronk van Toro wijnen. En dan hebben we het nog niet eens over hun uitstekende rijpingspotentieel, want dankzij hun sterke tanninestructuur en hoge alcoholconcentratie hebben deze wijnen het potentieel om vele jaren te rijpen en na verloop van tijd nog complexere smaakprofielen te ontwikkelen. Kortom, Toro is een opmerkelijk wijngebied en een bron van inspiratie voor sommeliers en wijnliefhebbers. Het is een plek die voortdurend in beweging is, altijd evolueert en zich blijft ontwikkelen.



Pintia wordt geproduceerd door Vega Sicilia in het teeltgebied Toro in Spanje.
Als je Pintia lekker vond, vind je de andere wijnen van Vega Sicilia misschien ook lekker.
Vega Sicilia en Pintia zijn afkomstig van Toro.

Details

Extra informatie: Pintia

Naam Pintia
Wijnbouwgebied Toro
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 15
Druivensoorten 100% Tinta de Toro
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas y Viñedos Pintia, Ctra. de Morales, s/n. 47530 San Román de Hornija - Valladolid
Wijnmaker Vega Sicilia

UVP
€ 86,59
€ 66,95*
0.75l·€ 89,27/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vega Sicilia

    Vega Sicilia Pintia
    Vega Sicilia
    Pintia
    € 66,95*
    Vega Sicilia Aliôn
    Vega Sicilia
    Aliôn
    € 93,61*
    Vega Sicilia Valbuena 5º Año
    Vega Sicilia
    Valbuena 5º Año
    € 158,15*
    Vega Sicilia Vega Sicilia Unico in 3er Holzkiste
    Vega Sicilia
    Vega Sicilia Unico in 3er Holzkiste
    € 1.227,29*
    Vega Sicilia Aliôn SALE
    Vega Sicilia
    Aliôn SALE
    € 82,17*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD