Land
Spanje
Montsant
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2019

Trossos Vells

Alfredo Arribas, Montsant

Normale prijs: € 29,20

Special Price € 26,62*

0.75l · € 35,49/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn met een sterk karakter uit het teeltgebied Montsant
  • Vakkundige cuvée van Garnacha en Cariñena wijnstokken
  • Rijke tonen van donker fruit en kruiden
  • Edele aanwezigheid van tannines en complexe afdronk
  • 24 maanden gerijpt in eiken vaten voor extra diepte

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Familia Nin Ortiz Planetes de Nin
    Familia Nin Ortiz
    Planetes de Nin
    € 34,90*
    Familia Nin Ortiz Planetes Classic
    Familia Nin Ortiz
    Planetes Classic
    € 36,96*
    Portal del Priorat Negre de Negres
    Portal del Priorat
    Negre de Negres
    € 27,66*
    Terroir al Limit Terra de Cuques negre
    Terroir al Limit
    Terra de Cuques negre
    € 32,82*
    Maisulan Txabola Mazuela
    Maisulan
    Txabola Mazuela
    € 38,00*
Beschreibung

Wijn noot: Trossos Vells

Sprankelend, donker kersenrood Trossos Vells is gebaseerd op oude Carignan wijnstokken in El Masroig in Montsant. De neus vertoont intense mediterrane accenten. Dierlijke trekjes, tekenen van 'Brett' doen hun intrede, maar passen hier uitzonderlijk goed bij. Bramen, zure kersen, cassis en vlierbessen zorgen voor veel donker fruit, dat enorm fris overkomt. Rozenbottel en rode biet zorgen voor variatie en aardse nuances. Rooibosthee voegt een dimensie van diepte en lengte toe. Een vleugje kokos staat naast zwarte peper voor licht geroosterde aroma's. Zwarte olijf en rozemarijn zorgen voor een mediterrane flair. Alfredo Arribas presenteert ons een dichte, maar tegelijkertijd gepolijste, fijne wijn. Een enorm aantal koele en steenachtige attributen drukken er een elegant stempel op. Het fruit is enorm sappig, maar nooit weelderig, eerder zuur en strak. Enorm elegant en filigraan. Zijn bloederige karakter ondersteunt deze gedachten enorm. De tannine is harmonieus geïntegreerd en komt heel delicaat over. Met veel elegantie en drinkflow blijft hier geen glas lang vol. Zuurdruk en mineraliteit werken congenitaal met elkaar samen. Het bessenfruit wordt steeds meer vergezeld door een ziltige component in de afdronk. In de afdronk komt ook rode vruchtenthee naar voren. proefnotitie door Marian Henß van 01.03.2022, Copyright Marian Henß

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Trossos Vells

Gegrilde entrecote met pepergroenten en chimichurri (vlees) ; Op de huid geroosterde rode mul met bieten-walnotensalade (vis) ; Gekarameliseerde wortelen met ras el hanout en quinoa (groenten & vegetarisch)

Alfredo Arribas

Alfredo Arribas de wijnmaker achter Trossos Vells

Alfredo Arribas is een gepassioneerde wijnmaker uit Montsant, een gerenommeerd wijngebied in Catalonië, Spanje. Hij heeft een diepe liefde en toewijding voor wijnbouw en werkt hard om unieke en complexe wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren. Alfredo's wijngaard beslaat 40 hectare op de steile hellingen van Montsant, waar het mediterrane klimaat en de kalkrijke bodem ideale omstandigheden bieden voor het verbouwen van druiven. Zijn wijngaarden worden zorgvuldig onderhouden en zijn focus op duurzame landbouw en biologische landbouw maakt hem tot een pionier in de sector. In de wijnmakerij gebruikt Alfredo geavanceerde technologie en een diep begrip van wijnmaken om wijnen te creëren die het terroir en de persoonlijkheid van de druivensoorten weerspiegelen. Zijn wijnen staan bekend om hun krachtige aroma's van bessen, kruiden en een duidelijke mineraliteit. Alfredo is een visionaire wijnmaker die zich inzet voor zijn regio en de traditie. Zijn wijnen zijn onderscheidend en hebben hem een uitstekende reputatie in de wijnwereld opgeleverd. Als je op zoek bent naar een uitzonderlijke wijn met karakter en kwaliteit, moet je zeker een wijn van Alfredo Arribas proberen.


Montsant

Montsant het teeltgebied van de Trossos Vells

Montsant, een wijngebied in het noordoosten van Spanje, is een ware schat die ontdekt moet worden op de wereldwijde wijnkaart. Als sommelier vind ik het karakter van de Montsant-wijnen ongelooflijk intrigerend en weerspiegelend voor deze heerlijke regio van Spanje. Het wijngebied komt tot leven in de binnenste cirkel van de provincie Tarragona, omringd door de meer oostelijk gelegen en beroemde Priorat-regio. Toeristen worden vaak aangetrokken door de pittoreske charme van de wilde bergen en valleien van Montsant, maar voor ons wijnkenners is het echte juweel de verbazingwekkende verscheidenheid en kwaliteit van de wijnen die hier worden geproduceerd. De wijnstokken gedijen voornamelijk op kalk- en kleigrond langs de hellingen en op terrassen op hoogtes tot 700 meter. Montsant is een ideaal land voor wijnbouw: een combinatie van mediterraan klimaat, diverse bodems en oude druivenrassen. Montsant staat bekend om zijn volle, intense rode wijnen, voornamelijk van Grenache en Carignan druiven. De wijnen zijn diep en donker met robuuste smaken van rijp fruit, kruiden en aardse mineralen, vaak met een vleugje eikenhout van langdurige rijping. Door de relatief hoge ligging blijven de wijnen echter zelfs bij een hoge intensiteit in balans, met levendige zuren en een fijne tanninestructuur. Maar laten we de witte wijnen uit Montsant niet vergeten. Hoewel ze slechts een klein deel van de productie uitmaken, zijn ze indrukwekkend levendig en aromatisch - een echte verrassing voor liefhebbers van witte wijn. Voor mij als sommelier is Montsant een regio vol contrasten en verrassingen. De harmonie tussen eeuwenoude tradities en innovatief wijnmaken, tussen krachtige rode wijnen en delicate witte wijnen, maakt Montsant tot een uniek en bijzonder wijnlandschap dat erop wacht om ontdekt te worden.



Trossos Vells wordt geproduceerd door Alfredo Arribas in het teeltgebied Montsant in Spanje.
Als je Trossos Vells lekker vond, vind je de andere wijnen van Alfredo Arribas misschien ook lekker.
Alfredo Arribas en Trossos Vells zijn afkomstig van Montsant.

Details

Extra informatie: Trossos Vells

Naam Trossos Vells
Wijnbouwgebied Montsant
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Carignan
Serveertemperatuur 17°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Alfredo Arribas, C. de la Font n. 9, 43737 Gratallops / Spain
Wijnmaker Alfredo Arribas

UVP
€ 29,20
€ 26,62*
0.75l·€ 35,49/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Alfredo Arribas

    Alfredo Arribas Tros Negre Notaria
    Alfredo Arribas
    Tros Negre Notaria
    € 51,44*
    Alfredo Arribas Tros Negre
    Alfredo Arribas
    Tros Negre
    € 231,91*
    Alfredo Arribas Trossos Sants
    Alfredo Arribas
    Trossos Sants
    € 23,52*
    Alfredo Arribas Gotes del Montsant
    Alfredo Arribas
    Gotes del Montsant
    € 20,42*
    Alfredo Arribas Trossos Vells
    Alfredo Arribas
    Trossos Vells
    € 26,62*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD