Land
Italië
Friaul-Julisch Venetien
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

€ 9,57*
0.75l · € 12,76/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Frisse en fruitige witte wijn uit de regio Friuli
  • Elegante smaken van appels, perziken en amandelbloesem
  • Zacht en harmonieus met aangenaam frisse zuren
  • Gemaakt van 100% Friulano druiven
  • Perfect als aperitief of bij visgerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bolla Bianco di Custoza DOC
    Bolla
    Bianco di Custoza DOC
    € 9,61*
    Lenotti Custoza DOC Corte Olivi
    Lenotti
    Custoza DOC Corte Olivi
    € 7,31*
    Bolla Bianco di Custoza DOC
    Bolla
    Bianco di Custoza DOC
    € 9,57*
    Gorgo Custoza DOC
    Gorgo
    Custoza DOC
    € 9,19*
    Villa Chiopris Friulano Friuli Grave DOC Friaul Julisch Venetien
    Villa Chiopris
    Friulano Friuli Grave DOC Friaul Julisch Venetien
    € 10,16*
Beschreibung

Wijn noot: Toh! DOC

Het landhuis van de familie Di Lenardo en de statige ceders naast de indrukwekkende ingang creëren een indruk van vrijgevigheid, stabiliteit en mediterrane charme. De familie Di Lenardo produceert al sinds het begin van de 19e eeuw wijn in het dorp Ontagnano bij Udine. Vandaag de dag heeft het wijnhuis 38 hectare eigen wijngaarden en verwerkt het alleen zijn eigen druiven. In de afgelopen 15 jaar heeft het bedrijf een progressieve transformatie ondergaan. De wijngaarden zijn herbeplant met zorgvuldig geselecteerde klonen (tot 6000 planten per hectare), de opbrengst is strikt beperkt en de kelder is uitgerust met de nieuwste technologie. Het belangrijkste is dat Massimo di Lenardo niet alleen knap en zeer charismatisch is, maar ook zeer gemotiveerd om uitstekende karaktervolle wijnen te produceren. Hij laat zien dat de wijnen die in Grave del Friuli worden geproduceerd niet onderdoen voor de schoonheid van het prachtige landschap. Een van zijn centrale thema's is het terroir. Elk van zijn single-variietal wijnen is afkomstig van een enkele wijngaard met de beste omstandigheden voor de betreffende druivensoort. Zijn wijnen zijn een uitstekende weerspiegeling van het terroir.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Toh! DOC

Voorgerechten zoals 'Antipasti Misti' of 'Tapas', pastagerechten met lichte sauzen, vis en schaaldieren, groentegerechten zoals groenteschotel, gratin, risotto, gevogelte en wit vlees, malse gerechten van varkens- en rundvlees, gekookt vlees, roerbakgerechten, vlees in lichte sauzen,

Di Lenardo

Di Lenardo de wijnmaker achter Toh! DOC

Di Lenardo is een gepassioneerde wijnmaker uit de prachtige Italiaanse regio Friuli. Zijn wijngaarden zijn omgeven door heuvels en bieden een adembenemend uitzicht op het omringende landschap. Hier produceert hij wijnen van de hoogste kwaliteit die zowel de lokale terroirs als zijn expertise en passie voor wijnmaken weerspiegelen. Di Lenardo besteedt veel zorg aan de authenticiteit en de karakteristieke herkomst van zijn wijnen. Hij gebruikt alleen handgeplukte druiven en geeft zijn wijnen genoeg tijd om hun volledige scala aan aroma's te ontwikkelen. Het resultaat zijn wijnen die inspireren door hun elegantie, finesse en balans. Naast traditionele druivensoorten zoals Pinot Grigio en Sauvignon Blanc, legt Di Lenardo zich ook toe op de productie van autochtone druivensoorten zoals Ribolla Gialla en Friulano. Zijn wijnen worden internationaal gewaardeerd en hebben al talloze prijzen in de wacht gesleept. Di Lenardo is een wijnmaker met passie en toewijding, die zijn wijnen met hart en toewijding produceert. Zijn wijnen zijn een ware belevenis voor de zintuigen en een must voor elke wijnliefhebber.


Friaul-Julisch Venetien

Friaul-Julisch Venetien het teeltgebied van de Toh! DOC

Friuli Venezia Giulia, ook wel bekend als Friuli-Venezia Giulia, is een betoverend wijngebied in het noordoosten van Italië, dat grenst aan Oostenrijk, Slovenië en de Adriatische Zee. Dit bijzondere stuk land, dat zich uitstrekt van de Alpen tot de kustlijn, biedt een ongeëvenaard wijnbouwgebied met een grote diversiteit aan terroirs. Als sommelier ben ik vooral gefascineerd door de diversiteit aan landschappen in deze regio, die een breed scala aan uitstekende wijnen voortbrengt. Van koele bergklimaten tot warme kustvlaktes, elk geografisch kenmerk van deze groeiende regio biedt een specifieke expressiviteit die voortkomt uit het unieke karakter van elk terroir. Friuli Venezia Giulia biedt een verbazingwekkende mix van internationaal bekende en inheemse druivenrassen. De witte wijnen uit deze regio, gemaakt van druivensoorten zoals pinot grigio, chardonnay, sauvignon blanc en de autochtone Friulano-variëteit, staan bekend om hun frisheid, elegantie en mineraliteit. Ze hebben helder fruit en knisperende zuren, gecombineerd met een kenmerkend aromatisch profiel. Daarnaast biedt deze regio een rijkdom aan indrukwekkende rode wijnen gemaakt van merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en de inheemse druivenvariëteit refosco, die indruk maken met hun intense kleur, fruitigheid en structuur. Bijzonder interessant zijn de 'Collio' en 'Colli Orientali del Friuli' - twee gebieden die bekend staan om hun complexe wijnen van hoge kwaliteit. De Collio wordt geprezen voor zijn minerale, terroir-gedreven witte wijnen, terwijl de Colli Orientali een speciale vermelding verdienen voor zijn exquise dessertwijnen gemaakt van de autochtone Picolit druif. Friuli Venezia Giulia staat, naast de hoge kwaliteit van zijn wijnen, ook bekend om zijn innovatieve productiemethoden. Veel wijnhuizen gebruiken oude, traditionele technieken, zoals gisting in open stenen vaten, de zogenaamde 'tini', of het gebruik van terracotta amforen voor de vinificatie. De wijnboeren van Friuli-Venezia Giulia wijden zich met passie en vakmanschap aan hun wijnen.



Toh! DOC wordt geproduceerd door Di Lenardo in het teeltgebied Friaul-Julisch Venetien in Italië.
Als je Toh! DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Di Lenardo misschien ook lekker.
Di Lenardo en Toh! DOC zijn afkomstig van Friaul-Julisch Venetien.

Details

Extra informatie: Toh! DOC

Naam Toh! DOC
Wijnbouwgebied Friaul-Julisch Venetien
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Friulano
Rebsorte Friulano
Serveertemperatuur 12
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Di Lenardo Vineyards, Piazza Battisti, 1, 33050 Ontagnano UD, Italien
Wijnmaker Di Lenardo

€ 9,57*
0.75l·€ 12,76/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Di Lenardo

    Di Lenardo Toh! DOC
    Di Lenardo
    Toh! DOC
    € 9,57*
    Di Lenardo Merlot IGT Monovitigno
    Di Lenardo
    Merlot IGT Monovitigno
    € 9,51*
    Di Lenardo Merlot IGT Monovitigno
    Di Lenardo
    Merlot IGT Monovitigno
    € 10,06*
    Di Lenardo 6 Voordeelpakket Merlot IGT Monovitigno
    Di Lenardo
    6 Voordeelpakket Merlot IGT Monovitigno
    € 59,70*
    Di Lenardo Merlot IGT Monovitigno SALE
    Di Lenardo
    Merlot IGT Monovitigno SALE
    € 8,64*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD