Land
Duitsland
Rheingau
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2022

SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken

Schloss Vollrads, Rheingau

Normale prijs: € 11,97

Special Price € 11,09*

0.750l · € 14,79/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Duitse kwaliteitswijn uit de Rheingau
  • Droge witte wijn met een levendige zuurgraadstructuur
  • Gemaakt van de druivensoort Riesling
  • Smaak met nuances van appel en citrusfruit
  • Perfecte begeleider van lichte gerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Deux Amis Guter, ehrlicher Wein Riesling
    Deux Amis
    Guter, ehrlicher Wein Riesling
    € 7,48*
    Dr. Bürklin-Wolf Villa Bürklin weiss trocken QbA der Pfalz
    Dr. Bürklin-Wolf
    Villa Bürklin weiss trocken QbA der Pfalz
    € 11,63*
    Espenhof Flonheimer Weisser Riesling QbA trocken
    Espenhof
    Flonheimer Weisser Riesling QbA trocken
    € 14,00*
    Dr. Loosen Villa Loosen Riesling QbA
    Dr. Loosen
    Villa Loosen Riesling QbA
    € 12,10*
Beschreibung

Wijn noot: SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken

Frisse smaken van citrus en grapefruit, pittig fruit, knapperige zuurgraad
Restsuiker:7.80g/l / zuurgraad:6.30g/l
Riesling van de hoogste kwaliteit produceren<> is het doel van het wijnhuis Schloss Vollrads in Oestrich-Winkel - een van de oudste wijnhuizen ter wereld. Een document uit 1211 getuigt van het feit dat de ridders van Greiffenclau meer dan 800 jaar geleden al wijnen verkochten. Deze wijnen groeiden op dezelfde wijngaarden op het zuiden, die in een halve cirkel rond het kasteel liggen en vandaag de dag nog steeds worden verbouwd. Onder leiding van Dr Rowald Hepp<> heeft de wijnmakerij met zijn 80 hectare wijngaarden teruggebracht naar de voorhoede van de Duitse Rieslingproducenten<>. De fruitige Rieslings die typisch zijn voor deze druivensoort worden geproduceerd door een beperkte oogst, zorgvuldige cultivering van de wijngaarden, late, selectieve oogst en zachte rijping. Schloss Vollrads staat vooral voor één ding: expertise in riesling. De vakpers heeft dit zeer duidelijk gehonoreerd: Vinum rangschikt Schloss Vollrads onder de beste 100 wijnhuizen in Duitsland<>. In 2011 werd de Riedel Japan Award uitgereikt: Beste wijnmaker van het jaar 2010<>.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken

Geniet van de SV Sommer Riesling Rheingau QbA dry van Weingut Schloss Vollrads in de Duitse wijnstreek Rheingau.

  • Perfect bij gebakken vis en zeevruchten.
  • Een ideale begeleider van Aziatische gerechten zoals sushi of Thaise curry's.
  • Combineert uitstekend met frisse salades en lichte voorgerechten.

Schloss Vollrads

Schloss Vollrads de wijnmaker achter SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken

Het wijnhuis Schloss Vollrads werd al in de 13e eeuw gesticht in de idyllische Rheingau en is daarmee een van de oudste wijnhuizen van Duitsland. De familie von Münchhausen cultiveert de wijngaarden sinds 1733 en heeft door voortdurende ontwikkeling en investeringen Schloss Vollrads tot een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in de regio gemaakt. Op een totale oppervlakte van meer dan 200 hectare worden uitsluitend rieslingdruiven verbouwd, die zich onderscheiden door hun diversiteit en kwaliteit. Er wordt veel nadruk gelegd op een bijna natuurlijke teelt om het unieke terroir van de Rheingau perfect tot zijn recht te laten komen. De wijnen van Schloss Vollrads inspireren door hun delicate karakter, hun finesse en de onmiskenbare minerale smaak die kenmerkend is voor de typische rieslingwijnen uit de Rheingau. De topwijnen van het domein behoren tot de beste Rieslings van Duitsland en zijn internationaal zeer gewild. Het domein staat niet alleen bekend om zijn uitstekende wijnen, maar ook om Schloss Vollrads zelf. Dit werd gebouwd in de 14e eeuw en is een van de belangrijkste barokke kastelen in Duitsland. Vandaag de dag dient het als een unieke omgeving voor wijnproeverijen, evenementen en rondleidingen door de wijngaarden en de historische wijnkelders. Iedereen die op zoek is naar iets bijzonders en op zoek is naar een unieke wijnervaring mag de wijnmakerij Schloss Vollrads niet missen. Hier kunnen bezoekers puur genot verwachten te midden van een dromerig landschap en historische muren.


Rheingau

Rheingau het teeltgebied van de SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken

In het hart van Duitsland ligt de betoverende wijnstreek Rheingau, een weelderig wijnlandschap dat stralend ligt tussen de rechteroever van de Rijn en het Taunusgebergte. Als sommelier beschouw ik deze regio met galmende waardering voor zijn vermogen om voortreffelijke wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit te produceren. De Rheingau kan bogen op een indrukwekkende duizendjarige geschiedenis van wijnbouw, trots verspreid over zo'n 3.000 hectare wijngaarden. Dit relatief kleine teeltgebied biedt echter een indrukwekkende diversiteit, aangezien het voornamelijk is beplant met de edele druivensoort riesling en een respectabel aandeel spätburgunder herbergt. De regio floreert dankzij de combinatie van een uniek microklimaat en diverse bodemomstandigheden. De overheersende leisteen-, kwartsiet- en leemgronden geven de wijnen een kenmerkende mineraliteit en complexiteit. Dankzij de beschermende werking van het Taunusgebergte en de temperatuurregulerende eigenschappen van de Rijn worden hier wijnen met een elegante structuur en fascinerende aroma's geproduceerd. Vooral de Rheingauer riesling blinkt uit door zijn filigrane zuurstructuur en discrete restzoetheid. Ze geven de wijn een pittige frisheid en maken er een wijn van die over de hele wereld gewaardeerd wordt. De Pinot Noir wordt gekenmerkt door zijn elegante, fluweelzachte textuur en expressieve fruitaroma's die het terroir prachtig weerspiegelen. Even opmerkelijk is de filosofische toewijding van de wijnboeren, die zich met passie en vakmanschap wijden aan het behoud en de cultivering van dit onvergelijkbare cultuurlandschap. Hun duurzame werk zorgt niet alleen voor het behoud van het milieu, maar produceert ook wijnen die de essentie van hun oorsprong vastleggen en het gehemelte decennialang kunnen boeien. Al met al is de Rheingau, met zijn fascinerende landschap, rijke geschiedenis en opmerkelijke wijnen, een absoluut hoogtepunt voor mij als sommelier. Het is een waar genoegen om de wijnen van deze regio te ontdekken en te proeven.



SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken wordt geproduceerd door Schloss Vollrads in het teeltgebied Rheingau in Duitsland.
Als je SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken lekker vond, vind je de andere wijnen van Schloss Vollrads misschien ook lekker.
Schloss Vollrads en SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken zijn afkomstig van Rheingau.

Details

Extra informatie: SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken

Naam SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken
Wijnbouwgebied Rheingau
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 11.0
Druivensoorten Riesling
Restsuiker (g/l) 7,80g/l
Zuurgraad (g/l) 6,30g/l
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Schloss Vollrads D 65375 Oestrich-Winkel
Wijnmaker Schloss Vollrads

UVP
€ 11,97
€ 11,09*
0.750l·€ 14,79/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Schloss Vollrads

    Schloss Vollrads Schloss Vollrads Riesling QbA trocken
    Schloss Vollrads
    Schloss Vollrads Riesling QbA trocken
    € 12,80*
    Schloss Vollrads Riesling Edition Rheingau QbA feinherb
    Schloss Vollrads
    Riesling Edition Rheingau QbA feinherb
    € 16,75*
    Schloss Vollrads Volratz 1573 Riesling (1,0l)
    Schloss Vollrads
    Volratz 1573 Riesling (1,0l)
    € 10,90*
    Schloss Vollrads SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken
    Schloss Vollrads
    SV Sommer Riesling Rheingau QbA trocken
    € 11,09*
    Schloss Vollrads Winkel Riesling Rheingau Kabinett feinherb
    Schloss Vollrads
    Winkel Riesling Rheingau Kabinett feinherb
    € 16,08*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD