Preistipp
Prijs tip!
Land

Hawke's Bay
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fijn & aromatisch
Rabatt
-26%

2021

Sileni Cellar Selection Pinot Noir

Sileni Estates, Hawke's Bay

Normale prijs: € 17,82

Special Price € 13,12*

0.75l · € 17,49/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Robijnrood, volle, levendige aroma's, expansieve complexiteit.
  • Intense tonen van frambozen en rijpe kersen.
  • Elegant geïntegreerde tannines, fijne zuren, lange afdronk.
  • Uit Hawke's Bay, een van de meest gerenommeerde wijngebieden in Nieuw-Zeeland.
  • Perfecte partner voor gevogelte, paddenstoelgerechten en lichte kazen.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Konrad Wines hole in the water Pinot Noir
    Konrad Wines
    hole in the water Pinot Noir
    € 17,21*
    Huia Estate Hunky Dory Pinot Noir Marlborough
    Huia Estate
    Hunky Dory Pinot Noir Marlborough
    € 21,76*
    Villa Maria Private Bin Pinot Noir Marlborough
    Villa Maria
    Private Bin Pinot Noir Marlborough
    € 15,24*
Beschreibung

Wijn noot: Sileni Cellar Selection Pinot Noir

Na sauvignon blanc maakt nu ook de Nieuw-Zeelandse pinot noir zich op om de wereld te veroveren. En het zal lukken, want het klimaat en de bodem zijn ideaal voor deze veeleisende nobele variëteit. Sileni's beste voorbeeld komt van de Nieuw-Zeelandse rode wijndorado Hawke'sBay op het Noordereiland: rijp kersenfruit, kruidige toetsen, vlezige en sappige afdronk, zachte tannine, elegantie en finesse.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Sileni Cellar Selection Pinot Noir

De rode wijn Sileni Cellar Selection Pinot Noir van Sileni Estates gaat goed samen met verschillende gerechten zoals: - Gegrild of geroosterd vlees, vooral rund- of lamsvlees - Mals wild zoals hert of ree - Gevogelte zoals eend of kip - Champignongerechten, bijvoorbeeld risotto met eekhoorntjesbrood of gevulde champignons - Kaas, vooral harde soorten zoals Gouda of Parmezaan - Pure chocolade als dessert Het is aan te raden om het eten niet te sterk te kruiden zodat de smaak van de wijn niet gemaskeerd wordt. Een lichte marinade of kruidenboter kan echter het aroma van de Pinot Noir ondersteunen.

Sileni Estates

Sileni Estates de wijnmaker achter Sileni Cellar Selection Pinot Noir

Sileni Estates is een eersteklas wijnmakerij in de prachtige regio Hawke's Bay in Nieuw-Zeeland. Het wijnhuis werd opgericht in 1997 en is sindsdien uitgegroeid tot een echte insider tip voor wijnkenners die op zoek zijn naar uitstekende Nieuw-Zeelandse wijnen. Het wijnhuis is vernoemd naar Silenus, een gevierde sater uit de Griekse mythologie die bekend stond om zijn liefde voor plezier en feesten. De geest van Silenus wordt weerspiegeld in de wijnen van Sileni Estates, die bekend staan om hun ongeëvenaarde kwaliteit en unieke aroma. Sileni Estates produceert enkele van de beste wijnen van Nieuw-Zeeland. Het wijnhuis staat bekend om zijn druivensoorten zoals Sauvignon Blanc, Pinot Noir en Chardonnay en zijn bekroonde rode wijnen, waaronder Pinot Noir en Cabernet Sauvignon, en staat ook bekend om zijn duurzame landbouwpraktijken. Sileni Estates gebruikt milieuvriendelijke praktijken om de bodem gezond te houden, de natuurlijke omgeving te beschermen en de kwaliteit van de druiven te verbeteren. Het resultaat is een echte traktatie voor alle wijnliefhebbers die zich inzetten voor verantwoorde wijnbouwpraktijken. Bezoekers van het wijnhuis hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan wijnproeverijen en een reis te maken langs de verschillende wijnen van Sileni Estates. De wijnen kunnen zowel direct bij het wijnhuis als in de online winkel worden besteld voor de ultieme Nieuw-Zeelandse wijnervaring.


Hawke's Bay

Hawke's Bay het teeltgebied van de Sileni Cellar Selection Pinot Noir

Als sommelier is het mij een genoegen om je kennis te laten maken met de wijnregio Hawke's Bay in Nieuw-Zeeland. Hawke's Bay, genoemd naar de admiraal Sir Edward Hawke, strekt zich uit langs de oostkust van het Noordereiland en is een ongeëvenaard terroir voor het verbouwen van druiven vanwege de maximale blootstelling aan de zon en de beschermende binnenhalskrater van de hoofdstad Napier. Met meer dan 4900 hectare wijngaarden is de regio de op één na grootste van Nieuw-Zeeland en staat bekend om de productie van enkele van de beste en meest complexe wijnen van het land. De bodems zijn divers, variërend van zandige leem tot grind en klei, wat de wijnen een unieke complexiteit geeft, terwijl de warme, droge zomers en lange, glorieuze herfstdagen een perfect klimaat bieden voor het verbouwen van een breed scala aan druivensoorten. Hoewel de regio ook uitstekende Pinot Noirs, Sauvignon Blancs en Viognier produceert, staat het vooral bekend om zijn uitstekende, volle en rijke Chardonnays en complexe, kruidige Syrahs. De Bordeaux blend-wijnen - een harmonieuze mix van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc - zijn ook meesterwerken van de regio. Hawke's Bay-wijnmakerijen zijn net zo divers als de geproduceerde wijnen. Van boetiekwijngaarden die door een familie worden gerund tot enkele van de bekendste wijnmerken van Nieuw-Zeeland, elke wijnliefhebber vindt hier de juiste druppel. De Hawke's Bay-ervaring beperkt zich echter niet alleen tot wijn. De regio staat ook bekend om zijn regionale verse producten, verleidelijke eten en Art Deco erfgoed. Samengevat is Hawke's Bay een regio die karaktervolle en complexe wijnen produceert door middel van kwaliteitsteelt. Of het nu gaat om een serieuze proeverij of een ontspannen weekendje weg, de Hawke's Bay wijnscene is een aangenaam bezoek meer dan waard. Het is inderdaad een paradijs voor wijnliefhebbers en fijnproevers. Als sommelier raad ik je ten zeerste aan om de uitzonderlijke smaken van de Hawke's Bay te proeven.



Sileni Cellar Selection Pinot Noir wordt geproduceerd door Sileni Estates in het teeltgebied Hawke's Bay in .
Als je Sileni Cellar Selection Pinot Noir lekker vond, vind je de andere wijnen van Sileni Estates misschien ook lekker.
Sileni Estates en Sileni Cellar Selection Pinot Noir zijn afkomstig van Hawke's Bay.

Details

Extra informatie: Sileni Cellar Selection Pinot Noir

Naam Sileni Cellar Selection Pinot Noir
Wijnbouwgebied Hawke's Bay
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.50
Druivensoorten Pinot Noir 92%, Gamay 8%
Serveertemperatuur 18°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler CWD Champagner- und Wein Distributionsgesellschaft m.b.H., Griegstraße 75, Haus 23, 22763 Hamburg
Wijnmaker Sileni Estates

UVP
€ 17,82
€ 13,12*
0.75l·€ 17,49/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Sileni Estates

    Sileni Estates Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc
    Sileni Estates
    Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc
    € 11,83*
    Sileni Estates The Straits Sauvignon Blanc Marlborough
    Sileni Estates
    The Straits Sauvignon Blanc Marlborough
    € 16,07*
    Sileni Estates Sileni Cellar Selection Pinot Noir
    Sileni Estates
    Sileni Cellar Selection Pinot Noir
    € 13,12*
    Sileni Estates 6 Voordeelpakket The Straits Sauvignon Blanc Marlborough
    Sileni Estates
    6 Voordeelpakket The Straits Sauvignon Blanc Marlborough
    € 94,49*
    Sileni Estates 12 Voordeelpakket The Straits Sauvignon Blanc Marlborough
    Sileni Estates
    12 Voordeelpakket The Straits Sauvignon Blanc Marlborough
    € 188,28*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD