Land

Marlborough Valley
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2020

Hunky Dory Pinot Noir Marlborough

Huia Estate, Marlborough Valley

€ 21,76*
0.75l · € 29,01/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intens, elegant aroma met tonen van donker fruit.
  • Afdronk met zijdezachte tannine en evenwichtige zuurgraad
  • 100 % biodynamische teelt, gecertificeerd door Demeter
  • Uit het gerenommeerde teeltgebied Marlborough Valley, Nieuw-Zeeland
  • Ideaal bij gestoofd rundvlees of milde kazen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Babich Wines Pinot Noir Winemakers Reserve Marlborough
    Babich Wines
    Pinot Noir Winemakers Reserve Marlborough
    € 28,67*
    Wild Rock Wild Rock Capricorn Pinot Noir
    Wild Rock
    Wild Rock Capricorn Pinot Noir
    € 27,86*
    Villa Maria Earthgarden Pinot Noir
    Villa Maria
    Earthgarden Pinot Noir
    € 18,57*
    Escarpment Winery NOIR Pinot Noir
    Escarpment Winery
    NOIR Pinot Noir
    € 21,43*
Beschreibung

Wijn noot: Hunky Dory Pinot Noir Marlborough

Expressief, vol en harmonieus met hints van wilde bessen. Goed in balans met zachte tannines en een fijne, aanhoudende afdronk. De wijnstokken staan aangeplant op kleiachtige bodems in Marlborough en de opbrengsten zijn beperkt. De gisting vindt plaats onder gecontroleerde temperaturen, gevolgd door rijping van de wijn in Franse eiken vaten. Huia Estate werd in 1996 opgericht door Claire en Mike Allan en heeft vandaag 50 ha in Marlborough. Het wijnhuis is zeer exportgericht en verkoopt ongeveer 85% van zijn wijnen in het buitenland, voornamelijk naar de VS, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Duitsland. Alle wijnen worden CO2-neutraal geproduceerd. De topwijnen worden op de markt gebracht onder de wijnhuisnaam 'Huia', die zijn naam ontleent aan een prachtige, maar aan het begin van de 20e eeuw uitgestorven Nieuw-Zeelandse vogelsoort. 'Hunky Dory' staat voor opmerkelijk expressieve wijnen die toegankelijk en 'easy-to-drink' zijn en de klassieke kenmerken van een Marlborough Sauvignon Blanc bezitten.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Hunky Dory Pinot Noir Marlborough

Een ideale begeleider van rood vlees of wild. Heerlijk bij risotto's met paddenstoelen. Aanbevolen serveertemperatuur ongeveer 18°C.

Huia Estate

Huia Estate de wijnmaker achter Hunky Dory Pinot Noir Marlborough

Huia Estate is een gerenommeerd wijnhuis in Marlborough Valley, Nieuw-Zeeland, dat bekend staat om zijn biologische wijnen van hoge kwaliteit. De wijngaarden liggen op de hellingen van de Southern Valleys in Marlborough en worden met zorg en toewijding onderhouden. Het wijnhuis gelooft heilig in natuurlijke diversiteit en werkt volgens de principes van duurzame landbouw. Huia Estate wijnen staan over de hele wereld bekend om hun elegantie en finesse. Het assortiment omvat verschillende wijnsoorten zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir en Riesling. De wijnen worden gekenmerkt door een perfecte balans en een prachtig aromatisch profiel, variërend van fruitige noten tot minerale en kruidige nuances. Het wijnhuis is trots op het behoud van handarbeid in alle stappen van de druiventeelt en het vinificatieproces. Alle druiven worden met de hand geoogst en gefermenteerd om ervoor te zorgen dat ze hun natuurlijke aroma's en smaakkwaliteiten behouden. Het doel van Huia Estate is om wijnen te produceren die de essentie van de Marlborough Valley weerspiegelen en de natuurlijke hulpbronnen van de regio beschermen. Huia Estate is een wijnhuis dat bekend staat om zijn uitstekende wijnkwaliteit, respectvolle benadering van het milieu en toewijding aan duurzame landbouw. Wie op zoek is naar goede biologische wijnen moet zeker eens kijken naar wat Huia Estate te bieden heeft.


Marlborough Valley

Marlborough Valley het teeltgebied van de Hunky Dory Pinot Noir Marlborough

De Marlborough Valley in Nieuw-Zeeland is een wijnbouwgebied van een speciaal soort en uniciteit die mijn fascinatie als sommelier blijft aanwakkeren. Deze schilderachtige vallei ligt op het noordoostelijke puntje van het Zuidereiland, waar de glooiende heuvels van de Southern Valleys en Wairau Valley de ideale bodem vormen voor de wijnstokken. Het bijzondere van Marlborough ligt in het klimaat, dat wordt beschouwd als een van de zonnigste en droogste van Nieuw-Zeeland. Hierdoor zorgt Marlborough voor ideale omstandigheden voor het verbouwen van wijnen van hoge kwaliteit, die worden gekenmerkt door hun frisheid en aroma. De koele nachten verlengen de rijpingsperiode van de druiven en versnellen de ontwikkeling van hun intense, raseigen aroma's. Marlborough staat synoniem voor uitstekende sauvignon blanc - een wijn met een kenmerkende, onmiskenbare stijl in deze regio. Marlborough Sauvignon Blancs staan bekend om hun gedurfde, vaak tropische smaken en scherpe zuren. Aroma's van passievrucht, kruisbes en vers gesneden paprika's stralen van de zonnige wijngaarden en zijn in elke fles terug te vinden, maar ook andere druivensoorten mogen niet worden verwaarloosd. Pinot Noirs uit de regio betoveren met hun fluweelzachte textuur en elegante pruimen- en kersentonen. Chardonnays met hun sappige appelfruit en fijne vanilletonen roepen een vleugje Franse elegantie op. De wijnmakerijen in Marlborough produceren wijnen die zich onderscheiden door een hoge mate van persoonlijkheid en karakter. Ze zijn het product van een regio die wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke schoonheid, zijn unieke flora en fauna, en zijn zorg en toewijding aan het wijnmaken. Marlborough Valley is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is een ware Hof van Eden voor wijnliefhebbers, een paradijs op aarde dat zowel de geest als de zintuigen voedt. De wijnen weerspiegelen de pure essentie van wat wijn hoort te zijn: een expressie van plaats, klimaat en passie, gevangen in een fles.



Hunky Dory Pinot Noir Marlborough wordt geproduceerd door Huia Estate in het teeltgebied Marlborough Valley in .
Als je Hunky Dory Pinot Noir Marlborough lekker vond, vind je de andere wijnen van Huia Estate misschien ook lekker.
Huia Estate en Hunky Dory Pinot Noir Marlborough zijn afkomstig van Marlborough Valley.

Details

Extra informatie: Hunky Dory Pinot Noir Marlborough

Naam Hunky Dory Pinot Noir Marlborough
Wijnbouwgebied Marlborough Valley
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 100% Pinot Noir
Wijnverwerking De wijnstokken staan aangeplant op kleiachtige bodems in Marlborough en de opbrengsten zijn beperkt. De gisting vindt plaats bij gecontroleerde temperaturen, gevolgd door rijping van de wijn in Franse eiken vaten.
Restsuiker (g/l) 2,7 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,6 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler MAX PIEHL GmbH & Co. KG, Hardenstrasse 51, 20539 Hamburg
Wijnmaker Huia Estate

€ 21,76*
0.75l·€ 29,01/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Huia Estate

    Huia Estate Hunky Dory Sauvignon Blanc Marlborough
    Huia Estate
    Hunky Dory Sauvignon Blanc Marlborough
    € 16,18*
    Huia Estate Hunky Dory Pinot Noir Marlborough
    Huia Estate
    Hunky Dory Pinot Noir Marlborough
    € 21,76*
    Huia Estate 6 Voordeelpakket Hunky Dory Sauvignon Blanc Marlborough
    Huia Estate
    6 Voordeelpakket Hunky Dory Sauvignon Blanc Marlborough
    € 96,33*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD