Land
Frankrijk
Roussillon
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP

Roc des Anges, Roussillon

Normale prijs: € 20,68

Special Price € 18,87*

0.75l · € 25,16/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Robuuste rode wijncuvée van Côtes Catalanes IGP.
  • Intense aroma's van donker fruit en kruiden
  • Noten van minerale complexiteit en fijne zuren
  • Geproduceerd in de prestigieuze wijnstreek Roussillon, Frankrijk
  • Biologische teelt met respect voor het milieu

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domaine de Nizas Domaine de Nizas Grand Vin rouge Languedoc Pézenas AOP
    Domaine de Nizas
    Domaine de Nizas Grand Vin rouge Languedoc Pézenas AOP
    € 21,23*
    Flo Busch Pointe du Jour IGP
    Flo Busch
    Pointe du Jour IGP
    € 21,45*
    Château Fabre Gasparets Château Fabre Gasparets Corbières-Boutenac AOC
    Château Fabre Gasparets
    Château Fabre Gasparets Corbières-Boutenac AOC
    € 24,54*
    J.M.Cazes Sélection Domaine de L’Ostal Grand Vin Minervois La Livinière AOC
    J.M.Cazes Sélection
    Domaine de L’Ostal Grand Vin Minervois La Livinière AOC
    € 21,43*
    Flo Busch Pointe du Jour IGP
    Flo Busch
    Pointe du Jour IGP
    € 22,49*
Beschreibung

Wijn noot: Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP

De rode wijn Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP van Roc des Anges is een volle en intense rode wijn uit de teeltregio Roussillon in Frankrijk. De wijn is gemaakt van een zorgvuldig geselecteerde blend van Syrah, Grenache en Carignan, perfect in balans om een unieke smaakexplosie te creëren. Het bouquet van de Segna de Cor is rijk en complex, met aroma's van rijpe kersen en pruimen, maar ook tonen van kruiden en toast. In de mond is de wijn vol en krachtig, met zijdezachte tannines en een aanhoudende, harmonieuze afdronk. Het rijpingsproces van de Segna de Cor werd uitgevoerd in Franse eiken vaten, waar het extra diepte en complexiteit kreeg. Deze rode wijn is perfect bij een verscheidenheid aan gerechten, van wild tot stevige vleesgerechten, of gewoon als gezelschap van goede vrienden of bij het ontspannen aan het eind van de dag. De Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP van Roc des Anges is een uitstekende wijn die bij elke gelegenheid tot zijn recht komt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP

Omdat de Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP een volle rode wijn is, rijk aan fruit en tannines, past hij het beste bij gerechten met krachtige smaken en sappig vlees. Een selectie zou zijn: - Gegrild of gestoofd rundvlees met een rijke saus - Lamskoteletjes of gebraad met rozemarijn of tijm - Gebraden eend of gans met een fruitige saus - Rundergoulash of runderstoofpot met rode wijnsaus - Wildgerechten zoals wild, Kaasplateaus met sterke, gerijpte soorten zoals Roquefort, Gorgonzola of Comté Als bijgerecht kun je aardappelgratin, gebakken champignons of gegrilde groenten zoals courgette, paprika of aubergine serveren.

Roc des Anges

Roc des Anges de wijnmaker achter Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP

De wijnmaker Roc des Anges uit Roussillon tovert uitstekende wijnen tevoorschijn die het terroir van de streek perfect weerspiegelen. De wijnstokken staan aangeplant op kale en steenachtige bodems bestaande uit leisteen en graniet - een bijzonder kenmerk dat deze wijnen hun onderscheidende karakter geeft. De toewijding aan biologische landbouw en het nauwgezette vakmanschap van het wijnbereidingsproces zorgen ervoor dat de wijnen van Roc des Anges hun persoonlijkheid kunnen uitdrukken. In een gebied waar het vaak heet is, slagen wijnmaker Marjorie Gallet en haar team erin om wijnen te produceren met frisheid en elegantie die toch intens zijn en een diep aroma hebben. Bij Roc des Anges kun je wijnen ontdekken die zowel de karakteristieke typiciteit van de regio als de knowhow en passie van de wijnmaker uitdrukken.


Roussillon

Roussillon het teeltgebied van de Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP

Genesteld in het uiterste zuiden van Frankrijk, strekt het schilderachtige wijnbouwgebied Roussillon zich uit als een schatkist voor wijnliefhebbers. Als sommelier van adel stelt het gebied me in staat om zowel de schoonheid van het mediterrane landschap als het unieke karakter van de wijnen die het voortbrengt te waarderen. Geografisch gezien ligt Roussillon tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, wat betekent dat het gebied een bijzondere klimatologische diversiteit kent. Dankzij dit weersgeluk, gekoppeld aan een enorme variëteit aan bodems, van leisteen over kalksteen tot klei en grind, produceert Roussillon wijnen met een intens karakter en een indrukwekkende complexiteit. De zonnige wijngaarden van Roussillon profiteren van meer dan 300 dagen zon per jaar. Er valt ook vrij weinig regen, waardoor de druiven in bijna perfecte omstandigheden kunnen rijpen. Hierdoor is het gebied een toonaangevende producent van Vin Doux Naturels, een natuurlijke zoete wijn die een lange traditie heeft in de Roussillon. Maar ook de droge wijnen - rood, wit en rosé - hebben de laatste jaren enorm aan belang en reputatie gewonnen. De belangrijkste variëteit is Grenache, die de wijn structuur en body geeft en vaak wordt gemengd met Syrah, Carignan en Mourvèdre. Witte wijnen profiteren van de inheemse druiven Grenache Blanc en Grenache Gris, die vooral frisse en geurige toetsen leveren. De wijnen uit de Roussillon zijn de kwintessens van de mediterrane smaak, met een prachtig evenwicht tussen kracht en delicatesse, tussen frisheid en rondheid. Elke slok onthult heerlijke aroma's van zonovergoten fruit, kruiden, specerijen en vaak een verbazingwekkende mineraliteit op de afdronk. deze wijnen zijn briljante begeleiders van gerechten, zodat ze perfect harmoniëren met de lokale keuken, die wordt gekenmerkt door verse zeevruchten, rijk vlees en aromatische specerijen. de erkenning die Roussillon verdient groeit voortdurend en er zal zeker nog veel meer te ontdekken zijn. Bet



Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP wordt geproduceerd door Roc des Anges in het teeltgebied Roussillon in Frankrijk.
Als je Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP lekker vond, vind je de andere wijnen van Roc des Anges misschien ook lekker.
Roc des Anges en Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP zijn afkomstig van Roussillon.

Details

Extra informatie: Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP

Naam Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP
Wijnbouwgebied Roussillon
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Grenache, Carignan, Syrah
Serveertemperatuur 16°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Marjorie et Stéphane Gallet, 1 Route de Montner, 66720 Latour de France / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-10
Wijnmaker Roc des Anges

UVP
€ 20,68
€ 18,87*
0.75l·€ 25,16/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Roc des Anges

    Roc des Anges Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP
    Roc des Anges
    Segna de Cor, Côtes Catalanes rouge IGP
    € 18,87*
    Roc des Anges Reliefs, Côtes Catalanes rouge IGP
    Roc des Anges
    Reliefs, Côtes Catalanes rouge IGP
    € 28,69*
    Roc des Anges Pi Vell, Côtes Catalanes blanc IGP
    Roc des Anges
    Pi Vell, Côtes Catalanes blanc IGP
    € 40,06*
    Roc des Anges 1903 Carignan, Côtes Catalanes rouge IGP
    Roc des Anges
    1903 Carignan, Côtes Catalanes rouge IGP
    € 42,13*
    Roc des Anges Ùnic, Côtes Catalanes rouge IGP
    Roc des Anges
    Ùnic, Côtes Catalanes rouge IGP
    € 24,04*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD