Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
DO Somontano
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-17%

2016

Secastilla

Vinas del Vero, DO Somontano

Normale prijs: € 44,20

Special Price € 36,59*

0.75l · € 48,79/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Uitstekende rode wijn uit de DO Somontano regio in Spanje.
  • Intense aroma's van zwart fruit, chocolade en vanille.
  • Aanhoudende, smakelijke afdronk met nuances van kruiden
  • Ideale begeleider van gerechten met rood vlees en kaas
  • Gemaakt van handgeplukte, volledig rijpe Garnacha-druiven

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas R&G Clos D´En Ferran
    Bodegas R&G
    Clos D´En Ferran
    € 34,80*
    Bodegas Real 200 Monges Reserva
    Bodegas Real
    200 Monges Reserva
    € 64,31*
    Miguel Torres Purgatori
    Miguel Torres
    Purgatori
    € 42,28*
    Pinord Mas Blanc +7
    Pinord
    Mas Blanc +7
    € 28,64*
Beschreibung

Wijn noot: Secastilla

Kleur: aantrekkelijk, glanzend granaatrood met koperen reflecties Bouquet: aromatisch krachtig en gelaagd met tonen van rijp rood fruit (bessen, kersen) en pure chocolade Smaak: Komt eerst onverdacht zacht aan in de mond, ontvouwt dan bijna explosief zijn pure kracht en volheid, het intense, geconcentreerde rasfruit, de rijpe, harmonieus geïntegreerde tannine, de fijne geroosterde en kruidige tonen van het eikenhout, de elegante diepte, De druiven van de oude Garnacha wijnstokken in de Guardia Miranda en Botiguero wijngaarden werden selectief met de hand geoogst vanaf midden september bij optimale aromatische en fenolische rijpheid, ontsteeld terwijl ze nog in de wijngaard lagen, in kleine houten tanks geplaatst en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht. Hier volgde een koude maceratie van drie dagen om de kleur en de eerste aroma's van de bessenschillen te concentreren voordat de keldermeester de 15-daagse gisting startte bij gecontroleerde temperaturen rond 25 °C. Zodra de alcoholische gisting was voltooid, werd de wijn overgebracht naar barriques van Franse Allier-eik voor malolactische gisting en rijpte hierin tien maanden. In januari werd de wijn voorzichtig afgetapt, gefilterd en uiteindelijk gebotteld als Secastilla Garnacha om harmonieus af te sluiten tijdens een verdere rustperiode in de fles.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Secastilla

Gestoofd vlees en ragouts (rund, lam, wild) met wortelen, mediterrane kruiden, wilde paddenstoelen of bessencompote, konijn, gevogelte, klein wild, lamstajine, gevulde tomaten en aubergines

Vinas del Vero

Vinas del Vero de wijnmaker achter Secastilla

Vinas del Vero is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio Somontano in Noord-Spanje. Het wijnhuis wordt gekenmerkt door zijn passie en toewijding aan de wijnbouw en produceert enkele van de meest voortreffelijke wijnen van het land. De wijnen van Vinas del Vero staan bekend om hun hoge kwaliteit en verscheidenheid, variërend van robuuste rode wijnen tot lichte, verfrissende witte wijnen. Het wijnhuis heeft de afgelopen jaren talloze prijzen gewonnen en wordt beschouwd als een van de beste wijnproducenten van Spanje. Bezoek het wijnhuis en proef de delicatessen van Vinas del Vero om de ware smaak van Somontano te ervaren.


DO Somontano

DO Somontano het teeltgebied van de Secastilla

Het wijngebied Somontano, gelegen in de autonome regio Aragón in het noordoosten van Spanje, is een oogverblindend juweel in de wereld van de wijn. De naam Somontano, wat 'aan de voet van de bergen' betekent, weerspiegelt de spectaculaire omgeving waarin de wijngaarden zijn genesteld en die deze uitzonderlijke wijnen hun geologische identiteit geeft. De grote hoogte en het alpiene klimaat maken Somontano tot een verbluffende plek en zorgen voor de essentie van de wijnen. Hier komen brede zomerdagen samen met koude nachten, een contrast dat leidt tot een langere rijpingsperiode, waardoor de druiven hun complexe aroma's kunnen ontwikkelen. Een verscheidenheid aan bodemtexturen, rijk aan kalksteen, klei en grind, dragen verder bij aan het unieke smaakprofiel. Het is deze mix van opmerkelijk klimaat en bodem die de Somontano-wijnmakers een uitzonderlijk gevarieerd aanbod aan druivenrassen biedt, van robuuste druivenrassen zoals cabernet sauvignon en merlot tot de inheemse Moristel- en Parraleta-variëteiten. Somontano-wijnen zijn atypisch voor wat velen met Spanje associëren: Ze zijn over het algemeen fijner en eleganter met een meer continentaal gevoel. Naast de rode wijnen, die het grootste deel van de productie uitmaken, zijn de indrukwekkende réserve witte en rosé wijnen gemaakt van Chardonnay, evenals spectaculaire mousserende wijnen gemaakt volgens de 'methode traditionelle', uitstekende voorbeelden van wat Somontano te bieden heeft. Een traditioneel maar vooruitstrevend teeltgebied, een regenboog aan druivensoorten en wijnstijlen, beïnvloed door een prachtig natuurlijk landschap - Somontano schittert in diversiteit en kwaliteit. Voor wijnkenners en ontdekkingsreizigers is het een onmisbare bestemming op de wijnkaart van Spanje. Het potentieel is gewoonweg te uniek om over het hoofd te zien. Geniet, ontdek en hou van Somontano. Ook al is de taal van de wijn universeel, deze plek biedt een heerlijk eigen dialect.



Secastilla wordt geproduceerd door Vinas del Vero in het teeltgebied DO Somontano in Spanje.
Als je Secastilla lekker vond, vind je de andere wijnen van Vinas del Vero misschien ook lekker.
Vinas del Vero en Secastilla zijn afkomstig van DO Somontano.

Details

Extra informatie: Secastilla

Naam Secastilla
Wijnbouwgebied DO Somontano
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2016
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Garnacha Tinta: 100%
Wijnverwerking De druiven van de oude Garnacha wijnstokken in de Guardia Miranda en Botiguero wijngaarden werden selectief met de hand geoogst vanaf midden september bij optimale aromatische en fenolische rijpheid, ontsteeld terwijl ze nog in de wijngaard lagen, in kleine houten tanks geplaatst en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht. Dit werd gevolgd door een koude maceratie van drie dagen om de kleur en de eerste aroma's van de druivenschillen te concentreren voordat de keldermeester de 15-daagse gisting startte bij een gecontroleerde temperatuur van rond de 25°C. Zodra de alcoholische gisting was voltooid, werd de wijn overgebracht naar barriques van Franse Allier-eik voor malolactische gisting en rijpte gedurende tien maanden. In januari werd de wijn voorzichtig afgetapt, gefilterd en uiteindelijk gebotteld als Secastilla Garnacha om harmonieus te eindigen tijdens een verdere rustperiode in de fles.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Viñas del Vero, Crta. a Naval, km 3,7, 22300 Barbastro, Spanien
Wijnmaker Vinas del Vero

UVP
€ 44,20
€ 36,59*
0.75l·€ 48,79/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vinas del Vero

    Vinas del Vero Vinas del Vero Chardonnay
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Chardonnay
    € 9,40*
    Vinas del Vero Vinas del Vero Rosado
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Rosado
    € 8,04*
    Vinas del Vero La Miranda de Secastilla Garnacha Tinto
    Vinas del Vero
    La Miranda de Secastilla Garnacha Tinto
    € 11,79*
    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Blanco
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Blanco
    € 8,15*
    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Tinto
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Tinto
    € 7,68*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD