Land
Duitsland
Mosel
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2022

Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP

Nik Weis St.Urbans Hof, Mosel

Normale prijs: € 18,34

Special Price € 17,09*

0.75l · € 22,79/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Droge witte wijn uit het Duitse Moezelgebied
  • Riesling landgoedwijn om aromatisch van te genieten
  • Leisteenbodems kenmerken de volle smaak
  • Ideaal voor diverse bijgerechten en speciale gelegenheden
  • Kwaliteitswijn van VDP wijnboer uit traditionele wijngaard

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Lergenmüller
    Lergenmüller
    'John Silver' Riesling & Chardonnay trocken
    € 9,04*
    Andreas Laible Riesling Kabinett trocken
    Andreas Laible
    Riesling Kabinett trocken
    € 13,18*
    Robert Weil Riesling Kiedrich trocken
    Robert Weil
    Riesling Kiedrich trocken
    € 18,85*
    Espenhof Flonheimer Weisser Riesling QbA trocken
    Espenhof
    Flonheimer Weisser Riesling QbA trocken
    € 14,00*
    Espenhof Flonheimer Weisser Riesling QbA trocken
    Espenhof
    Flonheimer Weisser Riesling QbA trocken
    € 14,19*
Beschreibung

Wijn noot: Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP

De Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP van Nik Weis St.Urbans Hof is een fascinerende witte wijn uit het gerenommeerde Moezelwijngebied in Duitsland. Deze Riesling maakt indruk met zijn heldere karakter en unieke terroir, dat wordt gekenmerkt door de leisteenbodem. In de neus ontvouwt zich een aromatisch boeket van citrusvruchten, perziken en exotische tonen, onderstreept door een subtiele mineraliteit. In de mond presenteert de wijn zich met een verfrissende zuurgraad en een harmonieuze balans van fruit en fijne smaak. De Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP is een droge witte wijn met een elegante structuur en een lange, frisse afdronk. Het is een heerlijke begeleider van lichte gerechten zoals vis, zeevruchten of salades en is ook een echte traktatie op zichzelf. Als onderdeel van de VDP (Association of German Prädikat Wine Estates) staat de Schiefer Riesling Gutswein trocken voor de hoogste kwaliteitsnormen en het traditionele vakmanschap van het wijnhuis Nik Weis St.Urbans Hof. Geniet van deze unieke Riesling en ontdek de diverse smaken en facetten van de Moezelstreek.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP

De Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP van VDP Nik Weis is een droge, minerale witte wijn met een goede zuurstructuur. Daarom wordt hij het best geserveerd met gerechten die deze kenmerken kunnen aanvullen of in balans brengen door hun aroma's en consistentie. Enkele suggesties voor bijpassende gerechten zijn: - Visgerechten zoals geroosterde snoekbaars of zalmfilet met groenten en rijst of aardappelpuree - Krachtige soepen en stoofpotten zoals een aardappelsoep met spek of een goulashsoep - Lichte salades met ingrediënten zoals geitenkaas, noten of bessen - Aziatische gerechten met groenten, tofu of gegrilde kip - Kaasplateaus met belegen geitenkaas, Comté of Cheddar. Over het algemeen moeten gerechten niet te zoet of te pittig zijn, anders kan de wijn gemakkelijk overweldigd worden. Het is ook aan te raden om de wijn voor het eten een paar minuten te openen of te decanteren om hem te laten luchten en zijn aroma te versterken.

Nik Weis St.Urbans Hof

Nik Weis St.Urbans Hof de wijnmaker achter Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP

VDP. Nik Weis uit Saarland is een gerenommeerde wijnmaker die gespecialiseerd is in het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit. Zijn wijngaarden liggen in het pittoreske Saarland en profiteren van het unieke terroir van de regio. Nik Weis staat voor natuurlijke teelt, voorzichtige verwerking en passie voor wijn. Hij is al de derde generatie die het familiewijnhuis runt en heeft er een internationaal merk van gemaakt. Zijn wijnen werden al meermaals bekroond en brengen wijnliefhebbers over de hele wereld in verrukking. Het gamma van VDP. Nik Weis uit Saar omvat een gevarieerde selectie wijnen, van fruitige Rieslings tot nobele late oogsten en premium cuvees. Elke wijn is het resultaat van jarenlange ervaring, hard werk en onvermoeibare passie. Bezoekers van de wijnmakerij kunnen een unieke wijnproefervaring verwachten met een adembenemend uitzicht op de omliggende natuur. In de rustieke wijnbar kunnen gasten de wijnen proeven en ontspannen in een gezellige sfeer. Met VDP. Nik Weis uit Saar beleven wijnliefhebbers een unieke smaaksensatie die ze zich nog lang zullen herinneren.


Mosel

Mosel het teeltgebied van de Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP

Het Moezelwijnbouwgebied, dat schilderachtig is ingebed in de heuvels en terrassen van de Moezeldalen, wordt gekenmerkt door een microklimatologisch paradijs. Druivensoorten als riesling, müller-thurgau en elbling vinden hier de ideale omstandigheden voor hun groei. Als sommelier ben ik altijd onder de indruk van de finesse en aromatische diversiteit van de wijnen uit deze regio. De Moezel wordt gekenmerkt door zijn stenige leisteenbodems, die niet alleen het licht reflecteren en zo zorgen voor een optimale blootstelling aan de zon, maar ook warmte opslaan en afgeven aan de diepgewortelde wijnstokken. Dit betaalt zich uit in de hoge kwaliteit van de Moezelwijnen, waaraan ze hun minerale toets te danken hebben. Door de steile hellingen en het vaak handwerk dat in de wijngaarden vereist is, is er sprake van echt vakmanschap. De bijzondere geografie van het Moezeldal maakt vele microklimaatzones mogelijk, die elk het individuele karakter van de druivensoorten benadrukken. Vooral de Rieslings uit de Moezel zijn hier het vermelden waard. Ze maken indruk met hun bekende fruitaroma's van perziken, appels en citrusvruchten, gecombineerd met een speelse zuurgraad en elegantie. De Moezelstreek is onderverdeeld in drie gebieden - de Bovenmoezel, de Middenmoezel en de Benedenmoezel, met de meeste van de meest gerenommeerde wijnhuizen aan de Middenmoezel. Het herkenningsteken van de streek en uitdrukking van meer dan 2000 jaar wijncultuur zijn de ontelbare wijngaarden die langs de loop van de rivier kronkelen. De wijnboeren van de Moezel zien zichzelf in de traditie van de Romeinen, die de wijnbouwkunst in de oudheid naar de Moezel brachten. Vandaag de dag zijn ze er trots op dat ze met hun werk bijdragen aan de grote diversiteit en kwaliteit van de Duitse wijnen. Voor mij als sommelier is het Moezeldal een fascinerend en indrukwekkend wijnbouwgebied dat blijft verrassen en betoveren door zijn diversiteit en kwaliteit. Elke slok M



Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP wordt geproduceerd door Nik Weis St.Urbans Hof in het teeltgebied Mosel in Duitsland.
Als je Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP lekker vond, vind je de andere wijnen van Nik Weis St.Urbans Hof misschien ook lekker.
Nik Weis St.Urbans Hof en Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP zijn afkomstig van Mosel.

Details

Extra informatie: Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP

Naam Schiefer Riesling Gutswein trocken VDP
Wijnbouwgebied Mosel
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 11
Druivensoorten Riesling
Restsuiker (g/l) 10
Zuurgraad (g/l) 6
Serveertemperatuur °C
Smaak halfdroog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weis Weine und Rebenmanufaktur GmbH, Urbanusstr. 16, 54340 Leiwen
Wijnmaker Nik Weis St.Urbans Hof

UVP
€ 18,34
€ 17,09*
0.75l·€ 22,79/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Nik Weis St.Urbans Hof

    Nik Weis St.Urbans Hof Nik Weis St. Urbans-Hof Mosel Riesling Gutswein
    Nik Weis St.Urbans Hof
    Nik Weis St. Urbans-Hof Mosel Riesling Gutswein
    € 12,01*
    Nik Weis St.Urbans Hof St. Urbans-Hof Saar Riesling
    Nik Weis St.Urbans Hof
    St. Urbans-Hof Saar Riesling
    € 13,54*
    Nik Weis St.Urbans Hof Piesporter Goldtröpfchen Riesling Spätlese
    Nik Weis St.Urbans Hof
    Piesporter Goldtröpfchen Riesling Spätlese
    € 29,20*
    Nik Weis St.Urbans Hof VDP. Riesling Mehringer Alte Reben trocken
    Nik Weis St.Urbans Hof
    VDP. Riesling Mehringer Alte Reben trocken
    € 18,70*
    Nik Weis St.Urbans Hof Nik Weis St. Urbans-Hof Mosel Riesling Bockstein Kabinett
    Nik Weis St.Urbans Hof
    Nik Weis St. Urbans-Hof Mosel Riesling Bockstein Kabinett
    € 18,70*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD