Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
90
Punkte
James Suckling
Silber
Medaille
Mundus Vini

2021

Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT

Caparzo, Toscane

€ 7,84*
0.75l · € 10,45/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit Toscane, Italië
  • Gemaakt van Sangiovese druiven
  • 100% gerijpt in eiken vaten
  • Smaak: Fruitig en vol met een lichte kruidigheid
  • Perfect bij pasta en gegrild vlees

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Fiamme Nere Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere
    Fiamme Nere
    Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere
    € 8,01*
    Cacciata Toscana Rosso IGT Cacciata
    Cacciata
    Toscana Rosso IGT Cacciata
    € 9,15*
    Tavernello Sangiovese Rubicone IGT
    Tavernello
    Sangiovese Rubicone IGT
    € 5,93*
    Villa Puccini Chianti Superiore DOCG Villa Puccini
    Villa Puccini
    Chianti Superiore DOCG Villa Puccini
    € 8,31*
Beschreibung

Wijn noot: Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT

Kristalhelder, intens robijnrood met een aanhoudend aroma van aardbeien en bramen. De smaak is boeketrijk, fruitig, warm en droog. Deze wijn straalt een geweldige balans uit. De wijnkelder is uitgerust met roestvrijstalen tanks en de modernste keldertechnieken. De wijn wordt in de kelder verfijnd met traditionele Slavonische eiken vaten, waarin de wijn 4 maanden rijpt. Voordat de wijn wordt vrijgegeven voor de verkoop, rijpt hij nog eens 4 maanden in de fles. De oorsprong van de naam Caparzo lijkt te zijn afgeleid van Ca'Pazzo (Huis van Pazzo), zoals blijkt uit enkele historische kaarten. In het begin van de jaren 1970 stichtte een groep vrienden uit Milaan een wijnmakerij rond dit domein met als doel een uitstekende Brunello te creëren. Ondertussen cultiveert Caparzo 190 ha, waarvan 84 ha onder wijnstokken. Het wijnhuis Caparzo is nog steeds gericht op het produceren van producten van topkwaliteit en op het voortdurend verbeteren van zijn wijnen met een creatieve geest en de wil om te innoveren, met de strengste kwaliteitscontroles.

Awards

Awards für Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT

90 punten James Suckling voor jaargang 2014, zilveren medaille Mundus Vini voor jaargang 2015.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT

Geniet op 16-18°C met licht en donker vlees. Ook een geweldige begeleider van groentesoepen en allerlei soorten pasta. Direct na opening op dronk.

Caparzo

Caparzo de wijnmaker achter Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT

Caparzo is een uitstekende wijnmaker uit de prachtige regio Toscane in Italië. Hier maken ze al vele jaren onvergelijkbare wijnen die het terroir en de tradities van de regio op een unieke manier weerspiegelen. Caparzo Winery heeft maar één doel - en dat is wijnen produceren die de passie, liefde en toewijding weerspiegelen van de mensen die ze maken. Caparzo is er trots op dat ze alleen natuurlijke landbouwmethoden gebruiken om hun druiven te verbouwen, en hun nauwgezette vakmanschap in het produceren van wijnen is duidelijk zichtbaar in elke fles. Van de kruidige, intense en sensuele tonen van hun Brunello di Montalcino tot de kenmerkende smaken van hun Rosso di Montalcino, Caparzo maakt een aantal van de beste wijnen van Italië. Elke Caparzo wijn wordt gekenmerkt door zijn diepe, rijke en complexe tonen, die worden gevormd door het unieke klimaat en de bodemgesteldheid van Toscane. Caparzo is een gepassioneerd wijnmaker en is trots op het voortzetten van een lange en rijke wijnbouwtraditie die het hart vormt van de Italiaanse cultuur.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT wordt geproduceerd door Caparzo in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Caparzo misschien ook lekker.
Caparzo en Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT

Naam Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 100% Sangiovese
Wijnverwerking De wijnkelder is uitgerust met roestvrijstalen tanks en ultramoderne keldertechnologie. De wijnen worden in de kelder verfijnd in traditionele Slavonische eiken vaten, waarin de wijn 4 maanden rijpt. Voordat de wijn wordt vrijgegeven voor de verkoop, rijpt hij nog eens 4 maanden in de fles.
Restsuiker (g/l) 1,6 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,5 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Borgo Scopeto e Caparzo Srl, Societŕ Agricola Strada Provinciale del Brunello, Localitŕ Caparzo, 53024 Montalcino (Siena), Italien
Wijnmaker Caparzo

€ 7,84*
0.75l·€ 10,45/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Caparzo

    Caparzo Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT
    Caparzo
    Sangiovese Toscana Tenuta Caparzo IGT
    € 7,84*
    Caparzo Rosso di Montalcino DOC Tenuta Caparzo
    Caparzo
    Rosso di Montalcino DOC Tenuta Caparzo
    € 15,05*
    Caparzo Rosso di Montalcino DOC Tenuta Caparzo
    Caparzo
    Rosso di Montalcino DOC Tenuta Caparzo
    € 15,05*
    Caparzo Brunello di Montalcino La Casa DOCG Tenuta Caparzo
    Caparzo
    Brunello di Montalcino La Casa DOCG Tenuta Caparzo
    € 56,95*
    Caparzo Brunello di Montalcino DOCG Tenuta Caparzo
    Caparzo
    Brunello di Montalcino DOCG Tenuta Caparzo
    € 33,26*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD