Land
Italië
Apulië
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Gold
Medaille
Berlin Wine Trophy

2019

Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere

Fiamme Nere, Apulië

€ 8,01*
0.75l · € 10,68/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Karaktervolle rode wijn uit de teeltregio Apulië, Italië.
  • Brindisi Riserva DOC - aanduiding voor hoge kwaliteit en traditie
  • Intense aroma's van rijp fruit en kruidige tonen
  • Uitstekend bij krachtige gerechten en kaas
  • Lange en aangename afdronk voor een verleidelijk plezier

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Casa Vinicola Botter Terre di Montelusa Brindisi DOC Riserva
    Casa Vinicola Botter
    Terre di Montelusa Brindisi DOC Riserva
    € 7,91*
    A6MANI A6mani LIFILI Rosso Salento IGP
    A6MANI
    A6mani LIFILI Rosso Salento IGP
    € 6,87*
    L Antesi Squinzano D.O.P.
    L Antesi
    Squinzano D.O.P.
    € 9,82*
    Conte di Campiano Malvasia Nera Limited Edition Classe 66
    Conte di Campiano
    Malvasia Nera Limited Edition Classe 66
    € 10,02*
Beschreibung

Wijn noot: Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere

Puglia, de op één na grootste wijnregio van Italië, ligt in het zuidoosten en geniet van optimale, warme omstandigheden. Het karakter van de vochtige zeebries en het mediterrane klimaat van Apulië is ook terug te vinden in de wijn. Op vlak en heuvelachtig terrein bestaan de bodems uit klei en kalksteen. Het mengen van verschillende druivensoorten resulteert in topwijnen. Het doel van een cuvée is om een optimale balans te vinden tussen de individuele kenmerken van de gebruikte druivensoorten: Aroma's, body en mondgevoel, fruit en zuren, alcohol, tannines en bitterheid, en balans in de afdronk. Dit resulteert in wijnen die niet alleen complex zijn, maar ook van een constante hoge kwaliteit door de jaren heen. Kenmerken van deze wijn: Dicht, helder robijnrood, vanille, braam en aalbes in de neus, krachtig in de mond, rijk fruit, fluweelzacht, goed geïntegreerde tanninestructuur, lange, aanhoudende afdronk.
Restsuiker:4.00 / Zuurgraad:5.80
12 maanden in grote houten vaten en 12 maanden in stalen tanks.

Awards

Awards für Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere

Vintage 2018: awc Vienna zilveren medaille (2013), Vintage 2018: awc Vienna zilveren medaille (2016), Vintage 2018: Berlin Wine Trophy gouden medaille (2016)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere

Het is een geweldige begeleider van stevige gerechten zoals gebraad, wild of lamsvlees, bijvoorbeeld in de vorm van een stoofpot van wild zwijn met groenten, kruiden en pruimen.

Fiamme Nere

Fiamme Nere de wijnmaker achter Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere

De wijnmaker Fiamme Nere uit de prachtige Abruzzen staat bekend om zijn gepassioneerde en exquise wijnmaaktechnieken. De wijngaarden van de wijnmaker beslaan 60 hectare land en genieten van een mild klimaat en perfecte groeiomstandigheden. De vurige passie en het streven naar uitmuntendheid wordt weerspiegeld in elk glas Fiamme Nere wijn. De wijnen zijn uniek in hun kwaliteit en hebben een grote aanhang over de hele wereld. De wijnmaker vertrouwt op traditionele en moderne technologieën om de beste wijnen te produceren. Het gebruik van oude druivensoorten in combinatie met moderne technologie zorgt voor een ongelooflijke verscheidenheid aan genot. Proef de wijnen van Fiamme Nere en je zult een explosie van aroma's en smaken ervaren. Of je nu geniet van een avond met vrienden of een romantische avond voor twee, een glas Fiamme Nere wijn zal je altijd een onvergetelijke smaakervaring geven.


Apulië

Apulië het teeltgebied van de Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere

Als gepassioneerd sommelier is het mij een genoegen om je kennis te laten maken met de fascinerende wijnstreek Apulië. Puglia, dat verbonden is met de teen van de Italiaanse laars, ligt tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Het biedt een opvallende diversiteit aan grondsoorten en klimaten die samen een magische reeks wijnen produceren. Bekend als de 'Wijnkelder van Europa', is Apulië de hoogst producerende wijnregio in Italië. Hoewel het areaal in deze regio indrukwekkend is in termen van kwantiteit, is het eerder de superieure kwaliteit dan de kwantiteit die de echte ster is. Wijnen met een hoge mate van uniciteit en onderscheidend vermogen worden in deze regio geproduceerd. Rode wijnsoorten domineren sterk en de meest bekende zijn Primitivo en Negroamaro. De Primitivo di Manduria is waarschijnlijk de beroemdste wijn van de regio en presenteert zich met een donkere, bijna ondoorzichtige kleur, sappige zwarte kersen en pruimen, vergezeld van een indrukwekkende structuur. Negroamaro daarentegen is intens en karaktervol, vaak met een aardse noot en tegelijkertijd soepel, maar Puglia biedt ook witte wijnen met een verfrissende lichtheid. De variëteit Verdeca, ooit bijna uitgestorven, biedt nu elegante en minerale wijnen met aroma's van groene appel en florale hints. Maar de wijnen van Puglia zijn meer dan alleen de uitdrukking van druiven en terroir. Ze belichamen ook de ziel en het hart van deze regio, die betovert met zijn adembenemende landschap, rijke culturele erfgoed en heerlijke keuken. Ze zijn het levende portret van de mensen die ze met toewijding en passie maken. Als sommelier kijk ik het liefst naar de wisselwerking tussen wijn en spijs. De wijnen van Apulië passen bijzonder goed bij de regionale gerechten, waarvan de smaken net zo gevarieerd zijn als de wijnen zelf. Of het nu gaat om een volle Primitivo bij een stevige gekruide orecchiette schotel of een frisse Verdeca bij een zeevruchtensalade, de culinaire combinaties zijn eindeloos. Een bezoek aan Puglia is een feest voor de zintuigen. De Gesch



Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere wordt geproduceerd door Fiamme Nere in het teeltgebied Apulië in Italië.
Als je Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere lekker vond, vind je de andere wijnen van Fiamme Nere misschien ook lekker.
Fiamme Nere en Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere zijn afkomstig van Apulië.

Details

Extra informatie: Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere

Naam Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere
Wijnbouwgebied Apulië
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 13.50
Druivensoorten Negroamaro, Malvasia Nera, Sangiovese
Restsuiker (g/l) 4.00
Zuurgraad (g/l) 5.80
Serveertemperatuur 16-18°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Saffer Wein GmbH Martin-Kollar-Str. 11 81829 München Deutschland | Abfüller: VE/422 IT - ITALIA
Wijnmaker Fiamme Nere

€ 8,01*
0.75l·€ 10,68/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Fiamme Nere

    Fiamme Nere Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere
    Fiamme Nere
    Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere
    € 8,01*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD