Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Loire
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch
Rabatt
-13%

2017

Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC

De Ladoucette, Loire

Normale prijs: € 40,05

Special Price € 34,88*

0.75l · € 46,51/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Franse rode wijn uit de Loire-wijnstreek
  • Eersteklas wijnproductie door Comte Lafond
  • Gekenmerkt door aroma's van donkere bessen en fijne mineraliteit
  • Evenwichtige rode wijn met elegante tanninestructuur
  • Perfecte begeleider van stevige vleesgerechten en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domaine Henri Boillot Boillot Henri Bourgogne Pinot Noir
    Domaine Henri Boillot
    Boillot Henri Bourgogne Pinot Noir
    € 41,00*
    Domaine Henri Delagrange et fils Aloxe-Corton Les Caillettes AOP
    Domaine Henri Delagrange et fils
    Aloxe-Corton Les Caillettes AOP
    € 52,37*
    Trapet Alsace Chapelle 1441 rouge
    Trapet Alsace
    Chapelle 1441 rouge
    € 33,86*
    Rougeot Père & Fils Bourgogne Côte dOr Les Lameroses Sans Sulfite Ajouté AOC
    Rougeot Père & Fils
    Bourgogne Côte dOr Les Lameroses Sans Sulfite Ajouté AOC
    € 44,20*
    Trapet Père & Fils Marsannay rouge AOC
    Trapet Père & Fils
    Marsannay rouge AOC
    € 44,72*
Beschreibung

Wijn noot: Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC

Het edele druivenras pinot noir, dat krachtige maar toch delicate wijnen produceert, komt oorspronkelijk uit de Bourgogne in de Champagne. Buiten de Champagne wordt pinot noir zelden geblend. Ondertussen viert pinot noir ook succes in andere regio's.

Waar de Loire, een van de charmantste landschappen van Frankrijk, doorheen stroomt, langs prachtige en unieke kastelen, ligt ook het beroemde Château du Nozet van de Baron de Ladoucette. Baron Patrick de Ladoucette, familiebezit sinds 1787, nam in 1972 het Château du Nozet in Pouilly-sur-Loire over, dat altijd het grootste wijndomein was geweest, en bracht het met nieuwe ideeën op een jarenlange succeskoers. De Ladoucette is wereldwijd synoniem geworden voor de beste witte wijnen uit de Loire. Daarnaast zijn er ook uitstekende likeuren die intense, rijpe fruitaroma's uitstralen.

Over lange stukken stroomt de Loire door een landschap dat diep Frans is in zijn essentie. Pouilly-Fumé, gelegen aan de bovenloop van de Loire ten zuiden van Orléans, is samen met Sancerre hoofdverantwoordelijk voor het grote succes van Loirewijnen over de hele wereld. De wijnboeren uit deze streek hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de moderne smaak van witte wijn.


Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC

Licht gekoeld op 13 graden Celsius past hij goed bij rundvlees, wildpatés, eendenborst en rijpe Reblochon. We raden aan deze wijn te drinken tot 2025.

De Ladoucette

De Ladoucette de wijnmaker achter Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC

De Ladoucette is een gerenommeerde wijnmaker uit de Loirestreek in het hart van Frankrijk. Al meer dan 200 jaar produceert dit wijnhuis uitstekende wijnen en heeft het naam gemaakt als een van de beste producenten van sauvignon blanc. De wijngaarden van De Ladoucette beslaan meer dan 75 hectare, gelegen in het hart van de Loire valleien. De typische bodem van de streek, kalksteen en leisteen, geeft de wijnen een unieke minerale toets. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig verwerkt tot wijnen van hoge kwaliteit. De Ladoucette wijnen staan bekend om hun elegantie, frisheid en fruitigheid. De bekendste wijn van het huis is de Pouilly-Fumé, een witte wijn gemaakt van 100% Sauvignon Blanc, met een onvergelijkbare smaak van citrusvruchten, grapefruit en minerale tonen. De toewijding aan kwaliteit en de liefde voor wijnbouw hebben De Ladoucette tot een van de beste wijnhuizen van Frankrijk gemaakt. De Ladoucette wijn is wereldwijd bekend en wordt verkocht in de beste restaurants en wijnwinkels. Dit wijnhuis is een must voor elke wijnliefhebber die de Loirestreek bezoekt.


Loire

Loire het teeltgebied van de Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC

De Loirevallei wordt beschouwd als de magische spiegel van Frankrijk, die alle diversiteit van het land weerspiegelt. Als sommelier beschouw ik de regio echter vrijwel als synoniem voor exquise wijnen en unieke smaakervaringen. De Loirestreek strekt zich met zijn wijnbouwgebied uit van het centrum tot de westelijke rand van Frankrijk en is genoemd naar het rivierlandschap dat er doorheen stroomt, de majestueuze Loire. Het is het op twee na grootste wijnbouwgebied in Frankrijk en staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan wijnstijlen - waaronder frisse witte wijnen, krachtige rode wijnen, elegante mousserende wijnen en karaktervolle rosés. Het klimaat van de Loirestreek wordt gevormd door zowel continentale invloeden als de Atlantische Oceaan. Dit leidt tot frisse, eerder koele wijnen met precies fruit en vaak opmerkelijke zuren. De bodem varieert sterk langs de rivier, waaronder kalksteen, vuursteen, leisteen en klei, waardoor er een grote verscheidenheid aan wijnstijlen mogelijk is. De Loirevallei is vooral bekend om zijn witte wijnen. De Sauvignon Blanc druif vindt zijn edelste interpretatie in de Sancerre en Pouilly-Fumé subregio's - fris, pittig en mineraal. De Chenin Blanc druif is een andere ster van de regio en produceert zowel droge als zoete, vaak honingzoete wijnen, vooral in Vouvray en Savennières. Maar wie denkt dat witte wijn het enige is wat de Loire te bieden heeft, heeft het goed mis. In de subregio's Chinon en Bourgueil worden uitstekende rode wijnen gemaakt van de Cabernet Franc druif, met elegante tannines en tonen van rode bessen en groene paprika's. De mousserende wijnen van de Loire, vooral uit de regio Saumur, mogen ook niet worden onderschat. Door de traditionele methode van mousserende wijnproductie, zoals in de Champagne, overtuigen ze met een fijne perlage en een elegante, frisse smaak. De verscheidenheid en kwaliteit van de wijnen van de Loire-vallei is echt opmerkelijk en maakt de regio tot een paradijs voor alle wijnliefhebbers. Als sommelier raad ik iedereen die het genoegen heeft een Loirewijn te proeven aan de ogen te sluiten



Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC wordt geproduceerd door De Ladoucette in het teeltgebied Loire in Frankrijk.
Als je Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van De Ladoucette misschien ook lekker.
De Ladoucette en Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC zijn afkomstig van Loire.

Details

Extra informatie: Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC

Naam Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC
Wijnbouwgebied Loire
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Pinot Noir
Zuurgraad (g/l) 4,45
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler DE LADOUCETTE
42, Avenue Victor Hugo
FR-75116 PARIS
Wijnmaker De Ladoucette

UVP
€ 40,05
€ 34,88*
0.75l·€ 46,51/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van De Ladoucette

    De Ladoucette Baron de L Pouilly-Fumé AOC
    De Ladoucette
    Baron de L Pouilly-Fumé AOC
    € 93,72*
    De Ladoucette Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC
    De Ladoucette
    Sancerre Comte Lafond Rouge Sancerre AOC
    € 34,88*
    De Ladoucette Les Deux Tours Sauvignon Blanc Touraine AOC
    De Ladoucette
    Les Deux Tours Sauvignon Blanc Touraine AOC
    € 20,32*
    De Ladoucette Sancerre Comte Lafond rosé Sancerre AOC
    De Ladoucette
    Sancerre Comte Lafond rosé Sancerre AOC
    € 33,76*
    De Ladoucette Pouilly-Fumé AOC
    De Ladoucette
    Pouilly-Fumé AOC
    € 36,86*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD