Land
Frankrijk
Burgund
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2018

Aloxe-Corton Les Caillettes AOP

Domaine Henri Delagrange et fils, Burgund

€ 58,67*
0.75l · € 78,23/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Uit regionaal typisch teeltgebied Bourgogne, Frankrijk
  • Aloxe-Corton Les Caillettes AOP Rode Wijn
  • Robuust, vol van smaak met een uitgesproken structuur
  • Complex aroma met tonen van rood fruit, kruiden
  • Vertegenwoordigt traditioneel wijnmaken op familiebasis

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Thomas Bouley Volnay AOC
    Thomas Bouley
    Volnay AOC
    € 72,11*
    Thomas Bouley Volnay AOC
    Thomas Bouley
    Volnay AOC
    € 72,11*
    Chandon de Briailles Pernand-Vergelesses 1er Cru Île des Vergelesses rouge
    Chandon de Briailles
    Pernand-Vergelesses 1er Cru Île des Vergelesses rouge
    € 75,21*
    Joseph Drouhin Savigny Les Beaune Le Clos de Godeaux AC
    Joseph Drouhin
    Savigny Les Beaune Le Clos de Godeaux AC
    € 60,33*
    Bouchard Aîné & Fils Gevrey Chambertin AC Bourgogne
    Bouchard Aîné & Fils
    Gevrey Chambertin AC Bourgogne
    € 54,98*
Beschreibung

Wijn noot: Aloxe-Corton Les Caillettes AOP

Robijnrood van kleur. In de mond complexe aroma's van rood en zwart fruit, frambozen, aardbeien en kersen, maar ook zwarte bessen en bramen. Met de jaren komen weelderige aroma's naar boven, zoals jasmijn, pistache, truffel, leer en pruimen, weelderig, met een strakke tanninestructuur. Didier Delagrange is diep geworteld in de wijnbouw. Dat komt niet alleen doordat hij is opgegroeid en wijnbouw heeft gestudeerd in een van de belangrijkste wijngebieden, de Bourgogne. Hij is geboren in de wijnbouw en het Domaine Henri Delagrange et fils is al aan zijn zesde generatie toe. Toen Didier Delagrange het domaine overnam van zijn ouders, plantte hij meer wijngaarden aan. Inmiddels behoort 14,5 hectare van de beste locaties in de AOC Côte de Beaune tot het domein.
De wijngaard is het begin van de hele wijnproductie. Als hier een fout wordt gemaakt, kan die niet meer worden rechtgezet. Dus niet alleen de grond waarop de wijnstokken groeien is bepalend, maar ook de zorgvuldige verzorging van de wijnstokken is onmisbaar. Een andere cruciale stap is het bepalen van het juiste moment voor de oogst, zodat rijpe en perfect aangename druiven kunnen worden geoogst. De uitdaging hier is om de natuurlijkheid van de wijnen te behouden ondanks de oogstschommelingen, terwijl de stijl van elke wijn consistent blijft. Om dit te bereiken worden er zo min mogelijk ingrepen gedaan in het wijnmaakproces. Dit is de enige manier om de individualiteit van de druivensoorten te behouden.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Aloxe-Corton Les Caillettes AOP

Rood vlees gegrild of in saus, geroosterd gevogelte, zachte kazen zoals Ami du Chambertin of Livarot.

Domaine Henri Delagrange et fils

Domaine Henri Delagrange et fils de wijnmaker achter Aloxe-Corton Les Caillettes AOP

Domaine Henri Delagrange et fils is een gerenommeerd familiewijnhuis in de Bourgogne. Al generaties lang produceert de familie hier uitstekende wijnen van de hoogste kwaliteit. De wijngaarden, die zich uitstrekken over de hellingen van Volnay, Pommard en Meursault, worden met de hand bewerkt om het karakter van het land te behouden. De wijnen van Domaine Henri Delagrange et fils worden gekenmerkt door een fijne mineraliteit en een subtiele elegantie. Ze hebben een harmonieuze structuur en worden gekenmerkt door een hoge houdbaarheid. Het wijnhuis hecht veel belang aan duurzaamheid en gebruikt alleen milieuvriendelijke teelt- en productiemethoden. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst en in de kelder met gevoel verwerkt. Het wijnassortiment van Domaine Henri Delagrange et fils omvat een brede selectie, van lichte en fruitige rode wijnen tot complexe en krachtige Chardonnays. Elke wijn weerspiegelt het terroir van de Bourgogne op een unieke manier en biedt een onvergetelijke smaakervaring. Iedereen die op zoek is naar uitstekende Bourgogne-wijnen moet zeker de wijnen van Domaine Henri Delagrange et fils proberen - een waar eerbetoon aan het ambacht van wijnmaken en de schoonheid van de Bourgogne.


Burgund

Burgund het teeltgebied van de Aloxe-Corton Les Caillettes AOP

Bourgondië, of Bourgogne zoals het in zijn thuisland wordt genoemd, is een waar juweeltje onder de erkende wijnbouwgebieden ter wereld. Gelegen in de glooiende heuvels en valleien van Oost-Frankrijk, is het een magische plek die wijnen produceert met een ongelooflijke diepte, complexiteit en uniciteit. De belangrijkste gebruikte druivensoorten, Chardonnay en Pinot Noir, zijn misschien wel de bekendste gaven van Bourgondië, maar de diversiteit reikt veel verder dan deze twee soorten. Van frisse Aligotés tot rijke, volle Pinot Gris, Bourgondië biedt wijnen voor elke voorkeur en gelegenheid. Verdeeld in vier belangrijke teeltgebieden - Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise en Mâconnais - put Bourgondië uit een terroir dat divers maar harmonieus is. De kalkhoudende leem van Chablis produceert knisperende, mineraalrijke witte wijnen, terwijl het klei- en kalksteenterroir van de Côte d'Or wijnen van grote finesse en elegantie produceert. De Côte de Nuits in het noorden van de Côte d'Or is wereldberoemd om zijn krachtige, kenmerkende en aromatische rode wijnen gemaakt van pinot noir, terwijl de zuidelijke Côte de Beaune beter bekend staat om zijn uitstekende productie van witte wijnen gemaakt van chardonnay. In de Côte Chalonnaise en Mâconnais zorgt een andere bodemsamenstelling voor eerder lichte, fruitige wijnen die vaak iets minder duur zijn zonder aan kwaliteit in te boeten. Een van de parels van Bourgondië, de beroemde Pouilly-Fuissé, komt uit deze regio. De heerlijke wijnen van Bourgondië zijn een fascinerende weerspiegeling van hun oorsprong. Elke wijngaard, elk perceel, zelfs elke individuele wijnstok produceert wijnen met een eigen karakter en subtiele nuances. Daarom ben ik ervan overtuigd dat Bourgogne wijnen een reis waard zijn, een reis naar een wereld van exquise smaken en fascinerende tradities.



Aloxe-Corton Les Caillettes AOP wordt geproduceerd door Domaine Henri Delagrange et fils in het teeltgebied Burgund in Frankrijk.
Als je Aloxe-Corton Les Caillettes AOP lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine Henri Delagrange et fils misschien ook lekker.
Domaine Henri Delagrange et fils en Aloxe-Corton Les Caillettes AOP zijn afkomstig van Burgund.

Details

Extra informatie: Aloxe-Corton Les Caillettes AOP

Naam Aloxe-Corton Les Caillettes AOP
Wijnbouwgebied Burgund
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 13.00
Druivensoorten Pinot Noir
Serveertemperatuur 18°C°C
Allergeneninformatie Enthält Sulfite
Verdeler Domaine Henri Delagrange - Didier Delagrange ,7 Cours François Blondeau, 21190 Volnay, Frankreich
Wijnmaker Domaine Henri Delagrange et fils

€ 58,67*
0.75l·€ 78,23/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine Henri Delagrange et fils

    Domaine Henri Delagrange et fils Aloxe-Corton Les Caillettes AOP
    Domaine Henri Delagrange et fils
    Aloxe-Corton Les Caillettes AOP
    € 58,67*
    Domaine Henri Delagrange et fils Bourgogne Meursault AOC
    Domaine Henri Delagrange et fils
    Bourgogne Meursault AOC
    € 73,05*
    Domaine Henri Delagrange et fils Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Chardonnay AOC
    Domaine Henri Delagrange et fils
    Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Chardonnay AOC
    € 22,95*
    Domaine Henri Delagrange et fils Volnay 1er Cru Clos des Chênes AOC
    Domaine Henri Delagrange et fils
    Volnay 1er Cru Clos des Chênes AOC
    € 73,05*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD