Land
Spanje
Rioja
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Gold
Medaille
Berlin Wine Trophy
Gold
Medaille
Mundus Vini

2019

Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa

El Coto de Rioja, Rioja

€ 10,57*
0.75l · € 14,09/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Reserva kwaliteitsniveau uit de Spaanse Rioja
  • Aroma's van rood fruit, vanille en kruiden
  • Expressief en elegant met een lange afdronk
  • Perfect bij sterke vleesgerechten en hartige kaas
  • Minstens 3 jaar gerijpt in eiken vaten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Hacienda López de Haro Lopez De Haro Edicion Limitada
    Hacienda López de Haro
    Lopez De Haro Edicion Limitada
    € 10,03*
    Bodegas Larchago Fabulas Rioja Jóven DO
    Bodegas Larchago
    Fabulas Rioja Jóven DO
    € 12,06*
    Bodegas Nodus Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    Bodegas Nodus
    Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    € 11,09*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Roble, Toro
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Roble, Toro
    € 9,00*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    € 9,00*
Beschreibung

Wijn noot: Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa

Baksteenkleurig met oranje nuances die typisch zijn voor Rioja. Het gehemelte onthult zijn delicate tonen van bessen en jam, verpakt in rokerige kruidensmaken en vanilletonen. Fijn in balans met merkbare maar ongelooflijk zachte en milde tannines, intense en complexe structuur. Elegante, warme en lang aanhoudende afdronk. De druiven komen voornamelijk van de kleigronden van Rioja Alta, maar ook van de kalkbodems van Rioja Alavesa. Na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Dit wordt gevolgd door 16 tot 18 maanden rijping in Amerikaanse barrique vaten. Daarna rijpt de wijn minstens twee jaar in de fles voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop. El Coto de Rioja' oogstte zijn eerste druiven in Rioja al in 1970, maar de eerste wijnen werden pas in 1975 op de markt gebracht. De oorspronkelijke wijnmakerij bevindt zich in Oyón in het zuidoosten van Rioja Alavesa en is vandaag de dag nog steeds in bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsnormen, constante innovatie en verdere ontwikkeling wist 'El Coto de Rioja' zich in 2000 te vestigen als de Spaanse marktleider in de categorieën Crianza en Reserva, een positie die het bedrijf vandaag de dag nog steeds kan opeisen. De faciliteiten van de wijnmakerij zijn in de loop der jaren regelmatig gemoderniseerd en uitgebreid: El Coto heeft nu 12 gebouwen, elk ontworpen om een specifiek type wijn te verwerken. Met meer dan 730 hectare eigen wijngaarden is El Coto het grootste wijnbouwbedrijf in de DOC Rioja.

Awards

Awards für Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa

Gouden medaille Mundus Vini voor de jaargangen 2011 en 2013. Gouden medaille Berliner Wein Trophy voor de jaargang 2013.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa

Uitstekend bij wildgerechten, confit de canard, gegrild rood vlees of ham. Ook heerlijk bij niet te scherpe kaas van gemiddelde leeftijd. Drinktemperatuur 16-18şC.

El Coto de Rioja

El Coto de Rioja de wijnmaker achter Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa

El Coto de Rioja is een gerenommeerd wijnhuis in de Spaanse regio Rioja. Al tientallen jaren produceert de wijnmaker wijnen van hoge kwaliteit die internationaal gewaardeerd worden. De wijngaarden beslaan meer dan 700 hectare en worden gekenmerkt door verschillende bodems en klimatologische omstandigheden, die de wijnen hun individuele kenmerken geven. Het wijnhuis vertrouwt zowel op traditionele wijnbouwmethoden als op state-of-the-art technologieën om de hoogste kwaliteit in elke wijn te garanderen. De wijnen van El Coto de Rioja staan bekend om hun elegantie, intense smaak en onmiskenbare aroma. Ze rijpen in de kelder onder de beste omstandigheden en worden alleen te koop aangeboden na een zorgvuldige selectie van de druiven en de meeste eiken vaten. Het assortiment van El Coto de Rioja omvat een verscheidenheid aan wijnsoorten, van fruitgedreven rode wijnen tot complexe Reservas en Gran Reservas. Daarnaast worden er ook witte en rosé wijnen, cava en andere mousserende wijnen geproduceerd. El Coto de Rioja heeft verschillende nationale en internationale prijzen ontvangen en is een van de beste wijnhuizen in de regio. De passie en jarenlange ervaring van de wijnmaker en zijn team zijn terug te vinden in elke fles.


Rioja

Rioja het teeltgebied van de Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa

Het wijnbouwgebied Rioja, gelegen in het hart van Spanje, is een paradijs gezegend met ideale omstandigheden voor het verbouwen van uitstekende wijnen. Als sommelier is het voor mij altijd een genoegen om een exquise druppel uit deze regio te proeven en de veelzijdige smaken van Rioja-wijnen te ontdekken. Gevormd door de vlaktes van de Ebro-vallei, de uitlopers van de Sierra Cantabria en de koele bries van de Atlantische Oceaan, combineert Rioja zorgvuldige traditie met innovatieve technieken en is het een van de meest diverse wijnbouwgebieden ter wereld. De verschillende microklimaten en bodems, variërend van kalksteen tot grind en klei, maken een breed scala aan wijnstijlen mogelijk en in het hart van deze regio ligt de befaamde productie van rode wijn. De belangrijkste druivensoort is natuurlijk de Tempranillo druif, die krachtige maar fijne rode wijnen produceert met aroma's van bessen, pruimen en tabak. Hij wordt vaak gecombineerd met andere druivensoorten zoals Garnacha, Mazuelo en Graciano om complexiteit en structuur toe te voegen. De wijnen die hier worden geproduceerd zijn ongelooflijk veelzijdig. Of je nu kiest voor een jonge en frisse 'Joven', een elegante en complexe 'Reserva' of een diepe en luxueuze 'Gran Reserva', Rioja biedt wijnliefhebbers een verscheidenheid aan mogelijkheden. Maar Rioja is meer dan alleen rode wijn. De regio produceert ook opmerkelijke witte en rosé wijnen. Viura, ook bekend als Macabeo, is de dominante druivensoort voor de witte wijnen en maakt indruk met frisse, fruitige witte wijnen en leeftijdswaardige, complexe wijnen. Dit indrukwekkende wijnbouwgebied streeft er altijd naar om zijn tradities te behouden, maar evolueert tegelijkertijd en gaat nieuwe uitdagingen aan. Het rust nooit op zijn lauweren en heeft daardoor een uitstekende reputatie opgebouwd, die het keer op keer bevestigt. Als sommelier waardeer ik dit voortdurende streven naar perfectie, omdat het me in staat stelt om steeds weer nieuwe smaakwerelden te ontdekken in de wijnen van Rio.



Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa wordt geproduceerd door El Coto de Rioja in het teeltgebied Rioja in Spanje.
Als je Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa lekker vond, vind je de andere wijnen van El Coto de Rioja misschien ook lekker.
El Coto de Rioja en Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa zijn afkomstig van Rioja.

Details

Extra informatie: Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa

Naam Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa
Wijnbouwgebied Rioja
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 100% Tempranillo
Wijnverwerking De druiven zijn voornamelijk afkomstig van de kleigronden van Rioja Alta, maar ook van de kalkbodems van Rioja Alavesa. Na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Dit wordt gevolgd door 16 tot 18 maanden rijping in Amerikaanse barrique vaten. Daarna rijpt de wijn minstens twee jaar in de fles voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) < 2 g/l
Zuurgraad (g/l) 3,4 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler El Coto de Rioja, S.A., Camino Viejo de Logrońo 26, 01320 Oyón (Álava), Spanien
Wijnmaker El Coto de Rioja

€ 10,57*
0.75l·€ 14,09/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van El Coto de Rioja

    El Coto de Rioja Rioja El Coto Crianza DOCa
    El Coto de Rioja
    Rioja El Coto Crianza DOCa
    € 7,34*
    El Coto de Rioja Rioja El Coto blanco DOCa
    El Coto de Rioja
    Rioja El Coto blanco DOCa
    € 6,92*
    El Coto de Rioja Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa
    El Coto de Rioja
    Rioja Coto de Imaz Reserva DOCa
    € 10,57*
    El Coto de Rioja Rioja El Coto rosado DOCa
    El Coto de Rioja
    Rioja El Coto rosado DOCa
    € 6,92*
    El Coto de Rioja Rioja Coto de Imaz Gran Reserva DOCa
    El Coto de Rioja
    Rioja Coto de Imaz Gran Reserva DOCa
    € 18,25*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD