Land
Spanje
Priorat
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2018

Nit de Nin Mas den Caçador Magnum

Familia Nin Ortiz, Priorat

Normale prijs: € 284,63

Special Price € 258,89*

1.5l · € 172,59/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Robuuste rode wijn magnum uit de Priorat regio.
  • Karakteristieke aroma's van donker fruit en specerijen.
  • Perfect evenwicht tussen kracht en verfijning.
  • Handgeoogste en zorgvuldig geselecteerde druiven.
  • Een van de meest gerenommeerde familiewijnhuizen van Spanje.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Terroir al Limit Les Tosses
    Terroir al Limit
    Les Tosses
    € 476,01*
    Portal del Priorat Tros del Clos
    Portal del Priorat
    Tros del Clos
    € 161,80*
    Familia Nin Ortiz Nit de Nin Mas den Caçador Magnum
    Familia Nin Ortiz
    Nit de Nin Mas den Caçador Magnum
    € 258,89*
    Terroir al Limit Les Manyes
    Terroir al Limit
    Les Manyes
    € 496,32*
    Terroir al Limit Les Manyes
    Terroir al Limit
    Les Manyes
    € 496,32*
Beschreibung

Wijn noot: Nit de Nin Mas den Caçador Magnum

Deze wijn is puur Hedonsimus. Hij biedt volop van alles wat Priorat te bieden heeft, maar wordt nooit te weelderig, maar blijft altijd in balans, altijd fris, ondanks de rijpheid van het donkere fruit. Ook hier zijn er veel bramen, zwarte kersen, pruimen en cassis, plus veenbessen en een vleugje sleepruimen, evenals houtskool, viooltjes en hoisinsaus. De tannine is krachtig maar rijp. Natuurlijk is hij nog erg jong en moet hij tijd krijgen. Maar zelfs een paar uur in de karaf helpt al. De zoetheid van het fruit is precies in balans met de zuurgraad, die gepaard gaat met een verbluffend levendige mineraliteit die deze oude wijnstokken halen uit de Llicorella bodem. Het is een wijn met een overweldigende diepte en kracht, lengte en innerlijke rust en balans. proefnotitie door Christoph Raffelt gedateerd 18.02.2021, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Nit de Nin Mas den Caçador Magnum

Lamsbout uit de oven bestrooid met kruiden en knoflook met geroosterde paprika (vlees) | Gegrilde zeevruchtensalade met radicchio en zwarte olijven (zeevruchten) | Saffraanrijst met konijn en piment dEspelette (wild)

Familia Nin Ortiz

Familia Nin Ortiz de wijnmaker achter Nit de Nin Mas den Caçador Magnum

Familia Nin Ortiz is een gerenommeerde wijnmaker uit Priorat, Spanje, gespecialiseerd in de productie van wijnen van de hoogste kwaliteit. De wijngaarden van Familia Nin Ortiz worden gerund door de familie Nin Ortiz, die zich al vier generaties bezighoudt met wijnbouw. De wijngaarden liggen op de hoogste en steilste plekken van de Priorat regio, die bekend staat om zijn unieke minerale bodems en droge klimaat. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven worden gebruikt. Familia Nin Ortiz produceert wijnen die opvallen door hun complexiteit, elegantie en diepte. Elke wijn is uniek en weerspiegelt de kenmerken van de wijngaard. De bekendste wijnen van de wijnmaker zijn Clos Erasmus en Nit de Nin, die hoog aangeschreven staan in de internationale wijnwereld. Familia Nin Ortiz is een traditionele wijnmaker die bijzondere nadruk legt op duurzaamheid en milieubescherming. De wijngaarden worden bewerkt volgens biologische en biodynamische methoden om de natuurlijke hulpbronnen te behouden en de natuurlijke smaak van de wijnen te behouden. In het algemeen staat Familia Nin Ortiz synoniem voor uitstekende Priorat-wijnen. Als je op zoek bent naar wijnen van de hoogste kwaliteit die de essentie van het terroir weerspiegelen, dan is Familia Nin Ortiz de perfecte keuze.


Priorat

Priorat het teeltgebied van de Nit de Nin Mas den Caçador Magnum

In het hart van Catalonië, omgeven door steile kliffen en steile terrassen, ligt de mystieke wijnstreek Priorat. Een plek van mysterieuze schoonheid, waar de teelt van wijnstokken en de creatie van uitzonderlijke wijnen al sinds de 12e eeuw met toewijding en expertise worden gekoesterd, en weinig andere wijngebieden kunnen wedijveren met de ruwe en rauwe schoonheid van Priorat. Het wordt gekenmerkt door Llicorella leisteenbodems die ongewoon rijke, straffe en geconcentreerde druiven voortbrengen, wat zowel de beperkte beschikbaarheid als het unieke karakter van de wijnen verklaart. Priorat is een ware schat voor sommelier en is moeilijk ergens anders te vinden. De twee traditionele druivenrassen die hier de hoofdrol spelen zijn Grenache en Carignan, die in Priorat Garnacha en Cariñena worden genoemd. Samen met internationale variëteiten zoals Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot zorgen ze voor krachtige, intense en volle rode wijnen die vaak een indrukwekkend rijpingspotentieel hebben. Prioratwijnen staan bekend om hun minerale tonen en de donkerheid van hun fruit, in balans met kruidige aroma's. Elke slok voert de zintuigen mee. Elke slok voert de zintuigen mee naar het ruige landschap en laat je kiezels, donkere kersen en aardse specerijen proeven, gecombineerd met een robuuste tannine en een fluwelen afdronk. Het ontzagwekkende landschap, de eeuwenoude kennis van wijnhuizen en unieke wijnstokken maken Priorat tot een uitzonderlijke wijnregio die met trots zijn wijnen van wereldklasse laat zien. Het weerspiegelt de passie en toewijding die al eeuwenlang gepaard gaan met wijnmaken. Priorat is een bewijs van het feit dat zelfs onder moeilijke omstandigheden nobele wijnen kunnen worden gemaakt - met kenmerken en eigenschappen die onmiskenbaar zijn. Welkom in Priorat, het hart van de Catalaanse wijntraditie.



Nit de Nin Mas den Caçador Magnum wordt geproduceerd door Familia Nin Ortiz in het teeltgebied Priorat in Spanje.
Als je Nit de Nin Mas den Caçador Magnum lekker vond, vind je de andere wijnen van Familia Nin Ortiz misschien ook lekker.
Familia Nin Ortiz en Nit de Nin Mas den Caçador Magnum zijn afkomstig van Priorat.

Details

Extra informatie: Nit de Nin Mas den Caçador Magnum

Naam Nit de Nin Mas den Caçador Magnum
Wijnbouwgebied Priorat
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
bewaarbaar 2041
Druivensoorten Carignan, Grenache
Restsuiker (g/l) 0 g/l
Zuurgraad (g/l) 5.8 g/l
Serveertemperatuur 18°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Familia Nin Ortiz, Polígon 6 Parcel·la 288, 43730 Falset-Tarragona / Spain
Wijnmaker Familia Nin Ortiz

UVP
€ 284,63
€ 258,89*
1.5l·€ 172,59/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Familia Nin Ortiz

    Familia Nin Ortiz Planetes de Nin
    Familia Nin Ortiz
    Planetes de Nin
    € 34,90*
    Familia Nin Ortiz La Rodeda Vi de Paratge, Velles Vinyes
    Familia Nin Ortiz
    La Rodeda Vi de Paratge, Velles Vinyes
    € 212,73*
    Familia Nin Ortiz Planetes Classic
    Familia Nin Ortiz
    Planetes Classic
    € 36,96*
    Familia Nin Ortiz Nit de Nin Mas den Caçador Magnum
    Familia Nin Ortiz
    Nit de Nin Mas den Caçador Magnum
    € 258,89*
    Familia Nin Ortiz Nit de Nin Mas den Caçador Magnum
    Familia Nin Ortiz
    Nit de Nin Mas den Caçador Magnum
    € 258,89*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD