Land
Oostenrijk
Kremstal
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2022

Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri

Nigl, Kremstal

€ 15,39*
0.75l · € 20,52/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Herkomst: gewaardeerd teeltgebied Kremstal, Oostenrijk
  • Ras: exquise witte wijn Grüner Veltliner
  • Smaak: harmonieus, met verfrissende zuren en fruitige nuances
  • Terroir: minerale tonen van de Senftenberg Piri wijngaarden
  • Kwaliteit: geproduceerd door het kwaliteitsgeoriënteerde traditionele wijnhuis

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Stift Göttweig Stift Göttweig Grüner Veltliner QbA trocken
    Stift Göttweig
    Stift Göttweig Grüner Veltliner QbA trocken
    € 9,57*
    Loimer Langenloiser Grüner Veltliner Kamptal DAC
    Loimer
    Langenloiser Grüner Veltliner Kamptal DAC
    € 18,35*
    Loimer Pet Nat
    Loimer
    Pet Nat
    € 18,35*
    Nittnaus Anita & Hans Manila Weiss
    Nittnaus Anita & Hans
    Manila Weiss
    € 18,87*
    Setzer Grüner Veltliner trocken Ausstich DAC
    Setzer
    Grüner Veltliner trocken Ausstich DAC
    € 14,11*
Beschreibung

Wijn noot: Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri

Uitnodigend aroma van steen- en pitvruchten, delicate, sappige en levendige zuurgraad in combinatie met kruidige specerijen en mineraliteit, medium body met een evenwichtige zoetheid van het extract. Onopvallend, helder en verleidelijk. Senftenberger Piri is de naam die Nigl geeft aan drie op het zuiden gelegen wijngaarden met mica leisteen die samen gevinifieerd worden en dezelfde helling, bijna identieke bodem en gemeenschappelijk microklimaat hebben. De druivenoogst neemt meerdere weken in beslag, waarbij dezelfde wijngaard meerdere keren wordt gepasseerd en alleen de rijpste druiven worden geoogst. Dit garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit van de wijngaarden. In de wijnmakerij worden de witte wijnen voorzichtig verwerkt en gefermenteerd in stalen tanks bij strikt gecontroleerde temperaturen. Opslag voor rijping in roestvrijstalen tanks. Weingut Nigl cultiveert terrasvormige wijngaarden op de hellingen langs de rivier de Krems in het hart van de Krems vallei in Neder-Oostenrijk. 90% van de wijngaard is beplant met witte druiven. De oogst neemt meerdere weken in beslag, waarbij dezelfde wijngaard meerdere keren wordt gepasseerd en alleen de rijpste druiven worden geoogst. Dit garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit van de wijngaarden. Martin Nigl heeft zich met zijn witte wijnen doelbewust opgewerkt tot de eerste rang onder de Oostenrijkse wijnmakers en wordt nu internationaal erkend voor wijnen met veel finesse, elegantie, dichtheid en mineraliteit!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri

Heerlijk bij gevogelte, geroosterde vis of schelpdieren. Ook heel lekker bij aspergegerechten of sushi. Aanbevolen drinktemperatuur 10-12°C.

Nigl

Nigl de wijnmaker achter Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri

Nigl, de gerenommeerde producent uit het Kremstal wijngebied in Oostenrijk, heeft naam gemaakt in de wijnindustrie met zijn passie en expertise. Het wijnhuis wordt al meerdere generaties gerund door de familie Nigl en heeft door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd. Het geheim van het succes ligt in het zorgvuldige werk in de wijngaard en het voorzichtige wijnmaakproces. Nigl vertrouwt op natuurlijke landbouwmethoden en oogst alleen rijpe en gezonde druiven om de kwaliteit van de wijnen te maximaliseren, die worden gekenmerkt door hun elegantie, frisheid en finesse. Zijn Grüner Veltliners zijn bijzonder bekend, maar het assortiment omvat ook Rieslings en Chardonnays. Elke wijn heeft zijn eigen karakter en weerspiegelt het terroir van de Kremsvallei. Nigl wordt niet alleen nationaal maar ook internationaal erkend en heeft talloze prijzen ontvangen. Door de hoge kwaliteit en individualiteit van zijn wijnen heeft hij zich een plaats weten te veroveren tussen de beste producenten in de regio en de wereld. Voor wijnliefhebbers is een bezoek aan het wijnhuis Nigl een absolute must. Daar kun je de wijnen proeven en het werk in de wijngaard van dichtbij meemaken. Nigl staat voor unieke wijnkwaliteit en een authentieke wijnervaring die je niet snel zult vergeten.


Kremstal

Kremstal het teeltgebied van de Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri

Het Kremstal, gelegen in het hart van Oostenrijk, is een gerenommeerd wijnbouwgebied dat terecht een internationale reputatie geniet. Vanuit het perspectief van een sommelier biedt het dal talloze ontdekkingsreizen voor de zintuigen. Gevormd door de klimatologische invloeden van de Donau en de Pannonische vlakte, evenals verschillende bodems, geeft het Kremstal wijnen met een uniek karakter. Hier worden perfecte groeiomstandigheden gecombineerd met de zorg van gepassioneerde wijnmakers die het idee van terroir op meesterlijke wijze vertalen naar het glas. Het Kremstal staat bekend om zijn veelzijdige witte wijnen, vooral Grüner Veltliner en Riesling. Hier bereiken ze een complexiteit en mineraliteit die zeer gewaardeerd wordt in de internationale wijnwereld. Vooral de minerale bodems van löss en primair gesteente geven de wijnen een verfijnd smaakprofiel met gelaagde aroma's. Maar net zo indrukwekkend is de opkomende kwaliteit van de rode wijnen, die worden aangeboden tegen een uitstekende prijs-prestatieverhouding. De Krems DAC wijnen, wat staat voor Districtus Austriae Controllatus, worden gekenmerkt door hun individuele aroma's. Ze zijn stevig geworteld in hun oorsprong. Ze zijn stevig geworteld in hun oorsprong en manifesteren de typische terroirkarakteristieken van hun streek van herkomst. In de wijnen uit de Kremsvallei proef je filigrane fruitaroma's, kruidige nuances, knisperende zuren en intense mineraliteit. Ze overtuigen door hun hoge bewaarpotentieel en elegante stijl. Ze weerspiegelen de landschappelijke schoonheid en de levendige cultuur van de Kremsvallei. Bovendien zijn proeverijen in de Kremsvallei altijd een blik in de geschiedenis. Meer dan 2000 jaar wijnbouwtraditie laat een onmiskenbare handtekening achter in de wijnen en zorgt voor onvergetelijke ervaringen. Het Kremstal is een unieke plek waar de natuur haar vaardigheden toont en de wijnmaker weet dit vast te leggen in de vorm van indrukwekkende wijnen. Voor een sommelier is het Kremstal een onweerstaanbare uitnodiging om diep in de authentieke wijncultuur van Oostenrijk te duiken. Een Aus



Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri wordt geproduceerd door Nigl in het teeltgebied Kremstal in Oostenrijk.
Als je Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri lekker vond, vind je de andere wijnen van Nigl misschien ook lekker.
Nigl en Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri zijn afkomstig van Kremstal.

Details

Extra informatie: Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri

Naam Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri
Wijnbouwgebied Kremstal
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Grüner Veltliner
Wijnverwerking Nigl noemt de Senftenberger Piri drie op het zuiden gelegen mica-schist wijngaarden, die samen worden bewerkt en dezelfde hellingsgraad, bijna identieke bodems en een gemeenschappelijk microklimaat hebben. De druivenoogst neemt meerdere weken in beslag, waarbij dezelfde wijngaard meerdere keren wordt gepasseerd en alleen de rijpste druiven worden geoogst. Dit garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit van de wijngaarden. In de wijnmakerij worden de witte wijnen voorzichtig verwerkt en gefermenteerd in stalen tanks bij strikt gecontroleerde temperaturen. Rijping in roestvrijstalen tanks.
Restsuiker (g/l) 2,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 7 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Nigl GmbH, Kirchenberg 1, A-3541 Senftenberg, Österreich
Wijnmaker Nigl

€ 15,39*
0.75l·€ 20,52/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Nigl

    Nigl Nigl Gelber Muskateller
    Nigl
    Nigl Gelber Muskateller
    € 15,35*
    Nigl Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri
    Nigl
    Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri
    € 15,39*
    Nigl Nigl Grüner Veltliner Gärtling
    Nigl
    Nigl Grüner Veltliner Gärtling
    € 11,89*
    Nigl Nigl Grüner Veltliner Freiheit
    Nigl
    Nigl Grüner Veltliner Freiheit
    € 15,15*
    Nigl Riesling Senftenberger Piri
    Nigl
    Riesling Senftenberger Piri
    € 20,21*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD