Land
Oostenrijk
Niederösterreich
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2022

Nigl Gelber Muskateller

Nigl, Niederösterreich

€ 15,35*
0.75l · € 20,47/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fijne, fruitige tonen met hints van vlierbloesem en kruiden.
  • Droge, levendige witte wijn uit Neder-Oostenrijk, Oostenrijk.
  • Elegant en verfrissend met fijne fruitsmaken en goede zuren.
  • Perfect als aperitief of bij lichte zomergerechten en vis
  • Geproduceerd door het traditionele, hoogwaardige teeltgebied Neder-Oostenrijk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Wohlmuth Wohlmuth Gelber Muskateller Klassik QbA trocken
    Wohlmuth
    Wohlmuth Gelber Muskateller Klassik QbA trocken
    € 15,23*
    Polz Weingut Erich & Walter Polz Südst. DAC Gelber Muskateller
    Polz
    Weingut Erich & Walter Polz Südst. DAC Gelber Muskateller
    € 15,15*
    Leo Hillinger Gelber Muskateller
    Leo Hillinger
    Gelber Muskateller
    € 10,60*
    Wohlmuth Wohlmuth Gelber Muskateller Klassik QbA trocken
    Wohlmuth
    Wohlmuth Gelber Muskateller Klassik QbA trocken
    € 15,23*
Beschreibung

Wijn noot: Nigl Gelber Muskateller

Geur van kruisbessen, vlierbloesem en lychee, speels en levendig met pittige zuren. Toegankelijk, zeer rasgebonden, smaakvol met een fijne lichtheid. De druivenoogst neemt meerdere weken in beslag, waarbij dezelfde wijngaard meerdere keren wordt gepasseerd en alleen de rijpste druiven worden geoogst. Dit garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit van de wijngaarden. In de wijnmakerij worden de witte wijnen voorzichtig verwerkt en gefermenteerd in stalen tanks bij strikt gecontroleerde temperaturen. Opslag voor rijping in roestvrijstalen tanks. Weingut Nigl cultiveert terrasvormige wijngaarden op de hellingen langs de rivier de Krems in het hart van de Krems vallei in Neder-Oostenrijk. 90% van de wijngaard is beplant met witte druiven. De druivenoogst neemt meerdere weken in beslag, waarbij dezelfde wijngaard meerdere keren wordt gepasseerd en alleen de rijpste druiven worden geoogst. Dit garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit van de wijngaarden. Martin Nigl heeft zich met zijn witte wijnen doelbewust opgewerkt tot de eerste rang onder de Oostenrijkse wijnmakers en wordt nu internationaal erkend voor wijnen met veel finesse, elegantie, dichtheid en mineraliteit!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Nigl Gelber Muskateller

Uitstekend als aperitief of bij een lichte zomerse keuken. Aanbevolen drinktemperatuur 10-12°C.

Nigl

Nigl de wijnmaker achter Nigl Gelber Muskateller

Nigl, de gerenommeerde producent uit het Kremstal wijngebied in Oostenrijk, heeft naam gemaakt in de wijnindustrie met zijn passie en expertise. Het wijnhuis wordt al meerdere generaties gerund door de familie Nigl en heeft door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd. Het geheim van het succes ligt in het zorgvuldige werk in de wijngaard en het voorzichtige wijnmaakproces. Nigl vertrouwt op natuurlijke landbouwmethoden en oogst alleen rijpe en gezonde druiven om de kwaliteit van de wijnen te maximaliseren, die worden gekenmerkt door hun elegantie, frisheid en finesse. Zijn Grüner Veltliners zijn bijzonder bekend, maar het assortiment omvat ook Rieslings en Chardonnays. Elke wijn heeft zijn eigen karakter en weerspiegelt het terroir van de Kremsvallei. Nigl wordt niet alleen nationaal maar ook internationaal erkend en heeft talloze prijzen ontvangen. Door de hoge kwaliteit en individualiteit van zijn wijnen heeft hij zich een plaats weten te veroveren tussen de beste producenten in de regio en de wereld. Voor wijnliefhebbers is een bezoek aan het wijnhuis Nigl een absolute must. Daar kun je de wijnen proeven en het werk in de wijngaard van dichtbij meemaken. Nigl staat voor unieke wijnkwaliteit en een authentieke wijnervaring die je niet snel zult vergeten.


Niederösterreich

Niederösterreich het teeltgebied van de Nigl Gelber Muskateller

De wijnregio Neder-Oostenrijk, de grootste van Oostenrijk, is als een verborgen juweel dat wacht om ontdekt te worden. Met zijn weelderige landschap van glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en uitgestrekte wijngaarden is er nauwelijks een betere plek om Oostenrijkse wijnen van hoge kwaliteit te verbouwen. De acht wijngebieden - Weinviertel, Kamptal, Kremstal, Wagram, Traisental, Carnuntum, Thermenregion en Wachau - zijn de thuisbasis van de typische Oostenrijkse druivenrassen zoals Grüner Veltliner, Riesling en Zweigelt. Van delicate, verfrissende witte wijnen tot diepe, complexe rode wijnen, er is een indrukwekkende reeks smaakprofielen te ontdekken in Neder-Oostenrijk. Bijzonder opmerkelijk is het wijnbouwgebied Wachau, dat wereldwijd bekend staat om zijn eersteklas wijnen. Hier gedijt Grüner Veltliner in oude terraswijngaarden langs de Donau op steile, stenige bodems en levert het wijnen van indrukwekkende elegantie en finesse. De unieke combinatie van warme dagtemperaturen en koele nachten bevordert de ontwikkeling van intense aroma's en fijn gebeitelde zuurstructuren in de wijn. Het Weinviertel is een ander belangrijk deel van Neder-Oostenrijk. Het is het grootste en oudste wijngebied van Oostenrijk en de thuisbasis van de gepeperde, peperige Weinviertel DAC, een single-variietal Grüner Veltliner die wordt gekenmerkt door zijn verkwikkende fruit en kruiden. Elke regio in Neder-Oostenrijk geeft zijn eigen individuele karakter aan de wijnen, van de uiteenlopende klimatologische omstandigheden tot de unieke bodemsamenstellingen. Deze diversiteit stelt wijnmakers in staat om expressieve, karaktervolle wijnen te creëren die zowel liefhebbers van complexe, gestructureerde wijnen als liefhebbers van frisse en fruitige wijnen zullen bekoren. Samengevat is Neder-Oostenrijk een spectaculaire wijnregio, rijk aan traditie en innovatie, gekenmerkt door authenticiteit en kwaliteit. De ontdekkingsreis door de elegante wereld van de wijnen



Nigl Gelber Muskateller wordt geproduceerd door Nigl in het teeltgebied Niederösterreich in Oostenrijk.
Als je Nigl Gelber Muskateller lekker vond, vind je de andere wijnen van Nigl misschien ook lekker.
Nigl en Nigl Gelber Muskateller zijn afkomstig van Niederösterreich.

Details

Extra informatie: Nigl Gelber Muskateller

Naam Nigl Gelber Muskateller
Wijnbouwgebied Niederösterreich
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 11.5
Druivensoorten Gelber Muskateller
Wijnverwerking De druivenoogst neemt meerdere weken in beslag, waarbij dezelfde wijngaard verschillende rondes ondergaat waarin alleen de rijpste druiven worden geoogst. Dit garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit van de wijngaarden. In de wijnmakerij worden de witte wijnen voorzichtig verwerkt en gefermenteerd in stalen tanks bij strikt gecontroleerde temperaturen. Rijping in roestvrijstalen tanks.
Restsuiker (g/l) 1,8 g/l
Zuurgraad (g/l) 6,7 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Nigl GmbH, Kirchenberg 1, A-3541 Senftenberg, Österreich
Wijnmaker Nigl

€ 15,35*
0.75l·€ 20,47/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Nigl

    Nigl Nigl Gelber Muskateller
    Nigl
    Nigl Gelber Muskateller
    € 15,35*
    Nigl Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri
    Nigl
    Nigl Grüner Veltliner Senftenberger Piri
    € 15,15*
    Nigl Nigl Grüner Veltliner Gärtling
    Nigl
    Nigl Grüner Veltliner Gärtling
    € 10,81*
    Nigl Nigl Grüner Veltliner Freiheit
    Nigl
    Nigl Grüner Veltliner Freiheit
    € 15,15*
    Nigl Riesling Senftenberger Piri
    Nigl
    Riesling Senftenberger Piri
    € 20,21*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD