Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Apulië
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig
Rabatt
-18%

2022

Negroamaro N Zero IGT

MenhirSalento, Apulië

Normale prijs: € 10,22

Special Price € 8,34*

0.75l · € 11,12/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intense aroma's: donker fruit, kruiden, tabak.
  • Druivensoort: 100% Negroamaro
  • Teeltgebied: Apulië, Italië
  • Barrique rijping: 6 maanden
  • Harmoniseert perfect met: Wildgerechten, pittige kaas, pasta

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Fiamme Nere Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere
    Fiamme Nere
    Brindisi Riserva DOC Fiamme Nere
    € 8,01*
    Contessa Marina Passione di Puglia Rosso IGT 14 CM
    Contessa Marina
    Passione di Puglia Rosso IGT 14 CM
    € 10,29*
    Contessa Marina Primitivo Negroamaro Puglia IGT 14 Cont Marina
    Contessa Marina
    Primitivo Negroamaro Puglia IGT 14 Cont Marina
    € 10,29*
    Contessa Marina Primitivo Negroamaro Puglia IGT 14 Cont Marina
    Contessa Marina
    Primitivo Negroamaro Puglia IGT 14 Cont Marina
    € 10,29*
Beschreibung

Wijn noot: Negroamaro N Zero IGT

De Negroamaro N Zero IGT van MenhirSalento is een intense rode wijn uit de zonnige teeltregio Apulië. De wijn bestaat uit 100% autochtone Negroamaro druiven en wordt gevinifieerd volgens traditionele methoden. In het glas heeft de wijn een diepe, donkere kleur met violette reflecties. In de neus ontvouwt zich een boeket van donkere bessen en specerijen, vergezeld van licht geroosterde aroma's. In de mond is de wijn zacht en zacht. In de mond is de wijn krachtig en tegelijkertijd fluweelzacht met een aangename tanninestructuur en een lange afdronk. De Negroamaro N Zero IGT van Menhir-Salento is ideaal als begeleider van mediterrane gerechten zoals pasta met vleessaus, gegrild vlees of belegen kaas. Een waar genot voor alle liefhebbers van krachtige rode wijnen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Negroamaro N Zero IGT

Omdat Menhir Salento's Negroamaro N Zero IGT een krachtige en volle rode wijn is, past hij goed bij gerechten met intense smaken en sterke specerijen. Hier zijn enkele suggesties: - Gegrilde steaks, rosbief of wildgerechten - Goulash of gestoofde gerechten met rijke sauzen - Pizza of pasta met een pittige tomatensaus - Geroosterde groenten zoals courgettes, aubergines of paprika's - Geroosterde champignons of andere stevige bijgerechten zoals aardappelgratin - Kaasplateau met pittige varianten zoals pecorino of parmezaan.

MenhirSalento

MenhirSalento de wijnmaker achter Negroamaro N Zero IGT

De wijnmaker MenhirSalento uit Veneto staat voor eersteklas wijnen die op indrukwekkende wijze het terroir van deze betoverende regio in het hart van Italië weerspiegelen. Hier, tussen glooiende heuvels en idyllische wijngaarden, gedijen druivensoorten als Negroamaro en Primitivo tot volle wasdom onder de warme mediterrane zon en ontwikkelen ze hun unieke aroma. Met veel passie en knowhow heeft MenhirSalento zich gespecialiseerd in het persen van hoogwaardige rode en witte wijnen van deze druiven, die worden gekenmerkt door een hoge intensiteit, complexiteit en elegantie. Elke druppel vertelt een verhaal van traditie, vakmanschap en een diepe band met de natuur. Sterk en kruidig of fruitig en fris - bij MenhirSalento is er voor elk wat wils. Overtuig jezelf van de hoge kwaliteit van deze nobele druppels en laat je betoveren door de schoonheid van Veneto!


Apulië

Apulië het teeltgebied van de Negroamaro N Zero IGT

Als gepassioneerd sommelier is het mij een genoegen om je kennis te laten maken met de fascinerende wijnstreek Apulië. Puglia, dat verbonden is met de teen van de Italiaanse laars, ligt tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Het biedt een opvallende diversiteit aan grondsoorten en klimaten die samen een magische reeks wijnen produceren. Bekend als de 'Wijnkelder van Europa', is Apulië de hoogst producerende wijnregio in Italië. Hoewel het areaal in deze regio indrukwekkend is in termen van kwantiteit, is het eerder de superieure kwaliteit dan de kwantiteit die de echte ster is. Wijnen met een hoge mate van uniciteit en onderscheidend vermogen worden in deze regio geproduceerd. Rode wijnsoorten domineren sterk en de meest bekende zijn Primitivo en Negroamaro. De Primitivo di Manduria is waarschijnlijk de beroemdste wijn van de regio en presenteert zich met een donkere, bijna ondoorzichtige kleur, sappige zwarte kersen en pruimen, vergezeld van een indrukwekkende structuur. Negroamaro daarentegen is intens en karaktervol, vaak met een aardse noot en tegelijkertijd soepel, maar Puglia biedt ook witte wijnen met een verfrissende lichtheid. De variëteit Verdeca, ooit bijna uitgestorven, biedt nu elegante en minerale wijnen met aroma's van groene appel en florale hints. Maar de wijnen van Puglia zijn meer dan alleen de uitdrukking van druiven en terroir. Ze belichamen ook de ziel en het hart van deze regio, die betovert met zijn adembenemende landschap, rijke culturele erfgoed en heerlijke keuken. Ze zijn het levende portret van de mensen die ze met toewijding en passie maken. Als sommelier kijk ik het liefst naar de wisselwerking tussen wijn en spijs. De wijnen van Apulië passen bijzonder goed bij de regionale gerechten, waarvan de smaken net zo gevarieerd zijn als de wijnen zelf. Of het nu gaat om een volle Primitivo bij een stevige gekruide orecchiette schotel of een frisse Verdeca bij een zeevruchtensalade, de culinaire combinaties zijn eindeloos. Een bezoek aan Puglia is een feest voor de zintuigen. De Gesch



Negroamaro N Zero IGT wordt geproduceerd door MenhirSalento in het teeltgebied Apulië in Italië.
Als je Negroamaro N Zero IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van MenhirSalento misschien ook lekker.
MenhirSalento en Negroamaro N Zero IGT zijn afkomstig van Apulië.

Details

Extra informatie: Negroamaro N Zero IGT

Naam Negroamaro N Zero IGT
Wijnbouwgebied Apulië
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler MenhirSalento, Via Giuseppina Scarciglia, 73027 Minervino di Lecce LE, Italien
Wijnmaker MenhirSalento

UVP
€ 10,22
€ 8,34*
0.75l·€ 11,12/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van MenhirSalento

    MenhirSalento Primitivo Quota29 IGT
    MenhirSalento
    Primitivo Quota29 IGT
    € 8,34*
    MenhirSalento Rosato Negroamaro Susumaniello N Zero IGT
    MenhirSalento
    Rosato Negroamaro Susumaniello N Zero IGT
    € 8,91*
    MenhirSalento Negroamaro N Zero IGT
    MenhirSalento
    Negroamaro N Zero IGT
    € 8,34*
    MenhirSalento Primitivo Manduria DOC Anno
    MenhirSalento
    Primitivo Manduria DOC Anno
    € 11,60*
    MenhirSalento Primitivo IGT Calamuri
    MenhirSalento
    Primitivo IGT Calamuri
    € 17,27*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD