Preistipp
Prijs tip!
Land
Oostenrijk
Burgenland
Sorte
Rode wijn
Stilisik
licht & fruitig
Rabatt
-16%

2021

Mit Leichtigkeit Rot QbA

Georg und Katharina Preisinger, Burgenland

Normale prijs: € 11,43

Special Price € 9,57*

0.75l · € 12,76/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode kwaliteitswijn uit het Oostenrijkse Burgenland.
  • Handgemaakt met natuurlijke teelt en spontane gisting.
  • Karakteristieke smaak: Fruitig, elegant met een lichte tanninestructuur.
  • Veelzijdige begeleider van gerechten: Ideaal bij zeevruchten, gevogelte en groenten.
  • Milieuvriendelijke en duurzame wijnbouw met biodynamische methoden.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Georg und Katharina Preisinger Cuvée voll Freude QbA
    Georg und Katharina Preisinger
    Cuvée voll Freude QbA
    € 11,10*
    Drei Junge Wilde Blaufränkisch Drei Junge Wilde Burgenland QUW
    Drei Junge Wilde
    Blaufränkisch Drei Junge Wilde Burgenland QUW
    € 7,19*
    Meinklang Blaufränkisch
    Meinklang
    Blaufränkisch
    € 12,67*
    Münzenrieder Heideboden Reserve QUW Burgenland Münzenrieder
    Münzenrieder
    Heideboden Reserve QUW Burgenland Münzenrieder
    € 10,81*
Beschreibung

Wijn noot: Mit Leichtigkeit Rot QbA

Donker robijnrood van kleur. Intens rood bessenfruit in de neus en frisse kersentonen, licht en zacht in de mond, zorgt voor een aangename drinkflow, zachte, soepele afdronk. Je proeft de oorsprong van goede wijn. De liefde ervoor ook. Georg en Katharina Preisinger
Vanuit deze overtuiging besteden Georg en Katharina aandacht aan natuurlijkheid in elk aspect van de wijnproductie. Voor Georg Preisinger betekent dit ook dat hij zo vaak mogelijk daar moet zijn waar de smaak zich in de waarste zin van het woord ontvouwt: in de wijngaarden. Zijn wijnen worden gekenmerkt door nuchtere druivensoorten, weinig hout en veel vakmanschap. De oude druivenrassen vereisen intensieve zorg. Zijn doel is om de druiven zo onveranderd mogelijk te laten. Dit houdt onder andere in dat de druiven met de hand worden geplukt en in kleine kratten naar de wijnmakerij worden vervoerd. In de wijnmakerij worden de druiven opnieuw met de hand gesorteerd. Dit is de enige manier waarop ik recht kan doen aan het terroir, de druivensoort zelf en niet in de laatste plaats aan de kwaliteitseisen van mijn klanten,' zegt Georg Preisinger. Voor mij is wijn iets levends. Elke wijn heeft zijn eigen karakter en behoeften. Het is mijn taak om dit niet alleen te respecteren, maar ook te promoten.
Het wijnhuis Preisinger is gevestigd in Gols en bestaat al vijf generaties. Na zijn opleiding in Klosterneuburg deed Georg Preisinger ervaring op in Duitsland, Californië en Zuid-Afrika. Hij richt zich op autochtone variëteiten zoals Zweigelt, Blaufränkisch en St. Laurent. Daarnaast zijn er de witte rassen Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Gris.
De etiketten van het wijnhuis Georg Preisinger zijn een echte blikvanger. De trapezekunstenaar en de gevleugelde heer van de lijn With Ease visualiseren precies wat de wijnen belichamen: lichte jonge wijnen met een eigen karakter die gekoeld gedronken kunnen worden. De rode kan ook licht gekoeld worden gedronken Mit Leichtigkeit kan ook ongegeneerd gesprenkeld worden met een slokje bruiswater.
Het symbool van een raket is te vinden op de homepage en de etiketten. Het idee komt van een wijngaard die in 1969 werd aangeplant. Georg Preisinger nam de 40 jaar oude wijngaard over. Veel mensen schudden hun hoofd bij de toewijding waarmee hij de oude wijnstokken verzorgde, die net zo oud zijn als het verhaal van de eerste man op de maan. Maar dat was precies de inspiratie voor Georg Preisinger. Elke wijn stuurt ons terug in de tijd naar het oogstjaar, niet alleen naar mij als wijnmaker. Elke kenner heeft zijn eigen verhaal te vertellen over elk wijnjaar. Dit is waar de Rakete voor staat, beschrijft Georg Preisinger. Sinds enkele jaren staat het wijnhuis vooral bekend om zijn grote witte wijnen en het kundige gebruik van houten vaten.

Het wijnhuis Georg en Katharina Preisinger is door Weinplus bekroond als producent van internationale klasse.


Georg und Katharina Preisinger

Georg und Katharina Preisinger de wijnmaker achter Mit Leichtigkeit Rot QbA

Georg en Katharina Preisinger zijn wijnmakers uit het idyllische Burgenland. Samen delen ze een passie voor wijn en zetten ze zich in voor wijnbouw in harmonie met de natuur. De twee zien zichzelf als onderdeel van een groter ecosysteem en zorgen ervoor dat hun wijngaarden voorzichtig worden bewerkt. Ze gebruiken onder andere duurzame grondbewerking, halen elektriciteit uit hernieuwbare energie en gebruiken geen synthetische meststoffen en pesticiden. Het resultaat van hun inspanningen proef je in hun wijnen. De Preisinger wijnen staan voor een perfecte balans tussen fruitigheid en mineraliteit. De druivensoorten worden bewust geselecteerd en voorzichtig verwerkt om het typische karakter van elke soort naar voren te laten komen. Het assortiment Preisinger wijnen is veelzijdig en biedt voor elke smaak wat wils. Naast de klassieke variëteiten zoals Blaufränkisch en Grüner Veltliner overtuigen ook de Chardonnay en de volle cuvées samengesteld uit verschillende druivensoorten. Voor alle wijnliefhebbers is een bezoek aan Georg en Katharina Preisinger een must. Gasten kunnen de wijnen ter plekke proeven en zich laten inspireren door de passie van het echtpaar voor wijnmaken.


Burgenland

Burgenland het teeltgebied van de Mit Leichtigkeit Rot QbA

Als sommelier ben ik bij elk bezoek aan het wijngebied Burgenland weer ademloos. Gekenmerkt door de majestueuze achtergrond van het Neusiedler meer, is Burgenland een van de meest fascinerende wijngebieden in Oostenrijk. Met zijn vier wijnbouwgebieden - Neusiedler See, Leithaberg, Mittelburgenland en Eisenberg - vertegenwoordigt Burgenland een indrukwekkende diversiteit aan microklimaten, bodemtypes en verschillende druivensoorten. Vanuit mijn perspectief hebben twee aspecten in het bijzonder een grote invloed gehad op het wijnland Burgenland: het Neusiedler See en de verschillende bodemtypes. Het Neusiedler meer, het grootste steppe meer in Centraal Europa, heeft een enorme invloed op het klimaat en vormt de wijnen van de regio met een opmerkelijke structuur en concentratie. De bodems zijn net zo gevarieerd als het landschap zelf. Of het nu gaat om de vulkanische bodem van de Eisenberg, de kalk- en leisteenbodems van de Leithaberg, de zandleembodems rond het Neusiedl-meer of de zware kleigronden van Centraal Burgenland - de veelzijdigheid van de bodems in Burgenland heeft een grote rol gespeeld in het creëren van een wijnparadijs met vele gezichten. De sterren van de regio zijn ongetwijfeld de rode wijnen, vooral Blaufränkisch en Zweigelt. De rode wijnen van Burgenland blinken uit door hun indrukwekkende volheid en diepte, gecombineerd met heerlijk fruit en gepolijste tannines. Rondom het Neusiedl-meer worden echter ook uitstekende witte wijnen geproduceerd, waaronder pinot blanc en chardonnay, en vooral veelgeprezen zoete wijnen die worden gekenmerkt door edelrot en tot in de perfectie worden gedreven. Elke fles uit Burgenland vertelt zijn eigen verhaal. Het is de symboliek van wind en water, van kracht en elegantie die tot uitdrukking komt in de kunst van het wijnmaken in Burgenland. Het is een verfijnde mix van traditie en innovatie, geleid door een diepe passie en verbondenheid met de natuur die wordt weerspiegeld in elke slok. Voor een sommelier als ik is de Bur



Mit Leichtigkeit Rot QbA wordt geproduceerd door Georg und Katharina Preisinger in het teeltgebied Burgenland in Oostenrijk.
Als je Mit Leichtigkeit Rot QbA lekker vond, vind je de andere wijnen van Georg und Katharina Preisinger misschien ook lekker.
Georg und Katharina Preisinger en Mit Leichtigkeit Rot QbA zijn afkomstig van Burgenland.

Details

Extra informatie: Mit Leichtigkeit Rot QbA

Naam Mit Leichtigkeit Rot QbA
Wijnbouwgebied Burgenland
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 11.50
Druivensoorten Blaufränkisch, Zweigelt, St. Laurent
Serveertemperatuur 7 °c - 9 °c°C
Allergeneninformatie Enthält Sulfite
Verdeler Weingut Georg Preisinger, Neubaugasse 26, 7122 Gols, Österreich
Wijnmaker Georg und Katharina Preisinger

UVP
€ 11,43
€ 9,57*
0.75l·€ 12,76/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Georg und Katharina Preisinger

    Georg und Katharina Preisinger Mit Leichtigkeit Weiss QbA
    Georg und Katharina Preisinger
    Mit Leichtigkeit Weiss QbA
    € 9,04*
    Georg und Katharina Preisinger Grauburgunder Goldberg
    Georg und Katharina Preisinger
    Grauburgunder Goldberg
    € 10,96*
    Georg und Katharina Preisinger Mit Leichtigkeit Rot QbA
    Georg und Katharina Preisinger
    Mit Leichtigkeit Rot QbA
    € 9,57*
    Georg und Katharina Preisinger Chardonnay Heideboden QbA
    Georg und Katharina Preisinger
    Chardonnay Heideboden QbA
    € 10,60*
    Georg und Katharina Preisinger Cuvée voll Freude QbA
    Georg und Katharina Preisinger
    Cuvée voll Freude QbA
    € 11,10*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD