Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Veneto
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-19%

2021

Merlot Veneto Orientale Santa Margherita IGT

Santa Margherita, Veneto

Normale prijs: € 12,53

Special Price € 10,19*

0.75l · € 13,59/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Italiaanse rode wijn uit de regio Veneto
  • Aroma's van rijp rood fruit en specerijen
  • Aroma's van donkere chocolade en tabak
  • Perfect bij rood vlees en kaas
  • IGT-keurmerk voor authentieke Italiaanse wijn

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Stefano Accordini Tempus Rosso del Veneto IGT
    Stefano Accordini
    Tempus Rosso del Veneto IGT
    € 12,13*
    Contessa Marina Passione di Puglia Rosso IGT 14 CM
    Contessa Marina
    Passione di Puglia Rosso IGT 14 CM
    € 10,29*
    Cantina Gentili Matero Rosso di Toscana IGT
    Cantina Gentili
    Matero Rosso di Toscana IGT
    € 8,53*
    Luce del Sole Primitivo Merlot Tarantino IGT Luce del Sole
    Luce del Sole
    Primitivo Merlot Tarantino IGT Luce del Sole
    € 8,22*
    Forchir Merlot DOC Famiglia Bianchini
    Forchir
    Merlot DOC Famiglia Bianchini
    € 10,54*
Beschreibung

Wijn noot: Merlot Veneto Orientale Santa Margherita IGT

Robijnrood met violette reflecties. Intense aroma's met hints van aalbessen en viooltjes en subtiele hints van kruiden. Zacht en rond met fluweelzachte rijpe tannines en een karaktervolle afdronk. De wijnstokken staan aangeplant op klei- en kalkbodems met ongeveer 5.000 planten per hectare. De druiven worden eind september geoogst. Daarna volgt 10 dagen maceratie bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C. Na de malolactische gisting rijpt de jonge wijn deels in barriques van Franse eik en deels in kleine roestvrijstalen tanks. Pas kort voor het bottelen worden deze twee batches samengevoegd (assemblage). Het wijnhuis werd in de jaren 1930 opgericht door de geniale en vooruitziende zakenman Gaetano Marzotto. Zijn droom was om zijn interesses in zowel landbouw als industrie te combineren om zo het beste uit de bodems van Veneto en Trentino-Alto Adige te halen. Santa Margherita's sensationele concept van het produceren van een single-vineyard wijn van uitstekende kwaliteit met beperkte opbrengsten was revolutionair. Door deze consistente focus op kwaliteit werd Santa Margherita een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in de hele regio.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Merlot Veneto Orientale Santa Margherita IGT

Heerlijke begeleider van risotto met eekhoorntjesbrood, ravioli met vleesvulling of sappig lamsvlees. Aanbevolen drinktemperatuur 18-20°C.

Santa Margherita

Santa Margherita de wijnmaker achter Merlot Veneto Orientale Santa Margherita IGT

Santa Margherita is een gerenommeerde wijnproducent uit Pramaggiore, een van de belangrijkste wijngebieden in Noord-Italië. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot de 19e eeuw. In de afgelopen decennia heeft het wijnhuis zich echter ontwikkeld tot een van de toonaangevende producenten van kwaliteitswijnen. De wijngaarden van Santa Margherita beslaan bijna 100 hectare en zijn voornamelijk beplant met de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Malbec. De druiven worden met liefde en zorg verbouwd en geoogst om de hoogste kwaliteit en smaak te garanderen. De wijnen van Santa Margherita staan bekend om hun elegantie, veelzijdigheid en verfijning. De wijnen zijn vaak licht en fris met fruitige aroma's en hebben een perfecte structuur. De rode en witte wijnen van het wijnhuis winnen regelmatig prijzen op nationale en internationale wedstrijden en zijn populair bij sommeliers, wijnliefhebbers en fijnproevers. Bezoekers van het wijnhuis kunnen genieten van het prachtige landschap, wijnproeven en het wijnhuis verkennen. Het nabijgelegen restaurant biedt ook heerlijke gerechten die perfect samengaan met de wijnen. Als je op zoek bent naar een Italiaanse wijn van hoge kwaliteit, dan moet je Santa Margherita zeker eens proberen. Je zult niet teleurgesteld zijn.


Veneto

Veneto het teeltgebied van de Merlot Veneto Orientale Santa Margherita IGT

Veneto, een van de mooiste en vruchtbaarste wijngebieden van Italië, is een ware schat voor elke sommelier. Deze regio ligt in het noordoosten van het land en strekt zich uit van de besneeuwde Alpen tot de warme oevers van de Adriatische Zee en biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan terroirs.
In Veneto voel je de diepe band tussen mens en natuur, die tot uiting komt in elk glas wijn. Enkele van de beroemdste Italiaanse wijnen worden hier geproduceerd - van de sprankelende Prosecco tot de fluweelzachte Amarone della Valpolicella en de elegante Soave.
De bodems in Veneto zijn divers, variërend van krijtachtige en kleiachtige ondergronden in de heuvelachtige gebieden tot zanderige, steenachtige bodems aan de kust. Deze verschillende omstandigheden vormen de basis voor een breed scala aan wijnen met een onvergelijkbaar karakter.
Prosecco uit het gebied rond Valdobbiadene en Conegliano is waarschijnlijk de bekendste vertegenwoordiger van deze regio. Zijn fijne perlage en verfrissende zuren maken het een perfect aperitief of begeleider van lichte visgerechten.
In de Valpolicella regio produceert het traditionele appassimento proces complexe rode wijnen zoals Amarone: een weelderige wijn met intense tonen van gedroogd fruit, chocolade en kruiden en een lange afdronk.
Maar ook witte wijnen hebben hun plaats in Veneto. Soave is een uitstekend voorbeeld: een elegante, minerale wijn met tonen van groene appels en bloemen, perfect bij zeevruchten of risotto met paddenstoelen.
Elk bezoek aan Veneto is een ontdekkingsreis voor het gehemelte. De passie en toewijding van de wijnmakers wordt weerspiegeld in elke slok van hun wijnen - een eerbetoon aan deze unieke regio en zijn eeuwenoude wijntraditie.



Merlot Veneto Orientale Santa Margherita IGT wordt geproduceerd door Santa Margherita in het teeltgebied Veneto in Italië.
Als je Merlot Veneto Orientale Santa Margherita IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Santa Margherita misschien ook lekker.
Santa Margherita en Merlot Veneto Orientale Santa Margherita IGT zijn afkomstig van Veneto.

Details

Extra informatie: Merlot Veneto Orientale Santa Margherita IGT

Naam Merlot Veneto Orientale Santa Margherita IGT
Wijnbouwgebied Veneto
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten 100% Merlot
Wijnverwerking De wijnstokken staan aangeplant op klei- en kalkbodems met ongeveer 5.000 planten per hectare. De druiven worden eind september geoogst. Daarna volgt 10 dagen maceratie bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C. Na de malolactische gisting rijpt de jonge wijn deels in barriques van Franse eik en deels in kleine roestvrijstalen tanks. Deze twee batches worden pas kort voor het bottelen samengebracht (assemblage).
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Santa Margherita Spa, Fossalta di Portogruaro - Via Ita Marzotto 8, 30025 Venezia, Italien
Wijnmaker Santa Margherita

UVP
€ 12,53
€ 10,19*
0.75l·€ 13,59/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Santa Margherita

    Santa Margherita Santa Margherita Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut DOCG
    Santa Margherita
    Santa Margherita Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut DOCG
    € 13,08*
    Santa Margherita Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC
    € 12,05*
    Santa Margherita Stilrosé Chiaretto Riviera del Garda Classico Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Stilrosé Chiaretto Riviera del Garda Classico Santa Margherita DOC
    € 11,84*
    Santa Margherita Lugana Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Lugana Santa Margherita DOC
    € 15,10*
    Santa Margherita Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT
    Santa Margherita
    Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 10,28*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD