Land
Italië
Lombardei
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2022

Lugana DOC

Colli Vaibò, Lombardei

€ 12,11*
0.75l · € 16,15/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Eersteklas witte wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Lombardije.
  • Expressieve Lugana DOC met volle fruitintensiteit
  • Uniek smaakprofiel met delicate citrus- en perziktoetsen
  • Ideaal als begeleider van visgerechten en zeevruchten
  • Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven voor de hoogste kwaliteitsnormen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Tenuta delle Tre Sorelle Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    Tenuta delle Tre Sorelle
    Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    € 15,15*
    Selva Capuzza Lugana San Vigilio DOP
    Selva Capuzza
    Lugana San Vigilio DOP
    € 12,66*
    Cecilia Beretta Lugana DOC Ca
    Cecilia Beretta
    Lugana DOC Ca' Nova
    € 15,90*
    Santa Margherita Lugana Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Lugana Santa Margherita DOC
    € 15,20*
    Cavalchina
    Cavalchina
    'L Lac Lugana DOC
    € 13,36*
Beschreibung

Wijn noot: Lugana DOC

De Lugana DOC uit Colli Vaibo in Lombardije, Italië, is een voortreffelijke witte wijn met een helder gouden kleur en groenige reflecties die de frisheid en karakteristieke geur van citroengras en groene appels benadrukken. In de mond ontvouwt zich een heerlijke fruitige noot van peren en witte perziken, vergezeld van een aangename zuurgraad. De afdronk is lang en elegant, met een vleugje mineraliteit en een subtiele maar merkbare zilte toets die de wijn een speciale, mediterrane elegantie geeft. Deze Lugana DOC is een ideale begeleider van heerlijke visgerechten en zeevruchten, maar ook van lichte pastagerechten of als aperitief op het terras op zwoele zomeravonden.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Lugana DOC

De Lugana DOC wijn van Colli Vaibo is perfect bij visgerechten en zeevruchten zoals gegrilde of gebakken vis, pasta met zeevruchten of risotto met zeevruchten. De wijn past ook goed bij wit vlees zoals kip of varkensvlees. Vegetarische gerechten zoals groentequiche of pasta met groentesaus kunnen ook gecombineerd worden met de Lugana DOC wijn.

Colli Vaibò

Colli Vaibò de wijnmaker achter Lugana DOC

Colli Vaibò is een gerenommeerde wijnmaker uit de schilderachtige regio Lombardije in Noord-Italië. Hij produceert al tientallen jaren wijnen van de hoogste kwaliteit en heeft naam gemaakt met zijn uitstekende smaken. De Colli Vaibò wijnmaker staat bekend om zijn wijnen gemaakt van autochtone druivensoorten zoals Nebbiolo, Barbera, Moscato en Malvasia. Elke wijn is uniek in geur, kleur en smaak. Colli Vaibò hecht veel belang aan duurzame landbouw en maakt gebruik van biologische landbouwmethoden. Op deze manier kan het natuurlijke en fruitige wijnen produceren met een lagere output van chemische stoffen. De wijnen van Colli Vaibò hebben al verschillende prijzen gewonnen en zijn erg populair bij wijnliefhebbers over de hele wereld. De zorgvuldige selectie van druivensoorten en de liefdevolle verzorging van de wijngaarden leveren steeds weer nieuwe, heerlijke wijnen op die gewoonweg verrukken. Iedereen die op zoek is naar een speciale wijn moet zichzelf zeker trakteren op een wijn van Colli Vaibò. Deze wijnen zijn echt een smaakbelevenis en zijn perfect als begeleider van een heerlijk diner of gewoon om van te genieten in een gezellige kring.


Lombardei

Lombardei het teeltgebied van de Lugana DOC

Lombardije is de droom van een wijnliefhebber. Als sommelier kijk ik met bewondering en respect naar dit rijke en diverse teeltgebied. In de zonnige vlakten, glooiende heuvels en schilderachtige bergketens van de regio, die in het noorden grenst aan Zwitserland en zich in het zuiden uitstrekt tot aan de rivier de Po, wordt elk jaar een indrukwekkende verscheidenheid aan volle wijnen geproduceerd. Lombardije is vooral bekend om zijn mousserende wijn 'Franciacorta'. Deze Italiaanse mousserende wijn gedijt hier uitstekend op kalkrijke bodems en profiteert van een complexe en delicaat romige structuur, die wordt gekenmerkt door een mild klimaat en een lange rijping in de wijnmakerijen. Geen wonder dat hij vaak wordt vergeleken met Franse champagne. Witte wijnen zoals Lugana of Trebbiano di Lugana zijn een andere specialiteit van de regio. Ze overtuigen met hun veelzijdige spectrum aan aroma's, die kunnen variëren afhankelijk van het rijpingsproces en toch altijd een aangename harmonie en frisheid hebben. Een ander hoogtepunt zijn de rode wijnen uit Lombardije. Rode druivenrassen zoals Nebbiolo, Pinot Nero en Barbera bieden een indrukwekkende variëteit. Terwijl de Nebbiolo druif bekend staat om zijn diepe, tanninerijke en langdurige wijn, verleiden Pinot Nero en Barbera ons met hun harmonische en fruitige karakter. Ik waardeer vooral de regio rond Valtellina en Oltrepo Pavese, waar traditionele productiemethoden en lokale druivensoorten een verbazingwekkende complexiteit produceren die ik elke wijnliefhebber alleen maar kan aanraden. Lombardije wordt dus gekenmerkt door een enorme diversiteit, een hoog kwaliteitsniveau en authentieke wijnen met een sterk karakter. In deze Noord-Italiaanse schatkist vindt elke wijnkenner iets unieks dat niet mag ontbreken op zijn ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van de wijn.



Lugana DOC wordt geproduceerd door Colli Vaibò in het teeltgebied Lombardei in Italië.
Als je Lugana DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Colli Vaibò misschien ook lekker.
Colli Vaibò en Lugana DOC zijn afkomstig van Lombardei.

Details

Extra informatie: Lugana DOC

Naam Lugana DOC
Wijnbouwgebied Lombardei
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Druivensoorten Lugana
Serveertemperatuur 8°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler COLLI VAIBo Azienda Agricola Colli Vaibo, Loc. Vaibo 2, 25010, Pozzolengo, BS, Italien
Wijnmaker Colli Vaibò

€ 12,11*
0.75l·€ 16,15/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Colli Vaibò

    Colli Vaibò Lugana DOC
    Colli Vaibò
    Lugana DOC
    € 12,11*
    Colli Vaibò 6 Voordeelpakket Lugana DOC
    Colli Vaibò
    6 Voordeelpakket Lugana DOC
    € 71,95*
    Colli Vaibò 12 Voordeelpakket Lugana DOC
    Colli Vaibò
    12 Voordeelpakket Lugana DOC
    € 143,44*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD