Land
Italië
Lombardei
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2022

Lugana San Vigilio DOP

Selva Capuzza, Lombardei

€ 12,66*
0.75l · € 16,88/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Uitstekende witte wijn uit Lombardije, Italië.
  • Typische Lugana aroma's: amandelen, citrusvruchten, wilde bloemen
  • Uitgebalanceerde zuurgraad en elegante frisheid
  • Ideaal bij vis- en zeevruchtengerechten
  • San Vigilio DOP kwaliteitsgarantie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bertoldi Lugana DOC Bertoldi
    Bertoldi
    Lugana DOC Bertoldi
    € 13,16*
    Tenuta delle Tre Sorelle Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    Tenuta delle Tre Sorelle
    Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    € 15,15*
    Santa Margherita Lugana Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Lugana Santa Margherita DOC
    € 15,20*
    Cá dei Frati Lugana I Frati DOC
    Cá dei Frati
    Lugana I Frati DOC

    Niet op voorraad

Beschreibung

Wijn noot: Lugana San Vigilio DOP

De Lugana San Vigilio DOP van Selva Capuzza is een eersteklas witte wijn uit Lombardije in Noord-Italië. Hij wordt gemaakt van de Trebbiano di Lugana druif, die uitsluitend wordt verbouwd in het kleine gebied rond het Meer van Lugana. Het wijngebied rond het Meer van Lugana staat bekend om de ideale omstandigheden voor het verbouwen van Trebbiano di Lugana: het milde klimaat en de beschermende werking van het meer tegen harde wind zorgen ervoor dat de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen.

De Lugana San Vigilio DOP van Selva Capuzza presenteert zich in het glas met een licht strogele kleur. Het aroma onthult een fruitig en bloemig boeket met tonen van citrusvruchten en appel. In de mond is hij fris en verfrissend, met een aangename zuurgraad en een aangename mineraliteit dankzij de oorsprong aan het meer. De citrus- en appelaroma's zetten zich voort in de mond en zorgen voor een evenwichtige harmonie. Een aangename en aanhoudende frisheid blijft hangen op de afdronk.

De Lugana San Vigilio DOP van Selva Capuzza is een uitstekende begeleider van visgerechten en zeevruchten, maar ook van voorgerechten en lichte pastagerechten. Hij wordt het best geserveerd bij een temperatuur van 8-10°C.


Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Lugana San Vigilio DOP

We raden de Lugana San Viglio van Selva Capuzza aan als begeleider van vis en zeevruchten. Ook heerlijk bij pasta met lichte sauzen en risotto.
  • Geroosterde snoekbaars met citroen en kruidenboter
  • Spaghetti Vongole met knoflookolie en kerstomaatjes
  • Risotto met groene asperges en parmezaanse kaas

Selva Capuzza

Selva Capuzza de wijnmaker achter Lugana San Vigilio DOP

Selva Capuzza, een wijnmaker uit Lombardije, is een waar genie in de kunst van de wijnbouw. Zijn wijngaarden beslaan meer dan 50 hectare en worden gekenmerkt door schilderachtige uitzichten op het Gardameer en het omringende heuvellandschap. Bij Selva Capuzza wordt de wijnbouw nog steeds met traditionele methoden en veel passie uitgevoerd. Hij hecht bijzonder veel belang aan de kwaliteit en de smaak van zijn wijnen en vertrouwt daarom op een voorzichtige verwerking en het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Bijzonder opmerkelijk zijn de rode wijnen van Selva Capuzza, die niet alleen inspireren door hun frisheid en fruitigheid, maar ook door hun evenwichtige tanninestructuur. Maar ook zijn witte wijnen maken indruk met hun verscheidenheid en harmonieuze smaak. Iedereen die op zoek is naar uitstekende wijnen uit Lombardije moet zeker een bezoek plannen aan Selva Capuzza en zijn karakteristieke wijnen zelf proeven.


Lombardei

Lombardei het teeltgebied van de Lugana San Vigilio DOP

Lombardije is de droom van een wijnliefhebber. Als sommelier kijk ik met bewondering en respect naar dit rijke en diverse teeltgebied. In de zonnige vlakten, glooiende heuvels en schilderachtige bergketens van de regio, die in het noorden grenst aan Zwitserland en zich in het zuiden uitstrekt tot aan de rivier de Po, wordt elk jaar een indrukwekkende verscheidenheid aan volle wijnen geproduceerd. Lombardije is vooral bekend om zijn mousserende wijn 'Franciacorta'. Deze Italiaanse mousserende wijn gedijt hier uitstekend op kalkrijke bodems en profiteert van een complexe en delicaat romige structuur, die wordt gekenmerkt door een mild klimaat en een lange rijping in de wijnmakerijen. Geen wonder dat hij vaak wordt vergeleken met Franse champagne. Witte wijnen zoals Lugana of Trebbiano di Lugana zijn een andere specialiteit van de regio. Ze overtuigen met hun veelzijdige spectrum aan aroma's, die kunnen variëren afhankelijk van het rijpingsproces en toch altijd een aangename harmonie en frisheid hebben. Een ander hoogtepunt zijn de rode wijnen uit Lombardije. Rode druivenrassen zoals Nebbiolo, Pinot Nero en Barbera bieden een indrukwekkende variëteit. Terwijl de Nebbiolo druif bekend staat om zijn diepe, tanninerijke en langdurige wijn, verleiden Pinot Nero en Barbera ons met hun harmonische en fruitige karakter. Ik waardeer vooral de regio rond Valtellina en Oltrepo Pavese, waar traditionele productiemethoden en lokale druivensoorten een verbazingwekkende complexiteit produceren die ik elke wijnliefhebber alleen maar kan aanraden. Lombardije wordt dus gekenmerkt door een enorme diversiteit, een hoog kwaliteitsniveau en authentieke wijnen met een sterk karakter. In deze Noord-Italiaanse schatkist vindt elke wijnkenner iets unieks dat niet mag ontbreken op zijn ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van de wijn.



Lugana San Vigilio DOP wordt geproduceerd door Selva Capuzza in het teeltgebied Lombardei in Italië.
Als je Lugana San Vigilio DOP lekker vond, vind je de andere wijnen van Selva Capuzza misschien ook lekker.
Selva Capuzza en Lugana San Vigilio DOP zijn afkomstig van Lombardei.

Details

Extra informatie: Lugana San Vigilio DOP

Naam Lugana San Vigilio DOP
Wijnbouwgebied Lombardei
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Selva Capuzza, 25015 Desenzano del Garda - Brescia - Italia
Wijnmaker Selva Capuzza

€ 12,66*
0.75l·€ 16,88/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Selva Capuzza

    Selva Capuzza Lugana Selva DOP
    Selva Capuzza
    Lugana Selva DOP
    € 12,67*
    Selva Capuzza Chiaretto Classico San Donino DOC
    Selva Capuzza
    Chiaretto Classico San Donino DOC
    € 13,44*
    Selva Capuzza Chiaretto Classico San Donino DOC
    Selva Capuzza
    Chiaretto Classico San Donino DOC
    € 13,44*
    Selva Capuzza Nulla
    Selva Capuzza
    Nulla
    € 20,37*
    Selva Capuzza Lugana San Vigilio DOP
    Selva Capuzza
    Lugana San Vigilio DOP
    € 12,66*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD