Land
Oostenrijk
Österreich
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch
Bio
Bio

2020

Lores Chardonnay

Johanneshof-Reinisch, Österreich

>> Slechts 3 stukken beschikbaar

€ 22,21*
0.75l · € 29,61/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exquisite smaak: rijp geel fruit, fijne nootachtige tonen
  • Uit een eersteklas teeltgebied in Oostenrijk
  • Uitstekende balans: zuurgraad, fruit en elegantie
  • Veelzijdige begeleider van gerechten: vis, gevogelte, kaas
  • Duurzame wijnbouw: milieuvriendelijk en zuinig met hulpbronnen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Meinhardt Hube Chardonnay Ried Steinbachberg
    Meinhardt Hube
    Chardonnay Ried Steinbachberg
    € 18,33*
    Markowitsch Chardonnay Schuettenberg DV
    Markowitsch
    Chardonnay Schuettenberg DV
    € 24,97*
    Wohlmuth Wohlmuth Chardonnay Ried Sausaler Schlössl
    Wohlmuth
    Wohlmuth Chardonnay Ried Sausaler Schlössl
    € 29,70*
    Tement Ried Rossberg Morillon
    Tement
    Ried Rossberg Morillon
    € 31,28*
    Tement Morillon Muschelkalk
    Tement
    Morillon Muschelkalk
    € 21,45*
Beschreibung

Wijn noot: Lores Chardonnay

De witte wijn Lores Chardonnay van het gerenommeerde Johanneshof-Reinisch, een wijnhuis met een lange traditie in het Oostenrijkse wijnbouwgebied, is een echte traktatie voor alle liefhebbers van heerlijke wijnen. Met zijn strogele kleur en groenige reflecties is hij al bijzonder aantrekkelijk in het glas. Het bouquet maakt indruk met zijn complexiteit en finesse - tonen van exotisch fruit, zoals ananas en mango, combineren harmonieus met subtiele florale nuances en een aangename minerale frisheid. In de mond vervolgt de Lores Chardonnay met een indrukwekkend evenwicht tussen fruit en zuren. De rijpe, sappige fruitzoetheid ontmoet een levendige zuurstructuur die de wijn een aangename frisheid geeft. De smaken van geel steenfruit en tropisch fruit komen hier goed tot hun recht en zorgen voor een langdurige smaakervaring. Deze Oostenrijkse Chardonnay maakt niet alleen indruk met zijn levendige fruit en elegante complexiteit, maar ook met zijn uitstekende structuur en balans. Goed gekoeld geserveerd is de Lores Chardonnay ideaal als begeleider van lichte voorgerechten, visgerechten of wit vlees. Een harmonieuze witte wijn die plezier en drinkplezier brengt in het dagelijkse leven.


Johanneshof-Reinisch

Johanneshof-Reinisch de wijnmaker achter Lores Chardonnay

Johanneshof-Reinisch is een gerenommeerde producent uit de Oostenrijkse thermale regio en staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Het wijnhuis werd opgericht in 1923 en wordt nu gerund door de derde generatie van de familie, de broers Hannes en Christian Reinisch. De familie hecht veel belang aan traditioneel vakmanschap en duurzaamheid. De 40 hectare wijngaarden zijn voornamelijk beplant met autochtone druivensoorten zoals Zierfandler, Rotgipfler, St. Laurent en Pinot Noir, maar ook internationale druivensoorten vinden hier een plaats. De wijngaarden liggen op de beste locaties van de Thermenregio en profiteren van een optimaal klimaat en een optimale bodem. De wijnen van Johanneshof-Reinisch overtuigen door hun elegantie, diepte en complexiteit. De zorgvuldige handmatige pluk en de voorzichtige rijping in de kelder zijn doorslaggevend voor de hoge kwaliteit. Bijzonder opmerkelijk zijn de reservewijnen, die na een lange rijping op fles een unieke finesse en expressiviteit ontwikkelen. Naast de wijnen uit de Thermenregio heeft Johanneshof-Reinisch ook naam gemaakt met zijn mousserende wijnen. Deze worden geproduceerd volgens de traditionele methode van gisting op fles en bieden een sprankelende smaakbeleving. Als je op zoek bent naar wijnen met karakter en oorsprong, moet je zeker Johanneshof-Reinisch uit de Thermenregio proberen.


Österreich

die Rebsorte des Lores Chardonnay



Österreich

Österreich het teeltgebied van de Lores Chardonnay

Oostenrijk, een betoverend land dat de harten van wijnkenners sneller doet kloppen. Als sommelier bied ik je een korte en veelzijdige introductie in de wereld van de Oostenrijkse wijn. Uitgestrekt tussen alpine bergen en uitgestrekte vlaktes, wordt het wijnland Oostenrijk gekenmerkt door een bijzondere geografie en opmerkelijke klimatologische omstandigheden die ideale omstandigheden bieden voor wijnbouw. Het groen van het Oostenrijkse landschap, beroemd van Sound of Music, verbergt in werkelijkheid honderden wijnboeren die dag na dag parels van wereldse kwaliteit produceren. Het hart van de Oostenrijkse wijnwereld wordt gevormd door de inheemse druivensoorten die de wijnen hun onvergelijkbare diversiteit en individualiteit geven. De trotse Grüner Veltliner is het paradepaardje, bekend om zijn scherpe zuren en peperige afdronk. De toegewijde Oostenrijkse wijnmakers gebruiken hun passie en knowhow om karaktervolle topwijnen te creëren die - van de droge, minerale witte wijnen uit Wachau tot de weelderig zoete, honingkleurige Trockenbeerenauslesen uit Burgenland - de tong strelen. De wijngebieden van Oostenrijk - Wachau, Burgenland, Stiermarken, Kamptal, Kremstal en vele andere - zijn rijk aan traditie, gekoppeld aan een geest van innovatie. Formidabele wijnhuizen zoals Domäne Wachau, FX Pichler en Heinrich staan trots in de voorhoede van de moderne wijnbouw. Oostenrijk als wijnland staat voor kwaliteit, typischheid en authenticiteit. De toewijding van de wijnmakers, in combinatie met de ongelooflijke diversiteit aan terreinen en microklimaten, zorgt voor wijnen met een indrukwekkend scala aan smaakprofielen en aroma's. Oostenrijkse wijn is evenwichtig, elegant en altijd een uitdrukking van zijn oorsprong - puur en plezierig. Als sommelier nodig ik je uit om de wereld van de Oostenrijkse wijn te verkennen en je te laten inspireren door zijn diversiteit en kwaliteit. Proost!



Lores Chardonnay wordt geproduceerd door Johanneshof-Reinisch in het teeltgebied Österreich in Oostenrijk.
Als je Lores Chardonnay lekker vond, vind je de andere wijnen van Johanneshof-Reinisch misschien ook lekker.
Johanneshof-Reinisch en Lores Chardonnay zijn afkomstig van Österreich.

Details

Extra informatie: Lores Chardonnay

Naam Lores Chardonnay
Wijnbouwgebied Österreich
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
bewaarbaar bis zu 5 Jahre
Druivensoorten Chardonnay
Rebsorte Chardonnay
Restsuiker (g/l) 0,00
Zuurgraad (g/l) 0,0
Smaak droog
Bio AT-BIO-401
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Johanneshof Reinisch, Im Weingarten 1 2523 Tattendorf Österreich
Wijnmaker Johanneshof-Reinisch

>> Nur noch 3 Stück verfügbar

€ 22,21*
0.75l·€ 29,61/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Johanneshof-Reinisch

    Johanneshof-Reinisch Rotgipfler
    Johanneshof-Reinisch
    Rotgipfler
    € 12,13*
    Johanneshof-Reinisch Lores Chardonnay
    Johanneshof-Reinisch
    Lores Chardonnay
    € 22,21*
    Johanneshof-Reinisch Rotgipfler – SALE
    Johanneshof-Reinisch
    Rotgipfler – SALE
    € 10,20*
    Johanneshof-Reinisch St. Laurent
    Johanneshof-Reinisch
    St. Laurent
    € 13,08*
    Johanneshof-Reinisch Rotgipfler –
    Johanneshof-Reinisch
    Rotgipfler –
    € 11,36*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD