Preistipp
Prijs tip!
Land

Aconcagua
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-16%

2021

Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa

Vina Errazuriz, Aconcagua

Normale prijs: € 92,79

Special Price € 78,29*

0.75l · € 104,39/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fijne tonen van zwart fruit en peper.
  • Gerijpt in Franse eiken vaten
  • Perfect evenwicht tussen fruit en zuurgraad
  • Geproduceerd in het Chileense teeltgebied Aconcagua Costa
  • Verfijnde tanninestructuur en lange afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Vina Errazuriz Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa
    Vina Errazuriz
    Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa
    € 78,29*
    Vina Errazuriz Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa
    Vina Errazuriz
    Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa
    € 78,29*
    Vina Errazuriz Errazuriz Shiraz La Cumbre
    Vina Errazuriz
    Errazuriz Shiraz La Cumbre
    € 75,19*
    Vińedos de Alcohuaz RHU mezcla tinta
    Vińedos de Alcohuaz
    RHU mezcla tinta
    € 62,71*
    Matetic Vineyards Matetic Syrah in HK -
    Matetic Vineyards
    Matetic Syrah in HK -
    € 78,63*
Beschreibung

Wijn noot: Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa

Diep paarsrood met robijnrode accenten, deze eerste jaargang van Las Pizarras Syrah toont aantrekkelijke tonen die doen denken aan viooltjes, zure kersen, een licht asgevoel met wierook en een vleugje zoethout, omlijst door een subtiele toets van geroosterde koffiebonen en sigarendoosjes. Het gehemelte benadrukt de textuur van de tannines en het gevoel van krijt en mineraliteit, met een verfrissende aanzet en een zeer goede zuurgraad die de smaken versterkt die doen denken aan rood en zwart fruit.Fijne tannines, zeer gepolijst en met veel diepte en persistentie. Een elegante wijn die nog jong is en nog een lang leven voor zich heeft. - Francisco Baettig, Technisch Directeur

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa

Serveer deze wijn op 16 tot 18 graden Celsius. Past heel goed bij gegrild rood vlees en geroosterde vleesgerechten. Geniet van deze wijn tot 2032.

Vina Errazuriz

Vina Errazuriz de wijnmaker achter Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa

Vina Errazuriz is een van de meest gerenommeerde wijnmakers uit de Casablanca Vallei in Chili. Sinds de oprichting in 1870 heeft het wijnhuis zich gespecialiseerd in de productie van wijnen van hoge kwaliteit en biedt het een breed scala aan uitstekende druppels. Vina Errazuriz staat vooral bekend om zijn uitstekende rode wijnen, die perfect gedijen dankzij het milde klimaat en de speciale bodemgesteldheid. Als familiebedrijf van de zesde generatie werkt Vina Errazuriz met veel passie en zorg aan de productie van zijn wijnen. Traditioneel vakmanschap wordt gecombineerd met state-of-the-art technologie om de beste kwaliteit te garanderen. Het resultaat zijn volle, expressieve wijnen met fijne aroma's en karakteristieke smaken. Vina Errazuriz hecht veel belang aan duurzaamheid en milieubescherming. De wijngaarden worden zorgvuldig onderhouden en er wordt gebruik gemaakt van biologische landbouw om de wijnen een onvergelijkbaar en evenwichtig terroir te geven. De wijnmakerij zelf wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Als toonaangevende wijnmaker in de Casablanca Valley heeft Vina Errazuriz talloze prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept. De wijnen zijn verkrijgbaar in vele landen over de hele wereld en zijn een genot voor wijnkenners en fijnproevers. Als je op zoek bent naar eersteklas wijnen, kun je niet om Vina Errazuriz heen.


Aconcagua

Aconcagua het teeltgebied van de Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa

De Aconcagua wijnregio in Chili wordt beschouwd als een indrukwekkende combinatie van archaïsche berglandschappen en innovatieve wijncultuur. Met een opvallende hoogte van zo'n 600 tot 1100 meter boven de zeespiegel biedt dit gebied de perfecte voedingsbodem voor de productie van wijnen met een opwindend terroir. Het eerste wat een sommelier opvalt, is de eclectische mix van winderige hoogten en uitgestrekte valleigebieden, wat zorgt voor unieke klimatologische omstandigheden. In feite is het klimaat van de Aconcagua Valley samengesteld uit mediterrane invloeden uit het westen en continentale impulsen uit het oosten, gescheiden door de majestueuze Aconcagua bergketen waaraan het gebied zijn naam dankt. Deze mix biedt de perfecte voedingsbodem voor een verscheidenheid aan wijnstokken, en de valleien en bergen hier vormen en versterken de wijnvariëteiten op een geraffineerde manier. Onder de rode wijnen domineert Cabernet Sauvignon, gevolgd door Syrah en Merlot. Maar het is de moeite waard om een wijn van de Carménère druif te proberen - deze zeldzame druif werd oorspronkelijk geïmporteerd uit Bordeaux en vindt nu zijn nieuwe thuis in Chili. Bij de witte variëteiten is het de Chardonnay die opmerkelijk presteert, met een complexe mix van fruit en minerale facetten. Even indrukwekkend is de Sauvignon Blanc, die de typische kenmerken van Aconcagua's terroir benadrukt: citrus, exotisch fruit en een lichte mineraliteit. De wijnen van de Aconcagua Valley zijn het resultaat van een diepe passie van de wijnmakers, een nauwgezette toewijding in de wijngaard en een constante zoektocht naar perfectie in de kelder - allemaal met het doel om wijnen te creëren die verhalen vertellen die alleen Aconcagua kan vertellen. Als sommelier kijk ik altijd uit naar deze wijnen, die mijn kennis en zintuigen elke keer weer uitdagen. Het Aconcagua gebied is meer dan alleen een plaats - het is synoniem met de magie en passie die in elke fles Chileense wijn gevangen zit.



Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa wordt geproduceerd door Vina Errazuriz in het teeltgebied Aconcagua in .
Als je Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa lekker vond, vind je de andere wijnen van Vina Errazuriz misschien ook lekker.
Vina Errazuriz en Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa zijn afkomstig van Aconcagua.

Details

Extra informatie: Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa

Naam Las Pizarras Syrah Aconcagua Costa
Wijnbouwgebied Aconcagua
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Syrah ist die Starrebe an der nördlichen Rhône, wo sie vorwiegend rebsortenrein angebaut wird. In der neuen Welt wird die Rebsorte zumeist Shiraz genannt. Sie erzeugt Rotweine mit opulenten Brombeeraromen, feiner Würze und delikater Frische. International wird sie inzwischen auf allen Kontinenten kultiviert, weil ihr beerenfruchtiges Aroma und ihre Vielfalt bei Weinliebhabern äußerst beliebt ist.
Serveertemperatuur 16-18°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Schlumberger GmbH & Co.KG
Buschstrasse 20
DE-53340 MECKENHEIM
Wijnmaker Vina Errazuriz

UVP
€ 92,79
€ 78,29*
0.75l·€ 104,39/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vina Errazuriz

    Vina Errazuriz Don Maximiano
    Vina Errazuriz
    Don Maximiano
    € 73,13*
    Vina Errazuriz Aconcagua Costa Pinot Noir Aconcagua Costa
    Vina Errazuriz
    Aconcagua Costa Pinot Noir Aconcagua Costa
    € 23,26*
    Vina Errazuriz Don Maximiano
    Vina Errazuriz
    Don Maximiano
    € 73,13*
    Vina Errazuriz Don Maximiano
    Vina Errazuriz
    Don Maximiano
    € 73,13*
    Vina Errazuriz Max Reserva Merlot
    Vina Errazuriz
    Max Reserva Merlot
    € 17,21*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD