Land
Spanje
Rueda
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2023

Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda

Hermanos Lurton, Rueda

Normale prijs: € 13,17

Special Price € 12,05*

0.75l · € 16,07/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Biologische witte wijn uit het Rueda gebied
  • Intense smaken van perzik, appel en tropisch fruit
  • Fris en evenwichtig met een lange afdronk
  • Perfect bij visgerechten en zeevruchten
  • DO Rueda, een van de bekendste Spaanse wijnbouwgebieden

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Vinas del Vero Vinas del Vero Luces Blanco
    Vinas del Vero
    Vinas del Vero Luces Blanco
    € 7,58*
    Finca Constancia Altozano Verdejo  Sauvignon Blanc
    Finca Constancia
    Altozano Verdejo Sauvignon Blanc
    € 9,05*
    Iniesta Corazon Loco Blanco
    Iniesta
    Corazon Loco Blanco
    € 8,93*
    Raices Ibericas Ramito Blanco Verdejo-Sauvignon Blanc
    Raices Ibericas
    Ramito Blanco Verdejo-Sauvignon Blanc
    € 9,00*
    Bodegas CVNE - CUNE Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    Bodegas CVNE - CUNE
    Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    € 10,08*
Beschreibung

Wijn noot: Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda

De Hermanos Lurton Rueda Verdejo is een verfrissende biologische witte wijn uit het gerenommeerde Rueda wijngebied in Spanje. Deze levendige wijn maakt indruk met zijn fruitige bouquet van citrusvruchten, groene appels en exotisch fruit, vergezeld van florale tonen. In de mond is hij fris en levendig met een goede zuurstructuur en een lange, fruitige afdronk. Perfect als aperitief of ideaal bij lichte gerechten zoals vis, zeevruchten, salades of tapas. Een echte traktatie voor liefhebbers van fruitige en aromatische witte wijnen. Verwen jezelf met de Hermanos Lurton Rueda Verdejo en laat je betoveren door zijn onmiskenbare elegantie.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda

Serveer deze wijn op 8-10 graden Celsius als aperitief of bij een fruitsalade.

Hermanos Lurton

Hermanos Lurton de wijnmaker achter Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda

Hermanos Lurton is een gerenommeerd wijnhuis in de Spaanse regio Rueda. De twee broers François en Jacques Lurton runnen samen het wijnhuis en hechten veel belang aan een duurzame wijncultuur. De wijngaarden, die een oppervlakte van 80 hectare beslaan, worden uitsluitend met milieuvriendelijke methoden bewerkt. De wijnen van Hermanos Lurton worden gekenmerkt door een ongelooflijke frisheid, mineraliteit en elegantie. Het potentieel van de druiven wordt volledig benut en naar een uitmuntend niveau getild door middel van moderne keldertechnologie en veel gevoeligheid bij de vinificatie. Het resultaat zijn spannende wijnen met een uniek smaakprofiel die de typische kenmerken van hun regio van herkomst perfect weerspiegelen. Het wijnhuis is vooral bekend om zijn cuvées van Verdejo en Sauvignon Blanc, die tot de beste wijnen van het land behoren. De wijnen van Hermanos Lurton zijn gewild over de hele wereld en worden regelmatig bekroond met internationale prijzen. Als je op zoek bent naar uitzonderlijke wijn die met toewijding en passie wordt gemaakt, dan mag je Hermanos Lurton niet missen. Hier wordt aloude kennis geperfectioneerd door moderne technologieën om wijnen van onvergelijkbare kwaliteit en persoonlijkheid te creëren. Een wijnhuis dat de balans tussen traditie en innovatie perfect beheerst en een onderscheidende handtekening in zijn wijnen draagt.


Rueda

die Rebsorte des Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda



Rueda

Rueda het teeltgebied van de Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda

Het wijngebied Rueda, genesteld in de uitgestrekte hoogvlaktes van Noordwest-Spanje, is een paradijs voor wijnliefhebbers en, voor mij als sommelier, een verzamelplaats voor een aantal van de meest indrukwekkende witte wijnen van Spanje. Deze regio is niet alleen beroemd om zijn adembenemende landschappelijke schoonheid, maar ook om zijn opmerkelijke vermogen om wijnen met een intens karakter en een opmerkelijke kwaliteit te produceren. In het hart van Rueda stijgen de wijnstokken meer dan 700 meter boven de zeespiegel uit. Hier heerst een continentaal klimaat, met hete zomers en ijskoude winters waar de temperatuur sterk varieert, wat ideaal is voor het produceren van complexe en expressieve wijnen. De bodems zijn arm, kalkrijk en bezaaid met kiezels die de warmte vasthouden tijdens de koude nacht, wat bijdraagt aan de optimale rijping van de druiven. Wat Rueda vooral onderscheidt, is de druivensoort Verdejo. Het is de koningin van deze regio en vormt de ruggengraat van de meeste witte wijnen die hier worden geproduceerd. Deze autochtone variëteit biedt wijnen met een opmerkelijke frisheid en zuurgraad, gekoppeld aan hints van citrusvruchten, groene appels, fijne kruiden en soms exotisch fruit. De Verdejo van Rueda levert wijnen met een duidelijke mineraliteit en een lange afdronk die je smaakpapillen aan het dansen brengt. De wijnen die in Rueda worden geproduceerd komen in verschillende stijlen, van de knapperige, rechttoe rechtaan, roestvrijstalen gerijpte wijn tot de vatgerijpte, complexe witte wijn met een rijke textuur en een opmerkelijke lengte in de mond. De variëteit en kwaliteit van Rueda wijnen maken ze perfecte begeleiders voor een breed scala aan culinaire creaties. Als sommelier raad ik aan om een Rueda te drinken met zeevruchten of verse vis om de natuurlijke zuurgraad en frisheid van de wijn naar voren te laten komen. Maar wat je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je met een wijn uit Rueda geniet van een volle, verfrissende en zeer bevredigende wijn.



Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda wordt geproduceerd door Hermanos Lurton in het teeltgebied Rueda in Spanje.
Als je Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda lekker vond, vind je de andere wijnen van Hermanos Lurton misschien ook lekker.
Hermanos Lurton en Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda zijn afkomstig van Rueda.

Details

Extra informatie: Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda

Naam Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda
Wijnbouwgebied Rueda
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Verdejo wurde benannt nach der grünen Farbe der Beeren. Es ist eine authochtone Rebsorte der Region Rueda. Die Trauben sind kompakt und mittelgroß, sehr resistent gegen Trockenheit und gut geeignet für magere Böden. Die Weine sind sehr aromatisch und können auch im Barrique ausgebaut werden. In Rueda wird die Rebsorte oft für Cuvees mit Sauvignon Blanc verwendet.
Rebsorte Sauvignon Blanc, Verdejo blanco
Zuurgraad (g/l) 3,6
Serveertemperatuur 8-10°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler SA Francois Lurton - ES Campo Eliseo/Hermanos Lurton
Domaine de Poumeyrade
FR-33870 Vayres
Wijnmaker Hermanos Lurton

UVP
€ 13,17
€ 12,05*
0.75l·€ 16,07/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Hermanos Lurton

    Hermanos Lurton Hermanos Lurton Vegan  DO Toro
    Hermanos Lurton
    Hermanos Lurton Vegan DO Toro
    € 15,15*
    Hermanos Lurton Hermanos Lurton Tempranillo ES-ECO-002-CL* DO Toro
    Hermanos Lurton
    Hermanos Lurton Tempranillo ES-ECO-002-CL* DO Toro
    € 12,05*
    Hermanos Lurton Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda
    Hermanos Lurton
    Hermanos Lurton Rueda Verdejo ES-ECO-01* DO Rueda
    € 12,05*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD