Land
Oostenrijk
Niederösterreich
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig
Gold
Medaille
Berlin Wine Trophy

2023

Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW

Drei Junge Wilde, Niederösterreich

€ 7,19*
0.75l · € 9,59/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fruitige, frisse witte wijn uit de regio Neder-Oostenrijk
  • Klassieke Grüner Veltliner met levendige zuren
  • Tonen van groene appel en fijne peper
  • Veelzijdige begeleider van gerechten, vooral met vis en zeevruchten
  • Evenwichtig, medium body met een aangename afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pleil Grüner Veltliner Weingut Pleil
    Pleil
    Grüner Veltliner Weingut Pleil
    € 7,65*
    Pleil Grüner Veltliner Weingut Pleil
    Pleil
    Grüner Veltliner Weingut Pleil
    € 8,38*
    Dürnberg Grüner Veltliner QUW NÖ Selection Österreich
    Dürnberg
    Grüner Veltliner QUW NÖ Selection Österreich
    € 8,83*
    Müller 3 Haberer Grüner Veltliner Kremstal DAC
    Müller
    3 Haberer Grüner Veltliner Kremstal DAC
    € 8,82*
Beschreibung

Wijn noot: Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW

Neder-Oostenrijk, dat wordt gekenmerkt door zijn unieke ligging in de uitlopers van de Alpen, is een populaire bestemming in de winter, ook voor skitoerisme. De grootste wijnregio van Oostenrijk telt acht afzonderlijke wijnbouwgebieden. Deze strekken zich uit van de Wachau in het westen tot Carnuntum in het oosten. Grofweg zijn er drie klimaatgebieden in Neder-Oostenrijk: het Weinviertel in het noorden, de Donauregio met zijn zijdalen ten westen van Wenen en het Panonische klimaat in het zuidoosten. De autochtone druivensoort van Neder-Oostenrijk, Grüner Veltliner, is ontstaan als een natuurlijke kruising tussen de Traminer wijnstok en de minder bekende St. De wijnen van Oostenrijks belangrijkste witte wijnras worden gekenmerkt door hun lichtgroene kleur en typische aroma's van peper en tabak. De wijnen zijn verkrijgbaar in een groot aantal variaties en vinificaties en kunnen op veel verschillende manieren worden gecombineerd. Kenmerken van deze wijn: Deze Grüner Veltliner wordt gekenmerkt door een licht strogele kleur met groene reflecties, in de neus zijn groene appel en witte peper waarneembaar. In de mond is hij pittig met een frisse zuurgraad en fijn fruit.
Restsuiker:4.30 / Zuurgraad:6.20
Roestvrij staal

Awards

Awards für Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW

Vintage 2020: awc Vienna zilveren medaille (2018), Vintage 2020: Berlin Wine Trophy gouden medaille (2018), Vintage 2020: awc Vienna zilveren medaille (2019)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW

Bij voorgerechten en vis, maar ook bij lichte hoofdgerechten. Het past goed bij zomerse gerechten zoals salades en wit vlees.

Drei Junge Wilde

Drei Junge Wilde de wijnmaker achter Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW

De wijnmakers van Drei Junge Wilde uit Neder-Oostenrijk zijn een groep jonge wijnmakers die zich hebben toegelegd op traditioneel wijnmaken. Ze doen hun werk met veel passie en experimenteerlust en combineren aloude technieken met moderne benaderingen. De combinatie van natuurlijk wijngaardbeheer, zorgvuldige verwerking van de druiven en lange rijping op eikenhouten vaten resulteert in karaktervolle, aromatische en onderscheidende wijnen. De drie wijnmakers, die als een team werken, brengen hun individuele ideeën en vaardigheden in en richten zich op innovatie en goede samenwerking. Als je hun wijnen proeft, voel je letterlijk hoeveel hart en ziel er in elke druppel is gaan zitten. Als je op zoek bent naar uitzonderlijke wijnen van jonge, experimentele wijnmakers, dan moet je Drei Junge Wilde zeker proberen.


Niederösterreich

Niederösterreich het teeltgebied van de Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW

De wijnregio Neder-Oostenrijk, de grootste van Oostenrijk, is als een verborgen juweel dat wacht om ontdekt te worden. Met zijn weelderige landschap van glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en uitgestrekte wijngaarden is er nauwelijks een betere plek om Oostenrijkse wijnen van hoge kwaliteit te verbouwen. De acht wijngebieden - Weinviertel, Kamptal, Kremstal, Wagram, Traisental, Carnuntum, Thermenregion en Wachau - zijn de thuisbasis van de typische Oostenrijkse druivenrassen zoals Grüner Veltliner, Riesling en Zweigelt. Van delicate, verfrissende witte wijnen tot diepe, complexe rode wijnen, er is een indrukwekkende reeks smaakprofielen te ontdekken in Neder-Oostenrijk. Bijzonder opmerkelijk is het wijnbouwgebied Wachau, dat wereldwijd bekend staat om zijn eersteklas wijnen. Hier gedijt Grüner Veltliner in oude terraswijngaarden langs de Donau op steile, stenige bodems en levert het wijnen van indrukwekkende elegantie en finesse. De unieke combinatie van warme dagtemperaturen en koele nachten bevordert de ontwikkeling van intense aroma's en fijn gebeitelde zuurstructuren in de wijn. Het Weinviertel is een ander belangrijk deel van Neder-Oostenrijk. Het is het grootste en oudste wijngebied van Oostenrijk en de thuisbasis van de gepeperde, peperige Weinviertel DAC, een single-variietal Grüner Veltliner die wordt gekenmerkt door zijn verkwikkende fruit en kruiden. Elke regio in Neder-Oostenrijk geeft zijn eigen individuele karakter aan de wijnen, van de uiteenlopende klimatologische omstandigheden tot de unieke bodemsamenstellingen. Deze diversiteit stelt wijnmakers in staat om expressieve, karaktervolle wijnen te creëren die zowel liefhebbers van complexe, gestructureerde wijnen als liefhebbers van frisse en fruitige wijnen zullen bekoren. Samengevat is Neder-Oostenrijk een spectaculaire wijnregio, rijk aan traditie en innovatie, gekenmerkt door authenticiteit en kwaliteit. De ontdekkingsreis door de elegante wereld van de wijnen



Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW wordt geproduceerd door Drei Junge Wilde in het teeltgebied Niederösterreich in Oostenrijk.
Als je Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW lekker vond, vind je de andere wijnen van Drei Junge Wilde misschien ook lekker.
Drei Junge Wilde en Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW zijn afkomstig van Niederösterreich.

Details

Extra informatie: Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW

Naam Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW
Wijnbouwgebied Niederösterreich
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.00
Druivensoorten Grüner Veltliner
Restsuiker (g/l) 4.30
Zuurgraad (g/l) 6.20
Serveertemperatuur 8°-10°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Saffer Wein GmbH Martin-Kollar-Str. 11 81829 München Deutschland | Abfüller: Weinkellerei Aigner GmbH - A-2352 Gumpoldskirchen
Wijnmaker Drei Junge Wilde

€ 7,19*
0.75l·€ 9,59/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Drei Junge Wilde

    Drei Junge Wilde Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW
    Drei Junge Wilde
    Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW
    € 7,19*
    Drei Junge Wilde Blaufränkisch Drei Junge Wilde Burgenland QUW
    Drei Junge Wilde
    Blaufränkisch Drei Junge Wilde Burgenland QUW
    € 7,19*
    Drei Junge Wilde Blaufränkisch Drei Junge Wilde Burgenland QUW SALE
    Drei Junge Wilde
    Blaufränkisch Drei Junge Wilde Burgenland QUW SALE
    € 5,42*
    Drei Junge Wilde Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW
    Drei Junge Wilde
    Grüner Veltliner Drei Junge Wilde NÖ QUW
    € 7,19*
    Drei Junge Wilde Gelber Muskateller Drei Junge Wilde Burgenland
    Drei Junge Wilde
    Gelber Muskateller Drei Junge Wilde Burgenland
    € 8,73*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD