Land
Oostenrijk
Weinviertel
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2023

Grüner Veltliner Weingut Pleil

Pleil, Weinviertel

€ 8,38*
0.75l · € 11,17/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende witte wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Weinviertel
  • Karakteristieke groene appeltonen en peperige smaken van Grüner Veltliner
  • Harmonieuze zuurgraad en evenwichtige mineraliteit
  • Uitstekend bij visgerechten en wit vlees
  • Oostenrijkse wijntraditie gecombineerd met moderne wijnbouwexpertise

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Wieninger Wiener Gruener Veltliner DV
    Wieninger
    Wiener Gruener Veltliner DV
    € 12,25*
    Hutter Steinfeder Grüner Veltliner Wachau
    Hutter
    Steinfeder Grüner Veltliner Wachau
    € 11,63*
    Pleil Grüner Veltliner Weingut Pleil
    Pleil
    Grüner Veltliner Weingut Pleil
    € 7,65*
    Stift Göttweig Stift Göttweig Grüner Veltliner QbA trocken
    Stift Göttweig
    Stift Göttweig Grüner Veltliner QbA trocken
    € 9,57*
Beschreibung

Wijn noot: Grüner Veltliner Weingut Pleil

Frisse, jeugdige aroma's in de neus, met een uitgesproken, peperig Veltliner-karakter in de mond, zeer verfrissend met een heerlijke kruidigheid en een lange afdronk. De wijngaarden worden bewerkt volgens de richtlijnen van 'gecontroleerde geïntegreerde productie'. De wijnstokken staan aangeplant op lössgrond en worden verbouwd met verminderde opbrengsten. Na de oogst vindt er een gecontroleerde gisting plaats, gevolgd door een korte rijping in stalen tanks. De wijn wordt jong en fris gebotteld. De familie Pleil verbouwt al generaties lang wijn. Pleil cultiveert momenteel ongeveer 22 hectare wijngaarden volgens de richtlijnen van 'gecontroleerde geïntegreerde productie'. Terwijl de senior, Josef Pleil, als voorzitter van de Oostenrijkse wijnbouwersvereniging zorg draagt voor alle aspecten van de nationale wijnindustrie, zorgt de junior, Christian Pleil, voor de beste kwaliteit in de wijnmakerij. Om aan deze eisen te voldoen, leerde hij na zijn eindexamen aan de HBLA Klosterneuburg de internationale wijnindustrie kennen door middel van praktijkervaring. Hij werkte in Duitsland/Franken, Californië, Zuid-Afrika en Australië en heeft zijn ervaring met succes toegepast in de wijnmakerij.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Grüner Veltliner Weingut Pleil

Een veelzijdige begeleider van gerechten die het bijzonder goed doet bij gerechten uit de Weense keuken zoals geroosterd varkensvlees en schnitzel en bij 'Jause'. Drinktemperatuur: 8-10°C

Pleil

Pleil de wijnmaker achter Grüner Veltliner Weingut Pleil

De wijnboer Pleil uit het Weinviertel is een meester in zijn vak. De familie Pleil houdt zich al meerdere generaties bezig met wijnbouw en is uitgegroeid tot een echt instituut in de regio. Wijnbouwer Pleil heeft niet alleen een passie voor wijn, maar ook voor wijnbouw in harmonie met de natuur. Op de wijngaarden rondom het centrum van het idyllische wijndorp Weitersfelden verbouwt wijnbouwer Pleil voornamelijk autochtone rassen. Hij vertrouwt op traditionele methoden en een zachte benadering van de natuur om de hoge kwaliteit en unieke smaak van zijn wijnen te garanderen. Het resultaat zijn krachtige rode wijnen, elegante witte wijnen en fijne mousserende wijnen die het hart van elke wijnliefhebber sneller doen kloppen. Maar niet alleen de kwaliteit van zijn wijnen is indrukwekkend, ook zijn inzet voor het behoud van de lokale cultuur van het Weinviertel. Wijnmaker Pleil zet zich in voor het behoud van oude, vergeten wijngaardlocaties en pleit voor biologische wijnbouw in de regio. Met veel hart en toewijding heeft hij zo al talloze prijzen gewonnen en naam gemaakt onder wijnliefhebbers en wijncritici. Wie de wijnen van Pleil eenmaal heeft geproefd, zal ze nooit meer vergeten. Want elke slok is een genot voor de zintuigen en een ware belevenis voor het gehemelte.


Weinviertel

Weinviertel het teeltgebied van de Grüner Veltliner Weingut Pleil

Het Weinviertel is niet alleen het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk, het is ook een van de oudste en historisch belangrijkste in zijn soort. Dit idyllische gebied ligt in het noordoosten van het land en de gevarieerde geografie en het gunstige microklimaat vormen de perfecte voedingsbodem voor een breed scala aan druivensoorten. De ster van het Weinviertel is ongetwijfeld Grüner Veltliner, een Oostenrijkse druivensoort waarvan de wijnen worden gekenmerkt door hun kenmerkende Pfefferl - de typische peperige smaak. De bodems, die variëren van löss over leisteen tot kalksteen, geven deze wijnen een prachtige mineraliteit en structuur. De afgelopen jaren heeft het Weinviertel ook indruk gemaakt met andere druivenrassen, zoals riesling, sauvignon blanc en chardonnay. Elk van deze wijnen weerspiegelt op unieke wijze het terroir van de regio en biedt een aromatische verscheidenheid aan fruittonen. En ondanks de opmerkelijke omvang en diversiteit van de regio wordt het Weinviertel gekenmerkt door een sterke gemeenschap en een diep engagement voor de wijncultuur. Veel van de wijnmakerijen hier zijn familiebedrijven die al generaties lang worden voortgezet. Deze wijnmakers besteden niet alleen aandacht aan de kwaliteit van hun wijnen, maar ook aan duurzaamheid en de bescherming van hun unieke terroir. Als sommelier waardeer ik het Weinviertel om zijn vermogen om uitstekende wijnen te produceren die zowel aan de traditionele als aan de moderne eisen van wijnliefhebbers voldoen. De wijnen maken indruk met hun authentieke karakter en uitstekende kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een frisse, lichte witte wijn voor een aperitief, een elegante, complexe rode wijn voor het hoofdgerecht of een zoete, intense dessertwijn - het Weinviertel heeft de juiste wijn voor elke gelegenheid en elke smaak.



Grüner Veltliner Weingut Pleil wordt geproduceerd door Pleil in het teeltgebied Weinviertel in Oostenrijk.
Als je Grüner Veltliner Weingut Pleil lekker vond, vind je de andere wijnen van Pleil misschien ook lekker.
Pleil en Grüner Veltliner Weingut Pleil zijn afkomstig van Weinviertel.

Details

Extra informatie: Grüner Veltliner Weingut Pleil

Naam Grüner Veltliner Weingut Pleil
Wijnbouwgebied Weinviertel
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten 100% Grüner Veltliner
Wijnverwerking De wijngaarden worden bewerkt volgens de richtlijnen van 'gecontroleerde geïntegreerde productie'. De wijnstokken staan aangeplant op lössgrond en worden verbouwd met verminderde opbrengsten. Na de oogst vindt er een gecontroleerde gisting plaats, gevolgd door een korte rijping in stalen tanks. De wijn wordt jong en fris gebotteld.
Restsuiker (g/l) 1,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,9 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Pleil, Adlergasse 32, 2120 Wolkersdorf im Weinviertel, Österreich
Wijnmaker Pleil

€ 8,38*
0.75l·€ 11,17/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Pleil

    Pleil Zweigelt Weingut Pleil
    Pleil
    Zweigelt Weingut Pleil
    € 9,00*
    Pleil Gemischter Satz Wienerfeld QUW NÖ Pleil
    Pleil
    Gemischter Satz Wienerfeld QUW NÖ Pleil
    € 8,83*
    Pleil Grüner Veltliner Weingut Pleil
    Pleil
    Grüner Veltliner Weingut Pleil
    € 7,65*
    Pleil Zweigelt Weingut Pleil
    Pleil
    Zweigelt Weingut Pleil
    € 8,38*
    Pleil Gemischter Satz Wienerfeld QUW NÖ Pleil SALE
    Pleil
    Gemischter Satz Wienerfeld QUW NÖ Pleil SALE
    € 7,28*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD