Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
DO Penedès
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig
Rabatt
-15%

2018

Gran Coronas Cabernet Sauvignon Magnum (1,5l)

Miguel Torres, DO Penedès

Normale prijs: € 36,59

Special Price € 31,15*

1.5l · € 20,77/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de DO Penedès regio, Spanje
  • Magnumfles (1,5l) voor speciale gelegenheden
  • Druivensoort: Cabernet Sauvignon
  • Intense aroma's van bessen en kruiden
  • Uitstekende balans tussen tannines en zuren

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Habla Habla del Silencio
    Bodegas Habla
    Habla del Silencio
    € 31,43*
    Vinas del Vero VDV Gran Vos DOC Somontano Magnum (1,5l)
    Vinas del Vero
    VDV Gran Vos DOC Somontano Magnum (1,5l)
    € 43,06*
    Huerta de Albala Barbazul Tierra de Cadiz Magnum (1,5l)
    Huerta de Albala
    Barbazul Tierra de Cadiz Magnum (1,5l)
    € 26,16*
    Bodegas 4 Kilos 12 Volts Magnum (1,5l)
    Bodegas 4 Kilos
    12 Volts Magnum (1,5l)
    € 42,92*
Beschreibung

Wijn noot: Gran Coronas Cabernet Sauvignon Magnum (1,5l)

Kleur: intens robijnrood met baksteenkleurige accenten Aroma: aromatisch complex bouquet met kruidige tonen (zwarte peper, kruidnagel), aroma's van donker fruit (zure kersen, wilde bessen) en hints van kreupelhout en kruiden Smaak: Zacht en vol met zoet gerijpt fruit, fijne, licht aardse specerijen en duidelijk gestructureerde, zijdeachtig geïntegreerde tannine, ook gelaagd in de mond, rond en krachtig, aromatisch geconcentreerd met een lange, soepele elegante afdronk Voor Torres Gran Cornonas wordt de Tempranillo als eerste geoogst, gevolgd door de laatrijpe Cabernet Sauvignon, en de druiven worden gedurende twee weken in de wijnmakerij gekneusd om krachtige kleurpigmenten en initiële aroma's uit de bessenschillen te halen. Dan begint de zeven tot acht dagen durende temperatuurgecontroleerde gisting in roestvrijstalen tanks (28 tot 29 °C). De wijnen rijpen twaalf maanden in Franse eiken vaten (30% nieuw) en worden dan in de flessen gedaan. Hier blijven ze nog enkele maanden rusten tot ze uiteindelijk op de markt worden gebracht.
Restsuiker:3.0 / Zuurgraad:5.2

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Gran Coronas Cabernet Sauvignon Magnum (1,5l)

Heerlijk bij mals lams- en rundvlees (gebraden, gegrild), wildgerechten, worst en ham, gestoofde aubergines en veel Spaanse harde kazen in de stijl van Manchego.

Miguel Torres

Miguel Torres de wijnmaker achter Gran Coronas Cabernet Sauvignon Magnum (1,5l)

Miguel Torres is een gerenommeerde wijnproducent uit Penedès, een regio in het noordoosten van Spanje. Sinds 1870 produceert zijn familie kwaliteitswijnen op hun landgoed in een van de beste wijngebieden van het land. Miguel Torres is toegewijd aan het produceren van terroir-gedreven wijnen. Hiervoor gebruikt hij geavanceerde technologie en traditionele wijnmaakmethoden om het beste uit elke oogst te halen. De wijnen van Torres worden gekenmerkt door hun perfecte balans, elegantie en unieke aroma's. Naast de beroemde Spaanse druivensoorten Tempranillo, Garnacha en Cariñena verbouwt Miguel Torres ook internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Syrah. Zijn wijnen zijn bekend in vele landen over de hele wereld en ontvangen vaak prestigieuze nationale en internationale prijzen. Miguel Torres is ook een pionier in duurzame wijnbouw. Het bedrijf heeft zijn eigen afdeling voor enologie en milieubescherming en is er trots op een uitgebreid plan te hebben geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met zijn passie voor wijn en zijn niet aflatende streven naar kwaliteit heeft Miguel Torres een diepe indruk achtergelaten in de wijnwereld. Zijn naam staat synoniem voor uitmuntendheid in Spaanse wijnen en zijn nalatenschap zal nog lang herinnerd worden.


DO Penedès

DO Penedès het teeltgebied van de Gran Coronas Cabernet Sauvignon Magnum (1,5l)

Penedès ligt in het schilderachtige landschap van Catalonië, tussen de prachtige kustlijn van de Middellandse Zee en de majestueuze bergen van Montserrat. Penedès is een van de belangrijkste wijngebieden van Spanje en geniet zowel nationaal als internationaal de hoogste erkenning voor zijn voortreffelijke en gevarieerde wijnen. Penedès bestaat uit drie verschillende zones, Baix Penedès aan de kust, Central Penedès en Alt Penedès in de bergen, die elk een breed scala aan druivensoorten produceren dankzij hun unieke microklimaat en bodemkenmerken. Van lichte, verfrissende witte wijnen tot krachtige rode wijnen en de beroemde Cava mousserende wijnen, Penedès biedt een verscheidenheid die nooit faalt om sommeliers zoals ik te verrukken. De regio is het meest bekend om zijn pioniersrol in de productie van Cava. Deze bruisende wijn, gemaakt volgens de traditionele methode zoals bij Franse Champagne, is het Spaanse antwoord op mousserende luxe en heeft een belangrijke plaats op het wereldtoneel verworven. Vooral cava gemaakt van de Xarel-lo druif, een inheemse trots van de regio, valt op door zijn fijne perlage, elegante structuur en indrukwekkende complexiteit. Maar Penedès is niet alleen een paradijs voor liefhebbers van cava. De regio is ook beroemd om zijn witte wijnen gemaakt van de autochtone druivensoorten Macabeo en Parellada, die fascineren door hun verfijnde frisheid en rijke spectrum aan aroma's. In het geval van rode wijnen worden dankzij het warme klimaat en de uitstekende omstandigheden voor wijnbouw zowel lokale druivenrassen zoals Garnacha en Monastrell als internationale rassen zoals Cabernet Sauvignon en Merlot verbouwd. Penedès presenteert een harmonieuze mix van traditie en innovatie, waarbij oude wijntradities hand in hand gaan met moderne oenologie. Het resultaat zijn uitzonderlijke wijnen die het karakter en de rijkdom van deze indrukwekkende regio perfect weerspiegelen. Als sommelier kan ik zeggen dat de wijnen uit Penedès altijd een aangename verrassing zijn en een uitnodiging om te ontdekken.



Gran Coronas Cabernet Sauvignon Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Miguel Torres in het teeltgebied DO Penedès in Spanje.
Als je Gran Coronas Cabernet Sauvignon Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Miguel Torres misschien ook lekker.
Miguel Torres en Gran Coronas Cabernet Sauvignon Magnum (1,5l) zijn afkomstig van DO Penedès.

Details

Extra informatie: Gran Coronas Cabernet Sauvignon Magnum (1,5l)

Naam Gran Coronas Cabernet Sauvignon Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied DO Penedès
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Cabernet Sauvignon: 85%, Tempranillo: 15%
Wijnverwerking Voor Torres Gran Cornonas worden eerst de Tempranillo en vervolgens de laatrijpe Cabernet Sauvignon geoogst. De druiven worden gedurende twee weken gekneusd in de wijnmakerij om krachtige kleurpigmenten en de eerste aroma's uit de schillen van de bessen te halen. Daarna volgt een temperatuurgecontroleerde gisting van zeven tot acht dagen in roestvrijstalen tanks (28 tot 29 °C). De wijnen rijpen twaalf maanden in Franse eiken vaten (30% nieuw) en worden dan gebotteld. Hier rusten ze nog enkele maanden tot ze uiteindelijk worden vrijgegeven voor de verkoop.
Serveertemperatuur 18.0°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Miguel Torres S.A., Carrer de Miquel Torres i Carbó, 6, 08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona, Spanien
Wijnmaker Miguel Torres

UVP
€ 36,59
€ 31,15*
1.5l·€ 20,77/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Miguel Torres

    Miguel Torres San Valentin Blanco
    Miguel Torres
    San Valentin Blanco
    € 7,24*
    Miguel Torres Sangre de Toro
    Miguel Torres
    Sangre de Toro
    € 6,95*
    Miguel Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose
    Miguel Torres
    Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose
    € 8,45*
    Miguel Torres Vina Esmeralda
    Miguel Torres
    Vina Esmeralda
    € 9,04*
    Miguel Torres De Casta Rosado
    Miguel Torres
    De Casta Rosado
    € 6,92*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD