Preistipp
Prijs tip!
Land

Valle Central
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch
Rabatt
-16%

2023

Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose

Miguel Torres, Valle Central

Normale prijs: € 10,08

Special Price € 8,45*

0.75l · € 11,27/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Zonnige, rijpe bessensmaken, licht kruidig
  • Verfrissende zuurgraad, elegante afdronk
  • Uitstekend als aperitief of bij lichtgekleurde gerechten
  • Centraal Chili
  • Met de hand geplukte en zorgvuldig verwerkte druiven

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Vińa Valdivieso Cabernet Sauvignon Rosé Valle Central - Chile
    Vińa Valdivieso
    Cabernet Sauvignon Rosé Valle Central - Chile
    € 6,66*
    Martin Codax Cuatro Pasos Rosado
    Martin Codax
    Cuatro Pasos Rosado
    € 8,63*
    Bodegas Olarra Acantus Merlot Rosado
    Bodegas Olarra
    Acantus Merlot Rosado
    € 5,40*
    Bodegas Olarra Acantus Merlot Rosado
    Bodegas Olarra
    Acantus Merlot Rosado
    € 5,41*
    Viña Los Vascos Los Vascos Rosé Cabernet Sauvignon
    Viña Los Vascos
    Los Vascos Rosé Cabernet Sauvignon
    € 13,18*
Beschreibung

Wijn noot: Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose

Kleur: helder, glanzend kersenrood Aroma: verleidelijk boeket van geurige aardbeien en sappige, rijpe pruimen met wrange, frisse tonen van citrusvruchten (grapefruit) Smaak: krachtig, verfrissend in de mond, met sappig fruit en delicate zuren, elegant en sensueel op de afdronk, met een lange fruitige, aromatische afdronk. De Cabernet Sauvignon-druiven voor Torres Santa Digna Rosé worden begin april geoogst, onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht en hier twee dagen gemacereerd om op een volledig natuurlijke manier een maximum aan intense kersenrode kleur en fruitige aroma's van de druivenschillen te extraheren. Daarna begint de gisting gedurende ongeveer drie weken bij een gecontroleerde temperatuur van 18 °C in roestvrijstalen tanks. Om het sappige druivenfruit en de frisheid van de cabernet sauvignon volledig te behouden, wordt de rosé uitsluitend gevinifieerd in roestvrijstalen tanks, niet gerijpt in vaten en vroeg gebotteld.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose

Heerlijk als verfrissend aperitief of fruitig zomerdrankje op het terras, bij de barbecue, bij een picknick, bij frisse salades (bijvoorbeeld Caesar of Nice salade), gerookte of luchtgedroogde ham, salami, gegrilde garnalen, kip, verse pasta met gestoofde groenten of bij oosters smakende gerechten.

Miguel Torres

Miguel Torres de wijnmaker achter Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose

Miguel Torres is een gerenommeerde wijnproducent uit Penedès, een regio in het noordoosten van Spanje. Sinds 1870 produceert zijn familie kwaliteitswijnen op hun landgoed in een van de beste wijngebieden van het land. Miguel Torres is toegewijd aan het produceren van terroir-gedreven wijnen. Hiervoor gebruikt hij geavanceerde technologie en traditionele wijnmaakmethoden om het beste uit elke oogst te halen. De wijnen van Torres worden gekenmerkt door hun perfecte balans, elegantie en unieke aroma's. Naast de beroemde Spaanse druivensoorten Tempranillo, Garnacha en Cariñena verbouwt Miguel Torres ook internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Syrah. Zijn wijnen zijn bekend in vele landen over de hele wereld en ontvangen vaak prestigieuze nationale en internationale prijzen. Miguel Torres is ook een pionier in duurzame wijnbouw. Het bedrijf heeft zijn eigen afdeling voor enologie en milieubescherming en is er trots op een uitgebreid plan te hebben geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met zijn passie voor wijn en zijn niet aflatende streven naar kwaliteit heeft Miguel Torres een diepe indruk achtergelaten in de wijnwereld. Zijn naam staat synoniem voor uitmuntendheid in Spaanse wijnen en zijn nalatenschap zal nog lang herinnerd worden.


Valle Central

Valle Central het teeltgebied van de Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose

Valle Central, ook bekend als Central Valley, is een van de meest opmerkelijke en productieve wijngebieden in Chili. Dit idyllische wijnbouwgebied, gelegen aan de voet van de majestueuze Andes, strekt zich uit over ongeveer 400 km en staat bekend om de productie van een indrukwekkende verscheidenheid aan topwijnen. De wijnbouwcultuur in Valle Central gaat meerdere eeuwen terug, maar het gebied kwam pas echt tot bloei tegen het einde van de 20e eeuw, toen investeringen in moderne technieken en methoden een sterke impuls gaven aan de kwaliteit. Valle Central, gelegen in het hart van de Chileense wijnindustrie, produceert ongeveer 90% van de Chileense wijn en wordt gekenmerkt door een opmerkelijk mediterraan klimaat dat ervoor zorgt dat de druiven optimaal rijpen. Het profiteert van warme dagen en koele nachten, een regenseizoen dat buiten de oogsttijd valt en een schaarste aan plantenziektes, die allemaal bijdragen aan de productie van topwijnen. Er groeien talloze druivensoorten, maar Valle Central staat vooral bekend om zijn expressieve Cabernet Sauvignon en Merlot, die rijke, complexe en fruitige smaken hebben. En niet te vergeten de inheemse Carménère, een bijna uitgestorven Bordeauxvariëteit die in dit teeltgebied nieuw leven is ingeblazen en zich onderscheidt door zijn unieke karakter en uitzonderlijke kwaliteit. Maar Valle Central produceert ook witte wijnen van grote kwaliteit. Chardonnay en Sauvignon Blanc zijn de belangrijkste variëteiten. De wijnen boeien met hun verfrissende zuren en aroma's van tropisch fruit en citrustonen. De rijke bodem van Valle Central, een mix van klei, zand en vulkanische mineralen, geeft de wijnen een onderscheidend karakter. Met zijn unieke terroir en toewijding aan kwaliteit en innovatie zet Valle Central zijn geschiedenis van wijnmaken voort en presenteert het zich als een van de meest dynamische en opwindende wijngebieden in Zuid-Amerika. Voor wijnliefhebbers is Valle Central een niet te missen bestemming.



Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose wordt geproduceerd door Miguel Torres in het teeltgebied Valle Central in .
Als je Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose lekker vond, vind je de andere wijnen van Miguel Torres misschien ook lekker.
Miguel Torres en Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose zijn afkomstig van Valle Central.

Details

Extra informatie: Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose

Naam Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose
Wijnbouwgebied Valle Central
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Cabernet Sauvignon: 100%
Wijnverwerking De Cabernet Sauvignon druiven voor Torres Santa Digna Rosé worden begin april geoogst, onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht en twee dagen gemacereerd om op een volledig natuurlijke manier een maximum aan intense kersenrode kleur en fruitige aroma's van de druivenschillen te extraheren. Daarna begint de gisting gedurende ongeveer drie weken bij een gecontroleerde temperatuur van 18 °C in roestvrijstalen tanks. Om het sappige druivenfruit en de frisheid van de cabernet sauvignon volledig te behouden, wordt de rosé uitsluitend gevinifieerd in roestvrijstalen tanks, niet gerijpt in vaten en vroeg gebotteld.
Optimal trinkreif jetzt
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Miguel Torres S.A., Carrer de Miquel Torres i Carbó, 6, 08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona, Spanien
Wijnmaker Miguel Torres

UVP
€ 10,08
€ 8,45*
0.75l·€ 11,27/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Miguel Torres

    Miguel Torres San Valentin Blanco
    Miguel Torres
    San Valentin Blanco
    € 7,24*
    Miguel Torres De Casta Rosado
    Miguel Torres
    De Casta Rosado
    € 6,92*
    Miguel Torres Sangre de Toro
    Miguel Torres
    Sangre de Toro
    € 6,95*
    Miguel Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose
    Miguel Torres
    Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose
    € 8,45*
    Miguel Torres Natureo Free Blanco
    Miguel Torres
    Natureo Free Blanco
    € 8,95*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD