Land
Frankrijk
Südfrankreich
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Domaine Montrose Rouge

Domaine Montrose, Südfrankreich

>> Slechts 3 stukken beschikbaar

Normale prijs: € 11,09

Special Price € 11,06*

0.75l · € 14,75/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fijn uitgebalanceerde tannines en intense fruitigheid
  • Zuid-Franse wijntraditie gecombineerd met moderne vinificatie
  • Flatterende zachte afdronk met elegante body
  • Ideaal als begeleider van wildgerechten en kaasplateaus
  • Exclusieve selectie van de beste druiven

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    M. Chapoutier M. Chapoutier La Ciboise rouge Lubéron AOC
    M. Chapoutier
    M. Chapoutier La Ciboise rouge Lubéron AOC
    € 9,75*
    Jean-Marc Diffonty Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l
    Jean-Marc Diffonty
    Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP
    € 11,39*
    Domaine Montrose Domaine Montrose Rouge
    Domaine Montrose
    Domaine Montrose Rouge
    € 11,39*
    Vignobles Michel Gassier Côtes du Rhône AOP
    Vignobles Michel Gassier
    Côtes du Rhône AOP
    € 13,49*
    Marrenon Marrenon Sepia Luberon AOC
    Marrenon
    Marrenon Sepia Luberon AOC
    € 15,15*
Beschreibung

Wijn noot: Domaine Montrose Rouge

Kleur: briljant granaatrood met violette reflecties Bouquet: aroma's van donkere bessen (zwarte bessen) en fijne cacao Smaak: fruitig, rond en harmonieus in de mond met zachte tannines en elegante frisheid Bij het maken van hun Montrose Rouge werken Bernard en Olivier Coste volgens dezelfde leidende principes die van toepassing zijn op hun roséwijnen: het zoeken naar maximale elegantie en evenwicht. Merlot, Syrah en Grenache voor de cuvée van rode wijn komen van verschillende bodems, die de wijnen overeenkomstig verschillende aromatische facetten geven. Om ze allemaal te vangen, worden de druiven apart gevinifieerd op basis van herkomst en druivenras. Eerst worden alle druiven volledig ontsteeld. Maar terwijl de Syrah en Grenache nu gedurende een relatief korte zeven dagen worden gemacereerd en de most wordt vergist bij een gecontroleerde koele 22 °C, blijft de Merlot drie weken op de schillen liggen en vergist hij bij aanzienlijk hogere temperaturen (29 °C), waarbij de wijnen herhaaldelijk worden overgepompt en de schillen van de bessen onder water worden gezet. Zodra de gisting is voltooid, worden de jonge wijnen geblend tot een cuvée, overgebracht naar betonnen en roestvrijstalen tanks en rijpen ze daarin tot ze de volgende lente voorzichtig worden afgetapt, de Montrose Rouge wordt gebotteld en beschikbaar wordt gesteld voor de handel.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Domaine Montrose Rouge

Licht gekoeld als aperitief of bij ongecompliceerde gerechten zoals verse pasta met tomatensaus, gevulde rode paprika's, steaks en koteletten van de grill of kaas.

Domaine Montrose

Domaine Montrose de wijnmaker achter Domaine Montrose Rouge

Domaine Montrose is een gerenommeerde wijnmaker uit de Languedoc in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden beslaan een oppervlakte van 75 hectare, waar voornamelijk rode druivenrassen zoals Syrah, Grenache en Mourvèdre worden verbouwd, maar ook enkele witte rassen zoals Viognier en Chardonnay. De wijnboeren van Domaine Montrose hechten veel belang aan natuurlijke teelt en doen het daarom grotendeels zonder pesticiden en kunstmest. Bij de productie vertrouwt het wijnhuis op traditionele methoden die zich richten op de natuurlijke verzorging van de bodem en de wijnstokken. Het resultaat zijn wijnen van de hoogste kwaliteit die in de mond indruk maken met hun volle body, complexe karakter en balans. In de afgelopen jaren is Domaine Montrose erin geslaagd om zich te vestigen als een van de beste wijnhuizen in de regio en wordt gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld. Iedereen die op zoek is naar Franse wijn van de hoogste kwaliteit mag de producten van Domaine Montrose zeker niet missen.


Südfrankreich

Südfrankreich het teeltgebied van de Domaine Montrose Rouge

Zuid-Frankrijk, een regio die in mijn ogen als sommelier het Franse wijnerfgoed belichaamt. Zuid-Frankrijk strekt zich uit van de Rhônevallei tot de schilderachtige en zonovergoten Provence en Languedoc en Roussillon, en omvat een eindeloze variëteit aan terroirs en microklimaten. De benijdenswaardige geografische ligging confronteert wijngaarden met de warme mediterrane zon, verfrissende briesjes en een rijke diversiteit aan bodems, variërend van kalkrijke klei tot leisteenrijke heuvels. Zuid-Frankrijk staat synoniem voor uitstekende wijnen die het karakter en de essentie van hun terroir perfect vatten. Zodra je neus kennismaakt met een slok Côtes du Rhône, Minervois of Côtes de Provence, herken je meteen de aromatische diversiteit en complexiteit die wordt gecreëerd door de unieke mix van autochtone en internationale druivenrassen. Grenache, Syrah en Mourvèdre gedijen hier goed naast cabernet sauvignon, chardonnay en merlot, en elke wijn zit vol persoonlijkheid: krachtig en mannelijk uit de Rhônevallei, sierlijk en subtiel uit de Provence, rustiek en aards uit de Languedoc. En ook de roséwijnen zullen je betoveren met hun delicate, bloemige en fruitige karakter, waarbij de bessen op precies het juiste moment van rijpheid worden gevangen. Maar het beste aan Zuid-Frankrijk is de harmonie die diep geworteld is in de wijntraditie en weerspiegeld wordt in de ongelooflijk evenwichtige en gestructureerde wijnen. Het respect voor de natuur dat herkenbaar in elke fles is verwerkt, maakt Zuid-Frankrijk tot een niet te missen halte op elke wijnreis. Ontdek Zuid-Frankrijk en laat je betoveren door zijn authenticiteit, zijn eerlijkheid en zijn onmiskenbare charme. Het is een regio die, hoe vaak je hem ook bezoekt, je altijd zal verrassen en waarvan de wijnen vol verhalen en emoties zitten die er gewoon op wachten om ontdekt te worden.



Domaine Montrose Rouge wordt geproduceerd door Domaine Montrose in het teeltgebied Südfrankreich in Frankrijk.
Als je Domaine Montrose Rouge lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine Montrose misschien ook lekker.
Domaine Montrose en Domaine Montrose Rouge zijn afkomstig van Südfrankreich.

Details

Extra informatie: Domaine Montrose Rouge

Naam Domaine Montrose Rouge
Wijnbouwgebied Südfrankreich
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Syrah: 35%, Merlot: 35%, Grenache: 30%
Wijnverwerking Bij het maken van hun Montrose Rouge werken Bernard en Olivier Coste volgens dezelfde principes die gelden voor hun roséwijnen: het zoeken naar maximale elegantie en evenwicht. Merlot, Syrah en Grenache voor de cuvée van rode wijn komen van verschillende bodems, die de wijnen overeenkomstig verschillende aromatische facetten geven. Om ze allemaal te vangen, worden de druiven apart gevinifieerd op basis van herkomst en druivenras. Eerst worden alle druiven volledig ontsteeld. Terwijl de Syrah en Grenache gedurende een relatief korte periode van zeven dagen worden gekneusd en de most wordt vergist bij een gecontroleerde koele 22 °C, blijft de Merlot drie weken op de schillen liggen en vergist hij bij aanzienlijk hogere temperaturen (29 °C), waarbij de wijnen herhaaldelijk worden overgepompt en de druivenschillen onder water worden gezet. Zodra de gisting is voltooid, worden de jonge wijnen gemengd tot een cuvée, overgebracht naar betonnen en roestvrijstalen tanks en daarin gerijpt tot ze de volgende lente voorzichtig worden afgetapt, gebotteld als Montrose Rouge en beschikbaar gemaakt voor de verkoop.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Domaine Montrose 34120 Tourbes Frankreich
Wijnmaker Domaine Montrose

>> Nur noch 3 Stück verfügbar

UVP
€ 11,09
€ 11,06*
0.75l·€ 14,75/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine Montrose

    Domaine Montrose Domaine Montrose Viognier
    Domaine Montrose
    Domaine Montrose Viognier
    € 9,40*
    Domaine Montrose Domaine Montrose Rosé Côtes de Thongue IGP
    Domaine Montrose
    Domaine Montrose Rosé Côtes de Thongue IGP
    € 10,06*
    Domaine Montrose Domaine de Montrose Rosé 1701
    Domaine Montrose
    Domaine de Montrose Rosé 1701
    € 30,70*
    Domaine Montrose Domaine Montrose Viognier
    Domaine Montrose
    Domaine Montrose Viognier
    € 11,08*
    Domaine Montrose Domaine Montrose Rouge
    Domaine Montrose
    Domaine Montrose Rouge
    € 11,06*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD