Land
Frankrijk
Rhône
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2022

Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP

Jean-Marc Diffonty, Rhône

€ 11,58*
0.7500l · € 15,44/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rhône-streek in Frankrijk
  • Diffonty Cuvée du Vatican Réserve
  • Intense aroma's van rood fruit
  • Evenwichtig en complex in de mond
  • Perfect bij sterke vleesgerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domaine Terre de Tramontane Terre de Tramontane Arrivant Rouge AOP -
    Domaine Terre de Tramontane
    Terre de Tramontane Arrivant Rouge AOP -
    € 14,63*
    M. Chapoutier M. Chapoutier La Ciboise rouge Lubéron AOC
    M. Chapoutier
    M. Chapoutier La Ciboise rouge Lubéron AOC
    € 9,75*
    Delas Frères Ventoux AC
    Delas Frères
    Ventoux AC
    € 13,16*
    Gérard Bertrand Heritage 1189 Pic-Saint-Loup
    Gérard Bertrand
    Heritage 1189 Pic-Saint-Loup
    € 15,12*
    Vignobles Michel Gassier Côtes du Rhône AOP
    Vignobles Michel Gassier
    Côtes du Rhône AOP
    € 13,08*
Beschreibung

Wijn noot: Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP

De wijn: Cuvée du Vatican - Côtes du Rhône van Jean-Marc Diffonty is vol met een fruitig-kruidig aroma, de tannines zijn rijp maar niet overheersend. Typisch voor een Grenache doet hij denken aan vijgen en pruimen. Daarnaast zijn er de sterke aroma's van Syrah, die de geur van de garrigue met zich meebrengen - de heide in de regio's rond de Middellandse Zee. Welkom in het zuiden van Frankrijk!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP

Omdat de rode wijn Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP van Jean-Marc Diffonty een krachtige en kruidige wijn is, passen gerechten met krachtige smaken en kruidige aroma's er goed bij. Hier zijn enkele suggesties: - Gegrild of gebraden rund- of lamsvlees, bijvoorbeeld biefstuk, roulades of lamskoteletjes - Gestoofd vlees, bijvoorbeeld boeuf bourguignon of coq au vin - Gerechten met donkere sauzen, bijvoorbeeld. Wildstoofpot of goulash - Rijpe kazen, bijv. Gouda of Cheddar - Gerechten met donkere bonen of linzen, bijv. chilli con carne of dal - Gerechten met oosterse kruiden, bijv. tajine met lam of oosterse groentepannen.

Jean-Marc Diffonty

Jean-Marc Diffonty de wijnmaker achter Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP

Jean-Marc Diffonty is een gerenommeerde wijnmaker uit de zuidelijke Rhônevallei die al meer dan 30 jaar wijnen van de hoogste kwaliteit produceert. Zijn passie voor wijnmaken begon al op jonge leeftijd en hij is nu een meester in zijn vak. Op zijn landgoed, gelegen op de heuvels boven het pittoreske dorpje Cairanne, vertrouwt hij op traditionele landbouwmethoden en een voorzichtige verwerking van de druiven. Hier produceert hij complexe en expressieve wijnen die het terroir en de kenmerken van de Rhône-streek perfect weerspiegelen. De druivenrassen die hij verbouwt zijn typisch voor de regio: Grenache, Mourvèdre, Syrah, Carignan en Cinsault. De bodem van zijn wijngaarden bestaat uit kalksteen en klei, wat de wijnen een minerale toets geeft. Jean-Marc Diffonty is een man met een duidelijke visie: hij wil wijnen produceren die elegant en evenwichtig zijn en tegelijkertijd het potentieel hebben om lang te rijpen. Zijn wijnen behoren tot de beste van de regio en zijn geliefd en gewaardeerd door wijnkenners over de hele wereld.


Rhône

Rhône het teeltgebied van de Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP

De weelderige Rhônevallei in Frankrijk is al sinds mensenheugenis een emblematisch wijnbouwgebied. Het is een landschap van buitengewone diversiteit en complexiteit, waar het charisma van het terroir samenkomt met een delicaat evenwicht tussen mediterrane en continentale klimaatinvloeden om wijnen van opmerkelijke intensiteit en structuur te produceren. De Rhône is verdeeld in twee hoofdregio's: de noordelijke Rhône en de zuidelijke Rhône. In het noorden getuigen wijnen zoals de legendarische Côte-Rôtie of de complexe Hermitage van de unieke expressiviteit van de Syrah-druif. Dit zijn wijnen die me blijven verbazen door hun kracht, complexe aromatische profiel en indrukwekkende levensduur. Het zuiden van de Rhône is beroemd om zijn prachtige Châteauneuf-du-Pape, waar de smaken van wel 18 verschillende druivensoorten in vele facetten worden weerspiegeld door imposante galets roulés stenen. Dit zijn wijnen die het gehemelte op de meest sensuele manier verleiden met hun volle fruit, kruiden en fluweelzachte structuur. De Rhônevallei is ook de thuisbasis van prachtige witte wijnen. De finesse en minerale frisheid van een Condrieu, bijvoorbeeld, is gewoonweg onvergelijkbaar, en de romige complexiteit van een witte Hermitage of Châteauneuf-du-Pape biedt wijnkenners een compleet andere, maar niet minder fascinerende smaakervaring. Het Rhône wijngebied weeft een rijk en gevarieerd tapijt van smaken, texturen en stijlen. Het is een labyrint van buitengewone smaken dat elke wijnliefhebber een zintuiglijke ontdekkingsreis belooft. In mijn rol als sommelier onderzoek ik voortdurend de dynamische onderlinge relaties tussen druivensoorten, terroir en klimaat en hoe deze tot uiting komen in een glas wijn. De Rhône is hiervoor een uitzonderlijk speelveld en een grote bron van inspiratie voor mij. Ik geniet er altijd van om de magische wijnen van deze regio te ontdekken en aan te bevelen.



Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP wordt geproduceerd door Jean-Marc Diffonty in het teeltgebied Rhône in Frankrijk.
Als je Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP lekker vond, vind je de andere wijnen van Jean-Marc Diffonty misschien ook lekker.
Jean-Marc Diffonty en Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP zijn afkomstig van Rhône.

Details

Extra informatie: Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP

Naam Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP
Wijnbouwgebied Rhône
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Grenache,Syrah
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Vignobles Diffonty, , Châteauneuf-du-Pape Cedex, Frankreich
Wijnmaker Jean-Marc Diffonty

€ 11,58*
0.7500l·€ 15,44/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Jean-Marc Diffonty

    Jean-Marc Diffonty Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l
    Jean-Marc Diffonty
    Diffonty Cuvée du Vatican Réserve de l'Abbé Côtes du Rhône AOP
    € 11,02*
    Jean-Marc Diffonty Diffonty Cuvée du Vatican Châteauneuf-du-Pape AOP
    Jean-Marc Diffonty
    Diffonty Cuvée du Vatican Châteauneuf-du-Pape AOP
    € 27,88*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD