Land
Frankrijk
Korsika
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2017

Diplomate dEmpire, Blanc VdF

Abbatucci, Korsika

Normale prijs: € 75,26

Special Price € 68,49*

0.75l · € 91,32/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit het teeltgebied Corsica, Frankrijk
  • Geselecteerde druivensoorten voor een unieke smaak
  • Indrukwekkend aroma met fruitige noten
  • Ideaal bij vis, zeevruchten en wit vlees
  • Elegante, verfijnde wijn voor speciale gelegenheden

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Abbatucci Diplomate dEmpire, Blanc VdF
    Abbatucci
    Diplomate dEmpire, Blanc VdF
    € 67,97*
    Domaine Huet Le Mont Moelleux
    Domaine Huet
    Le Mont Moelleux
    € 130,01*
    Henri & Gilles Buisson Meursault Les Vignes de Marguerite AOC
    Henri & Gilles Buisson
    Meursault Les Vignes de Marguerite AOC
    € 123,81*
    Domaine Zind-Humbrecht Riesling Rangen de Thann Clos-Saint-Urbain Grand Cru
    Domaine Zind-Humbrecht
    Riesling Rangen de Thann Clos-Saint-Urbain Grand Cru
    € 130,01*
    Domaine Zind-Humbrecht Riesling Rangen de Thann Clos-Saint-Urbain Grand Cru
    Domaine Zind-Humbrecht
    Riesling Rangen de Thann Clos-Saint-Urbain Grand Cru
    € 130,01*
Beschreibung

Wijn noot: Diplomate dEmpire, Blanc VdF

Witte topcuvée op basis van Vermentinu met de zeldzame variëteiten Brustianu, Biancu Gentile, Genovese en Rossola Bianca. Productie: 4000 flessen. Na het persen van de hele trossen van elk ras is er een statische voorklaring van 24 tot 48 uur voordat de wijnen spontaan apart gisten in demi-muids van 600 liter. Na negen maanden rijping in tanks op volle droesem stelt Jean-Charles de cuvée samen uit de beste partijen en laat hij nog twee maanden rijpen voor hij hem bottelt. Diplomate maakt indruk met intensiteit en elegantie. De aroma's van het maquis combineren met perziken, peren en tropisch fruit. Maar wat de wijn zo bijzonder maakt, is zijn dichtheid, energie, mineraliteit en immense lengte. Zeer lichtgoud met lichtgroene reflecties Zeer lichtgoud met lichtgroene reflecties Dicht en gesloten in het begin, begint hij zich geleidelijk te openen met de geur van kamille, brem en citroenbloesem, dan komen zonovergoten rijpe perziken en meloenen tevoorschijn, maar ook mirabellen en rode appels, met een subtiele zoetheid die weerklinkt. Meer lucht brengt abrikozenaroma's naar voren, ook perzikcompote, gegrilde sinaasappels en tonen van anijs en dennennaalden. Hij verdient het zeker om gedecanteerd te worden en vereist wat geduld en speciale aandacht. Dicht en gesloten in het begin, begint hij heel geleidelijk te openen met de geur van kamille, brem en citroenbloesem, dan komen zonovergoten rijpe perziken en meloenen tevoorschijn, maar ook mirabellen en rode appels, met een subtiele zoetheid die weerklinkt. Meer lucht brengt abrikozenaroma's naar voren, ook perzikcompote, gegrilde sinaasappels en tonen van anijs en dennennaalden. Hij verdient het zeker om gedecanteerd te worden en vereist wat geduld en speciale aandacht. Smaak: Zijdezacht, vol, fluweelachtige aanzet, zeer romige textuur. Deze Diplomate vult de mond onmiddellijk met een prachtige intensiteit en dringt door tot in het uiterste puntje van het gehemelte met zijn rijpe zoete gele natuurlijk kruidige fruit, opnieuw met subtiele peperige bittere tonen en een accent van umani. Met meer lucht komen smaken naar voren van banaan, kweepeer, citroenschil, licht gekonfijte citroen en de typische accenten van het maquis, evenals een vleugje blonde tabak. Ondanks zijn rijpheid heeft de Diplomat frisheid en spanning behouden en dus een uitstekende balans en gaat hij zijn uitstekende lengte in met een opvallende zilte mineraliteit. (Zeevruchten) (Gevogelte) ; Proefnotitie door André Dominé gedateerd 21.12.2020, Copyright André Dominé.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Diplomate dEmpire, Blanc VdF

Risotto met cantharellen (Groenten & Vegetarisch) Sint-jakobsschelpen met clementines en zure room (Zeevruchten) Geroosterde kipfilets met abrikozen, amandelschaafsel en tijm (Gevogelte)

Abbatucci

Abbatucci de wijnmaker achter Diplomate dEmpire, Blanc VdF

De Abbatucci wijnmaker is een van de meest getalenteerde en bekende wijnbouwers van Corsica. Het familiebedrijf is nu aan zijn zesde generatie toe en is trots op zijn traditionele wortels, die teruggaan tot de 18e eeuw. Abbatucci is gevestigd in het zuidelijke deel van het eiland in de buurt van Ajaccio en produceert wijnen van autochtone druivenrassen die oorspronkelijk uit Corsica komen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de rassen Biancu Gentile en Vaccarèse. De wijnen worden gekenmerkt door hun frisheid, fruitigheid en perfecte balans. Het wijnhuis Abbatucci heeft ook naam gemaakt door de natuur en het wild op het eiland te beschermen. Het werkt nauw samen met natuurbeschermingsorganisaties en zet zich in voor het behoud van het Corsicaanse landschap. Er leven bijvoorbeeld schapen en varkens in de wijngaarden, die helpen de bodem te beheren en zo de ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Naast de wijngaarden is er ook een eiken- en kastanjeplantage en een olijfgaard op het landgoed. Hier wordt op traditionele wijze olie gemaakt van de kostbare olijven. Bij een bezoek aan het wijnhuis Abbatucci kun je dus niet alleen genieten van uitstekende wijnen, maar ook de schoonheid en diversiteit van de Corsicaanse natuur ervaren. Of je nu wijn- of natuurliefhebber bent, een bezoek aan Abbatucci is een onvergetelijke ervaring op Corsica.


Korsika

Korsika het teeltgebied van de Diplomate dEmpire, Blanc VdF

Corsica, de 'berg in de zee', biedt een van de meest betoverende en gevarieerde landschappen voor wijnbouw. Als sommelier voel ik me altijd aangetrokken tot dit fantastische en rijke wijnbouwgebied. Het zonovergoten eiland, gelegen in het hart van de Middellandse Zee, heeft een rijke variëteit aan terroirs, voornamelijk langs de oostelijke kuststrook. Hier zijn de bodems meestal kleiachtig en kalkrijk, terwijl in de hoger gelegen gebieden granietbodems te vinden zijn. Het milde mediterrane klimaat, in combinatie met de sterke wind en het geografische isolement, behoudt de authenticiteit van de druivensoorten en maakt het mogelijk om wijnen van hoge kwaliteit te verbouwen. Op Corsica domineren de druivensoorten Nielluccio en Sciaccarello, die kenmerkend zijn voor het eiland. Men vindt er echter ook Vermentino, ook bekend als Malvasia, die typisch is voor de witte wijnen van het eiland. Het gebruik van deze autochtone variëteiten levert een wijn op die zowel verfrissend als robuust is, vol aromatische nuances van fruit en kruiden, gekoppeld aan een opmerkelijke mineraliteit. Corsicaanse wijnen zijn virtuoze symfonieën met gelaagde aroma's die de essentie van het Middellandse Zeegebied vastleggen en exploderen op onze tong. Ze zijn intens en krachtig, maar tegelijkertijd elegant en subtiel, net zo veelzijdig als het eiland zelf. Of je nu nipt van een Porto Vecchio rosé of een krachtige Patrimonio rood, je zintuigen worden altijd beloond met een unieke smaakervaring. Als sommelier waardeer ik Corsicaanse wijnen om hun unieke en onderscheidende karakter. Ze zijn een echte weerspiegeling van hun thuisland en belichamen met trots de traditie en het erfgoed van het eiland. Het is een plezier om de wijnen van Corsica te ontdekken en te proeven, die net zo uitnodigend en exotisch zijn als het dromerige eiland zelf.



Diplomate dEmpire, Blanc VdF wordt geproduceerd door Abbatucci in het teeltgebied Korsika in Frankrijk.
Als je Diplomate dEmpire, Blanc VdF lekker vond, vind je de andere wijnen van Abbatucci misschien ook lekker.
Abbatucci en Diplomate dEmpire, Blanc VdF zijn afkomstig van Korsika.

Details

Extra informatie: Diplomate dEmpire, Blanc VdF

Naam Diplomate dEmpire, Blanc VdF
Wijnbouwgebied Korsika
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
bewaarbaar 2026
Druivensoorten Vermentino/Rolle, Brustiano, Bianco Gentile
Restsuiker (g/l) 3 g/l
Zuurgraad (g/l) 4.1 g/l
Serveertemperatuur 11°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Domaine Comte Abbatucci, Pont de Calzola, 20140 Casalabriva / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker Abbatucci

UVP
€ 75,26
€ 68,49*
0.75l·€ 91,32/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Abbatucci

    Abbatucci Diplomate dEmpire, Blanc VdF
    Abbatucci
    Diplomate dEmpire, Blanc VdF
    € 68,49*
    Abbatucci Faustine Vielles Vignes, Rosé
    Abbatucci
    Faustine Vielles Vignes, Rosé
    € 23,00*
    Abbatucci Faustine Vielles Vignes, Blanc VdF
    Abbatucci
    Faustine Vielles Vignes, Blanc VdF
    € 31,28*
    Abbatucci Diplomate dEmpire, Blanc VdF
    Abbatucci
    Diplomate dEmpire, Blanc VdF
    € 67,97*
    Abbatucci Faustine Vielles Vignes, Rosé VdF
    Abbatucci
    Faustine Vielles Vignes, Rosé VdF
    € 23,52*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD