Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Loire
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal
Rabatt
-14%

2022

Cuvée Les Caillottes Sancerre AC

Domaine Jean-Max Roger, Loire

Normale prijs: € 22,34

Special Price € 19,28*

0.750l · € 25,71/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante Franse witte wijn uit de Loirevallei
  • Exquise cuvée van Sauvignon Blanc-druiven
  • Minerale, fruitige en expressieve smaak
  • Veelzijdige begeleider van gerechten, ideaal met zeevruchten
  • Verantwoorde wijnproductie met een lange traditie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Baron Philippe de Rothschild Mouton Cadet Réserve Sauternes AOC
    Baron Philippe de Rothschild
    Mouton Cadet Réserve Sauternes AOC
    € 23,20*
    Michel Thomas et Fils Michel Thomas Sancerre Blanc AOC
    Michel Thomas et Fils
    Michel Thomas Sancerre Blanc AOC
    € 19,96*
    De Ladoucette Les Deux Tours Sauvignon Blanc Touraine AOC
    De Ladoucette
    Les Deux Tours Sauvignon Blanc Touraine AOC
    € 20,32*
    Pascal Jolivet Attitude Sauvignon Blanc
    Pascal Jolivet
    Attitude Sauvignon Blanc
    € 19,82*
    Domaine Gérard Millet Sancerre Blanc AC Loire
    Domaine Gérard Millet
    Sancerre Blanc AC Loire
    € 22,33*
Beschreibung

Wijn noot: Cuvée Les Caillottes Sancerre AC

Geurig bouquet van witte bloemen met een vleugje limoen en#bezem, volle body met geconcentreerde fruittonen, krachtig.
Restsuiker:0,20g/l / Zuurgraad:3,60g/l
Midden in de prachtige streek Sancerre ligt deze wijngaard die werd gesticht aan het begin van de 17e eeuw<>: Domaine Jean-Max Roger. In de afgelopen jaren heeft Jean-Max, samen met zijn twee zonen Etienne en Thibaud, er een van de bekendste adressen aan de Loire van gemaakt<>. De wijnen profiteren van de grote knowhow van de drie experts en genieten wereldfaam. 70 tot 80 procent van de wijngaarden zijn beplant met Sauvignon Blanc, die zijn fantastische aromaspectrum van witte bloesem, exotisch fruit en citroenen echt kan ontwikkelen op de klei- en kalkbodems. Het resultaat zijn onmiskenbaar volle en pittige witte wijnen die een echt vuurwerk achterlaten in de mond.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cuvée Les Caillottes Sancerre AC

Omdat Cuvée Les Caillottes Sancerre AC een lichte, frisse witte wijn is, passen lichte en frisse gerechten er het beste bij. Enkele suggesties: - Vis en zeevruchten: Gegrilde vis, garnalen of mosselen passen uitstekend bij deze wijn. Een klassieke vissoep of zeevruchtensalade zijn ook goede opties. - Gevogelte: Kip- of kalkoengerechten die licht gekruid en geroosterd of gegrild zijn, passen goed bij deze wijn. Probeer bijvoorbeeld kipfilet met citroen of gegrilde kalkoenfilet. Groenten: Frisse salades, groentegerechten zoals ratatouille of geroosterde sperziebonen passen goed bij deze witte wijn. Kaas: Lichte kazen zoals geitenkaas of feta passen goed bij deze wijn. - Pasta: Gerechten met een lichte saus en groenten, zoals pasta met tomaten en basilicum of pasta met courgettes, zijn goede opties. Al met al biedt de Cuvée Les Caillottes Sancerre AC veel mogelijkheden en gaat hij goed samen met veel gerechten. Het is belangrijk dat het betreffende gerecht niet te zwaar of te gekruid is en de lichte, bloemige en fruitige aroma's van de wijn niet maskeert.

Domaine Jean-Max Roger

Domaine Jean-Max Roger de wijnmaker achter Cuvée Les Caillottes Sancerre AC

Domaine Jean-Max Roger is een familiewijnhuis dat al zes generaties lang gevestigd is in de Loirestreek. De liefde voor de natuur en het respect voor het terroir worden weerspiegeld in de zorgvuldige verzorging van de wijngaarden. Het wijnhuis produceert uitstekende wijnen die het lokale terroir weerspiegelen en met veel passie en vakmanschap worden gemaakt. Vooral de rassen Sauvignon Blanc, Pinot Noir en Gamay zijn hier van de hoogste kwaliteit. Het domaine staat voor authenticiteit, traditie en kwaliteit, wat ook terug te zien is in de filosofie van de wijnmaker: Natuurlijkheid en het gebruik van biologische methoden zijn van groot belang. De wijnen zijn evenwichtig en harmonieus en laten het terroir en de persoonlijkheid van de wijnmaker op indrukwekkende wijze zien. Domaine Jean-Max Roger is een echt juweeltje in de wijnwereld.


Loire

Loire het teeltgebied van de Cuvée Les Caillottes Sancerre AC

De Loirevallei wordt beschouwd als de magische spiegel van Frankrijk, die alle diversiteit van het land weerspiegelt. Als sommelier beschouw ik de regio echter vrijwel als synoniem voor exquise wijnen en unieke smaakervaringen. De Loirestreek strekt zich met zijn wijnbouwgebied uit van het centrum tot de westelijke rand van Frankrijk en is genoemd naar het rivierlandschap dat er doorheen stroomt, de majestueuze Loire. Het is het op twee na grootste wijnbouwgebied in Frankrijk en staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan wijnstijlen - waaronder frisse witte wijnen, krachtige rode wijnen, elegante mousserende wijnen en karaktervolle rosés. Het klimaat van de Loirestreek wordt gevormd door zowel continentale invloeden als de Atlantische Oceaan. Dit leidt tot frisse, eerder koele wijnen met precies fruit en vaak opmerkelijke zuren. De bodem varieert sterk langs de rivier, waaronder kalksteen, vuursteen, leisteen en klei, waardoor er een grote verscheidenheid aan wijnstijlen mogelijk is. De Loirevallei is vooral bekend om zijn witte wijnen. De Sauvignon Blanc druif vindt zijn edelste interpretatie in de Sancerre en Pouilly-Fumé subregio's - fris, pittig en mineraal. De Chenin Blanc druif is een andere ster van de regio en produceert zowel droge als zoete, vaak honingzoete wijnen, vooral in Vouvray en Savennières. Maar wie denkt dat witte wijn het enige is wat de Loire te bieden heeft, heeft het goed mis. In de subregio's Chinon en Bourgueil worden uitstekende rode wijnen gemaakt van de Cabernet Franc druif, met elegante tannines en tonen van rode bessen en groene paprika's. De mousserende wijnen van de Loire, vooral uit de regio Saumur, mogen ook niet worden onderschat. Door de traditionele methode van mousserende wijnproductie, zoals in de Champagne, overtuigen ze met een fijne perlage en een elegante, frisse smaak. De verscheidenheid en kwaliteit van de wijnen van de Loire-vallei is echt opmerkelijk en maakt de regio tot een paradijs voor alle wijnliefhebbers. Als sommelier raad ik iedereen die het genoegen heeft een Loirewijn te proeven aan de ogen te sluiten



Cuvée Les Caillottes Sancerre AC wordt geproduceerd door Domaine Jean-Max Roger in het teeltgebied Loire in Frankrijk.
Als je Cuvée Les Caillottes Sancerre AC lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine Jean-Max Roger misschien ook lekker.
Domaine Jean-Max Roger en Cuvée Les Caillottes Sancerre AC zijn afkomstig van Loire.

Details

Extra informatie: Cuvée Les Caillottes Sancerre AC

Naam Cuvée Les Caillottes Sancerre AC
Wijnbouwgebied Loire
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Sauvignon Blanc
Restsuiker (g/l) 0,20g/l
Zuurgraad (g/l) 3,60g/l
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Domaine Jean-Max Roger F 18300 Bué
Wijnmaker Domaine Jean-Max Roger

UVP
€ 22,34
€ 19,28*
0.750l·€ 25,71/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine Jean-Max Roger

    Domaine Jean-Max Roger Cuvée Les Caillottes Sancerre AC
    Domaine Jean-Max Roger
    Cuvée Les Caillottes Sancerre AC
    € 19,28*
    Domaine Jean-Max Roger Cuvée Vieilles Vignes Sancerre AC
    Domaine Jean-Max Roger
    Cuvée Vieilles Vignes Sancerre AC
    € 27,09*
    Domaine Jean-Max Roger Cuvée La Grange Dimiére Sancerre Rosé AC
    Domaine Jean-Max Roger
    Cuvée La Grange Dimiére Sancerre Rosé AC
    € 18,28*
    Domaine Jean-Max Roger Cuvée La Grange Dimiére Sancerre Rosé AC
    Domaine Jean-Max Roger
    Cuvée La Grange Dimiére Sancerre Rosé AC
    € 18,25*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD