Land
Frankrijk
Rhône
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2020

Côtes du Rhône Les Galêts AC

Les Galets, Rhône

Normale prijs: € 10,07

Special Price € 9,97*

0.75l · € 13,29/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit het teeltgebied Rhône, Frankrijk
  • Krachtige smaak met rijpe fruittonen
  • Evenwichtige tanninestructuur, mooie lengte
  • Perfecte begeleider van donker vlees en wildgerechten
  • Elegant en complex, uitstekend bewaarpotentieel

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Famille Quiot Ventoux Jérôme Quiot AOC
    Famille Quiot
    Ventoux Jérôme Quiot AOC
    € 10,03*
    Gérard Bertrand Heritage 873 Minervois
    Gérard Bertrand
    Heritage 873 Minervois
    € 13,68*
    Château de Jau Château de Jau Rouge,
    Château de Jau
    Château de Jau Rouge,
    € 12,37*
    Château de Jau Château de Jau Rouge Carte Ancienne,
    Château de Jau
    Château de Jau Rouge Carte Ancienne,
    € 12,37*
    Roche-Audran Côtes du Rhône Rouge AOC
    Roche-Audran
    Côtes du Rhône Rouge AOC
    € 11,63*
Beschreibung

Wijn noot: Côtes du Rhône Les Galêts AC

De rode wijn Côtes du Rhône Les Galêts AC van Les Galets is een voortreffelijke wijn uit een van de meest gerenommeerde wijngebieden van Frankrijk, de Rhône. Het wijnhuis Les Galêts maakt deze uitstekende rode wijn van een combinatie van Grenache, Syrah en Mourvèdre druiven die groeien op de kalk- en kiezelbodems van de regio. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst en ondergaan een zachte vinificatie om het volle aroma en karakter van deze nobele druiven te behouden. De Côtes du Rhône Les Galêts AC wordt gekenmerkt door zijn robijnrode kleur en zijn uitnodigende aroma's van rood fruit, kruiden en cacao. In de mond is hij vol en krachtig, met zachte tannines en evenwichtige zuren. Deze wijn is perfect als begeleider van rood vlees, wildgerechten of kaas en is een echte traktatie voor elke wijnliefhebber. Met zijn uitstekende kwaliteit en uitzonderlijke smaak is de Côtes du Rhône Les Galêts AC van Les Galets een absolute insider tip onder de Franse rode wijnen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Côtes du Rhône Les Galêts AC

Serveer op 16 graden Celsius. Past heel goed bij gegrild vlees of belegen kaas. We raden aan om deze wijn tot 2026 te drinken.

Les Galets

Les Galets de wijnmaker achter Côtes du Rhône Les Galêts AC

Les Galets is een gerenommeerde wijnmaker in de Rhône-streek die gespecialiseerd is in de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Zijn wijngaard wordt omringd door steenachtige en kiezelachtige grond, waarvan de unieke samenstelling de wijnen van Les Galets hun karakteristieke geur en smaak geeft. De wijnmaker werkt met veel passie en toewijding aan de productie van zijn wijnen, van het oogsten van de druiven tot het bottelen. Hij legt vooral de nadruk op het gebruik van handgeplukte druiven en de toepassing van traditionele vinificatietechnieken, wat resulteert in wijnen van uitstekende kwaliteit die het terroir en de cultuur van de regio weerspiegelen. De gemiddelde jaarproductie ligt rond de 20.000 flessen, die over de hele wereld worden gedistribueerd. Wie op zoek is naar wijnen met de onmiskenbare charme van de Rhône, komt bij Les Galets gegarandeerd aan zijn trekken. De wijnen van de wijnmaker zijn de perfecte begeleiding van lekker eten en een genot voor elke wijnliefhebber.


Rhône

Rhône het teeltgebied van de Côtes du Rhône Les Galêts AC

De weelderige Rhônevallei in Frankrijk is al sinds mensenheugenis een emblematisch wijnbouwgebied. Het is een landschap van buitengewone diversiteit en complexiteit, waar het charisma van het terroir samenkomt met een delicaat evenwicht tussen mediterrane en continentale klimaatinvloeden om wijnen van opmerkelijke intensiteit en structuur te produceren. De Rhône is verdeeld in twee hoofdregio's: de noordelijke Rhône en de zuidelijke Rhône. In het noorden getuigen wijnen zoals de legendarische Côte-Rôtie of de complexe Hermitage van de unieke expressiviteit van de Syrah-druif. Dit zijn wijnen die me blijven verbazen door hun kracht, complexe aromatische profiel en indrukwekkende levensduur. Het zuiden van de Rhône is beroemd om zijn prachtige Châteauneuf-du-Pape, waar de smaken van wel 18 verschillende druivensoorten in vele facetten worden weerspiegeld door imposante galets roulés stenen. Dit zijn wijnen die het gehemelte op de meest sensuele manier verleiden met hun volle fruit, kruiden en fluweelzachte structuur. De Rhônevallei is ook de thuisbasis van prachtige witte wijnen. De finesse en minerale frisheid van een Condrieu, bijvoorbeeld, is gewoonweg onvergelijkbaar, en de romige complexiteit van een witte Hermitage of Châteauneuf-du-Pape biedt wijnkenners een compleet andere, maar niet minder fascinerende smaakervaring. Het Rhône wijngebied weeft een rijk en gevarieerd tapijt van smaken, texturen en stijlen. Het is een labyrint van buitengewone smaken dat elke wijnliefhebber een zintuiglijke ontdekkingsreis belooft. In mijn rol als sommelier onderzoek ik voortdurend de dynamische onderlinge relaties tussen druivensoorten, terroir en klimaat en hoe deze tot uiting komen in een glas wijn. De Rhône is hiervoor een uitzonderlijk speelveld en een grote bron van inspiratie voor mij. Ik geniet er altijd van om de magische wijnen van deze regio te ontdekken en aan te bevelen.



Côtes du Rhône Les Galêts AC wordt geproduceerd door Les Galets in het teeltgebied Rhône in Frankrijk.
Als je Côtes du Rhône Les Galêts AC lekker vond, vind je de andere wijnen van Les Galets misschien ook lekker.
Les Galets en Côtes du Rhône Les Galêts AC zijn afkomstig van Rhône.

Details

Extra informatie: Côtes du Rhône Les Galêts AC

Naam Côtes du Rhône Les Galêts AC
Wijnbouwgebied Rhône
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Grenache, Syrah, Cinsault, Carignan, Mourvèdre, Bourboulenc
Serveertemperatuur 16°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Les Vignerons D'Estézargues
Cave des Vignerons
FR-30390 ESTÉZARGUES
Wijnmaker Les Galets

UVP
€ 10,07
€ 9,97*
0.75l·€ 13,29/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Les Galets

    Les Galets Côtes du Rhône Les Galêts AC
    Les Galets
    Côtes du Rhône Les Galêts AC
    € 9,97*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD