Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Curtefranca
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fruitig & zacht
Rabatt
-20%

2021

Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC

Ca' del Bosco, Curtefranca

Normale prijs: € 32,25

Special Price € 25,96*

0.75l · € 34,61/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit het Italiaanse teeltgebied Curtefranca
  • DOC-kwaliteit suggereert hoge kwaliteitsstandaard
  • Harmonisch uitgebalanceerde smaken van rood fruit en kruiden
  • Geproduceerd door een ervaren wijnmaker
  • Intense robijnrode kleur, perfect voor feestelijke gelegenheden

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Jankara Lu Nieddu Colli di Limbara IGT
    Jankara
    Lu Nieddu Colli di Limbara IGT
    € 22,35*
    Duemani CiFRA Costa Toscana IGP
    Duemani
    CiFRA Costa Toscana IGP
    € 29,20*
    Ca
    Ca' del Bosco
    Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC
    € 24,45*
    Fattoria di Magliano Poggio Bestiale Rosso della Maremma IGT
    Fattoria di Magliano
    Poggio Bestiale Rosso della Maremma IGT
    € 28,18*
Beschreibung

Wijn noot: Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC

Intens en fruitig met een subtiele hint van kruiden. Goed gestructureerd met mooie finesse. De druiven worden met de hand geplukt in kleine kratten en opgeslagen op een koele plaats. De druiven worden eerst schoongemaakt in een speciaal proces en dan voorzichtig geperst. De alcoholische gisting en maceratie vinden plaats bij strikt gecontroleerde temperaturen en met regelmatige circulatie van de most. De wijn wordt dan afgevuld in kleine eikenhouten vaten terwijl hij nog warm is. Pas na de malolactische gisting vindt de assemblage plaats en rijpt de wijn nog eens 18 maanden in eikenhouten vaten en roestvrijstalen tanks. Het bottelen gebeurt zonder oxidatieve stress dankzij de innovatieve vulpijpen met lange mondstukken. Het verhaal van Ca' del Bosco begon halverwege de jaren 60 in Erbusco, Franciacorte. Annamaria Clementi Zanelli kocht een klein huis op een heuvel omringd door kastanjebomen, genaamd Ca' del Bosc. Haar zoon, Maurizio Zanelli, herkende het potentieel van het omliggende terroir en microklimaat en begon in 1970 met de productie van expressieve wijnen van hoge kwaliteit op deze bodems. Hij inspireerde al snel experts en werd het bekendste gezicht van de jonge DOCG Franciacorta. De geclassificeerde stille wijnen uit deze regio worden op de markt gebracht als Curtefranca DOC. Ca' del Bosco maakt sinds 1994 deel uit van Gruppo Zignago, maar Maurizio heeft een meerderheidsbelang in Ca' del Bosco behouden en helpt het wijnhuis om zijn identiteit en onafhankelijkheid te behouden. Vandaag beslaan de wijngaarden ongeveer 150 hectare.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC

Ein exzellenter Begleiter von Braten, rotem Fleisch mit dunklen Soßen oder reifem Hartkäse. Empfohlene Serviertemperatur 18-20°C.

Ca' del Bosco

Ca' del Bosco de wijnmaker achter Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC

Ca' del Bosco is een gerenommeerde wijnmaker uit Lombardije, bekend om zijn uitstekende mousserende en niet-mousserende wijnen. De wijnen worden geproduceerd op een landgoed van 230 hectare dat is uitgerust met de modernste technologie. De traditionele vinificatietechnieken worden echter nooit losgelaten om elke wijn het onvergelijkbare karakter van de regio te geven. Het teeltgebied omvat verschillende bodemsoorten die de wijnmaker in staat stellen om een verscheidenheid aan druivensoorten te verbouwen. Dit zijn onder andere Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Nero en Cabernet Franc. Het resultaat zijn complexe, elegante wijnen van uitzonderlijke kwaliteit die een indrukwekkende plezierige ervaring bieden voor zowel de veeleisende wijnliefhebber als de restaurateur. Het onvermoeibare werk van Ca' del Bosco wordt ook weerspiegeld in de internationale erkenning die het wijnhuis ontvangt. Een aantal prestigieuze prijzen, zoals de 'Tre Bicchieri' van Gambero Rosso en de 'Winery of the Year' van Wine & Spirits Magazine, zijn het bewijs van de uitzonderlijke kwaliteit en toewijding van de wijnmakers. Bezoek de wijnmakerij van Ca' del Bosco en ontdek de uitzonderlijke wijnen van deze regio, die zowel kenners als beginners zullen verrukken.


Curtefranca

Curtefranca het teeltgebied van de Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC

Het wijngebied Curtefranca ligt in het hart van het betoverende Lombardije in Italië en wordt gekenmerkt door de schoonheid van de glooiende heuvels en de weelderige wijngaarden. Als sommelier waardeer ik het gebied vooral om zijn expressiviteit en de evenwichtige wijnen die er worden geproduceerd. Wat het bijzonder maakt, zijn de verschillende bodems: kalkrijke, kiezelachtige en zanderige bodems creëren een veelzijdig terroir dat de wijnen hun karakteristieke aroma's en onvergelijkbare complexiteit geeft. Klimatologisch profiteert het gebied van de nabijheid van de Alpen en de Italiaanse meren, die zorgen voor evenwichtige temperaturen. Curtefranca staat bekend om de productie van uitzonderlijke witte en rode wijnen. De witte Curtefranca DOC, gemaakt van Chardonnay, Pinot Bianco en Franca Corta druiven, zijn een erfenis van de regio. Ze presenteren zich als elegant en harmonieus, met een fijne zuurgraad en aromatische fruitigheid die doet denken aan appel en peer. De rode Curtefranca Rosso DOC daarentegen, gemaakt van verschillende percentages cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en barbera, zijn ware vertoningen van de diversiteit en kwaliteit van deze regio. Deze wijnen staan bekend en worden gewaardeerd om hun volle body, diepe robijnrode kleur en evenwichtige tannines die zorgen voor een mooie structuur. Een ander hoogtepunt van de regio zijn de bruisende wijnen door het unieke proces van tweede gisting in de fles, dat zorgt voor hun sprankelende en verfrissende temperament. De wijnmakerijen in Curtefranca staan bekend om hun nauwe relatie met traditie en hun niet aflatende streven naar kwaliteit. Elke druppel wijn die hier wordt geproduceerd is een weerspiegeling van het respect voor het land en de passie voor wijnbouw, waardoor het een bijzonder gewaardeerde druppel is vanuit het oogpunt van een sommelier. Al met al is Curtefranca een betoverend wijnbouwgebied waar wijnen van onvergelijkbaar karakter en uniek



Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC wordt geproduceerd door Ca' del Bosco in het teeltgebied Curtefranca in Italië.
Als je Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Ca' del Bosco misschien ook lekker.
Ca' del Bosco en Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC zijn afkomstig van Curtefranca.

Details

Extra informatie: Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC

Naam Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC
Wijnbouwgebied Curtefranca
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten 38% Merlot, 33% Cabernet Sauvignon, 22% Cabernet Franc, 7% Carmenère
Wijnverwerking De druiven worden met de hand geplukt in kleine kratten en opgeslagen op een koele plaats. De druiven worden eerst schoongemaakt in een speciaal proces en dan voorzichtig geperst. De alcoholische gisting en maceratie vinden plaats bij strikt gecontroleerde temperaturen en met regelmatige circulatie van de most. De wijn wordt dan afgevuld in kleine eikenhouten vaten terwijl hij nog warm is. Pas na de malolactische gisting vindt de assemblage plaats en rijpt de wijn nog eens 18 maanden in eikenhouten vaten en roestvrijstalen tanks. Het bottelen gebeurt zonder oxidatieve stress dankzij innovatieve vulpijpen met lange mondstukken.
Restsuiker (g/l) 3,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 4,9 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Ca’ del Bosco, Via Albano Zanella 13, 25030 Erbusco (BS), Italien
Wijnmaker Ca' del Bosco

UVP
€ 32,25
€ 25,96*
0.75l·€ 34,61/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Ca' del Bosco

    Ca
    Ca' del Bosco
    Ca' del Bosco Cuvée Prestige Franciacorta DOCG
    € 35,42*
    Ca
    Ca' del Bosco
    Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC
    € 29,67*
    Ca
    Ca' del Bosco
    Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC
    € 24,45*
    Ca
    Ca' del Bosco
    Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC
    € 25,07*
    Ca
    Ca' del Bosco
    Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC
    € 25,96*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD