Land
Italië
Curtefranca
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen

2022

Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC

Ca' del Bosco, Curtefranca

€ 29,67*
0.75l · € 39,56/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Expressieve Italiaanse witte wijn van Curtefranca.
  • Elegante fruitige tonen van appel, citrusvruchten en ananas
  • Complex smaakprofiel met minerale hints
  • Gerijpt in kleine eiken vaten voor extra textuur en complexiteit
  • Perfect voor speciale gelegenheden en om te combineren met lekker eten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Frescobaldi Frescobaldi Benefizio Riserva Pomino bianco DOC
    Frescobaldi
    Frescobaldi Benefizio Riserva Pomino bianco DOC
    € 39,65*
    Pranzegg Caroline
    Pranzegg
    Caroline
    € 32,82*
    St. Michael-Eppan Sanct Valentin Chardonnay DOC
    St. Michael-Eppan
    Sanct Valentin Chardonnay DOC
    € 26,40*
    Lis Neris Jurosa Isonzo DOC
    Lis Neris
    Jurosa Isonzo DOC
    € 30,76*
    Frescobaldi Castello Pomino Benefizio Bianco Riserva DOC
    Frescobaldi
    Castello Pomino Benefizio Bianco Riserva DOC
    € 35,88*
Beschreibung

Wijn noot: Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC

Strogeel in het glas. Dicht met aroma's van ananas, abrikoos en citrusvruchten. Delicate zoetheid van acacia en subtiele houttonen, elegant, kruidig en rond met een fijne mineraliteit. De rijpe druiven worden met de hand geplukt in kleine kistjes en vervolgens koel bewaard. De druiven worden eerst gereinigd in een speciaal proces en dan voorzichtig geperst. Ongeveer een kwart van de most wordt gefermenteerd in kleine houten vaten, de rest in roestvrijstalen tanks. Na 6 maanden rijping op de droesem worden de twee druivensoorten samengevoegd en wordt de wijn gebotteld zonder oxidatieve stress, met behulp van de zwaartekracht en dankzij innovatieve lange-nozzle vulbuizen. Het verhaal van Ca' del Bosco begon halverwege de jaren 60 in Erbusco, Franciacorte. Annamaria Clementi Zanelli kocht een klein huis op een heuvel omringd door kastanjebomen, genaamd Ca' del Bosc. Haar zoon, Maurizio Zanelli, zag het potentieel van het omliggende terroir en microklimaat en verbouwde vanaf 1970 expressieve wijnen van hoge kwaliteit op deze gronden. Hij inspireerde al snel experts en werd het bekendste gezicht van de jonge DOCG Franciacorta. De geclassificeerde stille wijnen uit deze regio worden op de markt gebracht als Curtefranca DOC. Sinds 1994 maakt Ca' del Bosco deel uit van de Gruppo Zignago, maar Maurizio behoudt een meerderheidsaandeel in Ca' del Bosco, waardoor het wijnhuis zijn identiteit en onafhankelijkheid kan behouden. Het wijngaardareaal bedraagt vandaag ongeveer 150 ha.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC

Een uitstekende begeleider van verse vis, kalfsvlees en geroosterde groenten. Aanbevolen serveertemperatuur 10-12°C.

Ca' del Bosco

Ca' del Bosco de wijnmaker achter Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC

Ca' del Bosco is een gerenommeerde wijnmaker uit Lombardije, bekend om zijn uitstekende mousserende en niet-mousserende wijnen. De wijnen worden geproduceerd op een landgoed van 230 hectare dat is uitgerust met de modernste technologie. De traditionele vinificatietechnieken worden echter nooit losgelaten om elke wijn het onvergelijkbare karakter van de regio te geven. Het teeltgebied omvat verschillende bodemsoorten die de wijnmaker in staat stellen om een verscheidenheid aan druivensoorten te verbouwen. Dit zijn onder andere Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Nero en Cabernet Franc. Het resultaat zijn complexe, elegante wijnen van uitzonderlijke kwaliteit die een indrukwekkende plezierige ervaring bieden voor zowel de veeleisende wijnliefhebber als de restaurateur. Het onvermoeibare werk van Ca' del Bosco wordt ook weerspiegeld in de internationale erkenning die het wijnhuis ontvangt. Een aantal prestigieuze prijzen, zoals de 'Tre Bicchieri' van Gambero Rosso en de 'Winery of the Year' van Wine & Spirits Magazine, zijn het bewijs van de uitzonderlijke kwaliteit en toewijding van de wijnmakers. Bezoek de wijnmakerij van Ca' del Bosco en ontdek de uitzonderlijke wijnen van deze regio, die zowel kenners als beginners zullen verrukken.


Curtefranca

Curtefranca het teeltgebied van de Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC

Het wijngebied Curtefranca ligt in het hart van het betoverende Lombardije in Italië en wordt gekenmerkt door de schoonheid van de glooiende heuvels en de weelderige wijngaarden. Als sommelier waardeer ik het gebied vooral om zijn expressiviteit en de evenwichtige wijnen die er worden geproduceerd. Wat het bijzonder maakt, zijn de verschillende bodems: kalkrijke, kiezelachtige en zanderige bodems creëren een veelzijdig terroir dat de wijnen hun karakteristieke aroma's en onvergelijkbare complexiteit geeft. Klimatologisch profiteert het gebied van de nabijheid van de Alpen en de Italiaanse meren, die zorgen voor evenwichtige temperaturen. Curtefranca staat bekend om de productie van uitzonderlijke witte en rode wijnen. De witte Curtefranca DOC, gemaakt van Chardonnay, Pinot Bianco en Franca Corta druiven, zijn een erfenis van de regio. Ze presenteren zich als elegant en harmonieus, met een fijne zuurgraad en aromatische fruitigheid die doet denken aan appel en peer. De rode Curtefranca Rosso DOC daarentegen, gemaakt van verschillende percentages cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en barbera, zijn ware vertoningen van de diversiteit en kwaliteit van deze regio. Deze wijnen staan bekend en worden gewaardeerd om hun volle body, diepe robijnrode kleur en evenwichtige tannines die zorgen voor een mooie structuur. Een ander hoogtepunt van de regio zijn de bruisende wijnen door het unieke proces van tweede gisting in de fles, dat zorgt voor hun sprankelende en verfrissende temperament. De wijnmakerijen in Curtefranca staan bekend om hun nauwe relatie met traditie en hun niet aflatende streven naar kwaliteit. Elke druppel wijn die hier wordt geproduceerd is een weerspiegeling van het respect voor het land en de passie voor wijnbouw, waardoor het een bijzonder gewaardeerde druppel is vanuit het oogpunt van een sommelier. Al met al is Curtefranca een betoverend wijnbouwgebied waar wijnen van onvergelijkbaar karakter en uniek



Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC wordt geproduceerd door Ca' del Bosco in het teeltgebied Curtefranca in Italië.
Als je Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Ca' del Bosco misschien ook lekker.
Ca' del Bosco en Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC zijn afkomstig van Curtefranca.

Details

Extra informatie: Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC

Naam Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC
Wijnbouwgebied Curtefranca
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten 80% Chardonnay, 20% Pinot Bianco
Wijnverwerking De rijpe druiven worden met de hand geplukt in kleine kratten en vervolgens opgeslagen op een koele plaats. De druiven worden eerst in een speciaal proces schoongemaakt en dan voorzichtig geperst. Ongeveer een kwart van de most wordt gefermenteerd in kleine houten vaten, de rest in roestvrijstalen tanks. Na 6 maanden rijping op de gisten worden de twee druivensoorten samengevoegd en wordt de wijn gebotteld zonder oxidatieve stress, met behulp van zwaartekracht en dankzij innovatieve vulbuizen met lange spuitmond.
Restsuiker (g/l) 3,2 g/l
Zuurgraad (g/l) 6,5 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Ca’ del Bosco, Via Albano Zanella 13, 25030 Erbusco (BS), Italien
Wijnmaker Ca' del Bosco

€ 29,67*
0.75l·€ 39,56/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Ca' del Bosco

    Ca
    Ca' del Bosco
    Ca' del Bosco Cuvée Prestige Franciacorta DOCG
    € 35,42*
    Ca
    Ca' del Bosco
    Corte del Lupo Bianco Curtefranca DOC
    € 29,67*
    Ca
    Ca' del Bosco
    Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC
    € 24,45*
    Ca
    Ca' del Bosco
    Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC
    € 25,07*
    Ca
    Ca' del Bosco
    Corte del Lupo Rosso Curtefranca DOC
    € 25,96*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD