Preistipp
Prijs tip!
Land

Valle de Limari
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig
92
Punkte
James Suckling
Rabatt
-19%

2022

Cordillera Chardonnay Limari Valley

Miguel Torres Chile, Valle de Limari

Normale prijs: € 18,34

Special Price € 14,83*

0.75l · € 19,77/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Eersteklas witte wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Valle de Limari.
  • Prachtig uitgebalanceerde tonen van perzik, citrus en vanille.
  • De perfecte begeleider van zeevruchten, vis en wit vlees.
  • De druivensoort Chardonnay zorgt voor een voortreffelijke frisheid en elegantie.
  • Van duurzame, kwaliteitsbewuste en traditionele wijnproductie.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Montes Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay
    Montes
    Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay
    € 20,50*
    Matetic Vineyards Corralillo Chardonnay -
    Matetic Vineyards
    Corralillo Chardonnay -
    € 22,38*
    Vina Errazuriz Errazuriz Estate Chardonnay
    Vina Errazuriz
    Errazuriz Estate Chardonnay
    € 11,01*
    Vina Errazuriz Max Reserva Chardonnay
    Vina Errazuriz
    Max Reserva Chardonnay
    € 17,21*
    Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Chardonnay Valle de Casablanca
    Baron Philippe de Rothschild
    Escudo Rojo Chardonnay Valle de Casablanca
    € 13,57*
Beschreibung

Wijn noot: Cordillera Chardonnay Limari Valley

Kleur: helder, glanzend strogeel Aroma: bloemig, fruitig boeket van fruitbloesem, citrusvruchten (grapefruit), wijngaardperzik en witte bessen, elegant onderlegd met fijne hints van geroosterde hazelnoten Smaak: Sappig, mineraal en vol in de mond met de geurige aroma's van het bouquet, romige volheid en levendige zuurgraad zijn elegant in balans, lange afdronk met frisse, fruitige tonen (steenvruchten, citrusvruchten) De druiven werden eind februari geoogst en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht, Hier werd de most voorzichtig geperst, gefermenteerd in roestvrijstalen tanks (46%) en Franse eiken vaten (54%) en zes maanden gerijpt om een harmonieus evenwicht te behouden tussen eiken en vers fruit van de variëteit. Torres heeft afgezien van malolactische gisting en in plaats daarvan zijn Chardonnay laten rijpen op de fijne droesem om het zacht en soepel af te ronden. In november werden alle partijen gesnoeid en gebotteld.

Awards

Awards für Cordillera Chardonnay Limari Valley

James Suckling 92 punten voor het oogstjaar 2020

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cordillera Chardonnay Limari Valley

voortreffelijk bij kaviaar en gerookte vis (forel, zalm), maar ook de perfecte begeleider van verse zeevruchten of wat sterkere visgerechten (gebakken, met romige sauzen)

Miguel Torres Chile

Miguel Torres Chile de wijnmaker achter Cordillera Chardonnay Limari Valley

Miguel Torres is een gerenommeerde wijnproducent uit Penedès, een regio in het noordoosten van Spanje. Sinds 1870 produceert zijn familie kwaliteitswijnen op hun landgoed in een van de beste wijngebieden van het land. Miguel Torres is toegewijd aan het produceren van terroir-gedreven wijnen. Hiervoor gebruikt hij geavanceerde technologie en traditionele wijnmaakmethoden om het beste uit elke oogst te halen. De wijnen van Torres worden gekenmerkt door hun perfecte balans, elegantie en unieke aroma's. Naast de beroemde Spaanse druivensoorten Tempranillo, Garnacha en Cariñena verbouwt Miguel Torres ook internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Syrah. Zijn wijnen zijn bekend in vele landen over de hele wereld en ontvangen vaak prestigieuze nationale en internationale prijzen. Miguel Torres is ook een pionier in duurzame wijnbouw. Het bedrijf heeft zijn eigen afdeling voor enologie en milieubescherming en is er trots op een uitgebreid plan te hebben geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met zijn passie voor wijn en zijn niet aflatende streven naar kwaliteit heeft Miguel Torres een diepe indruk achtergelaten in de wijnwereld. Zijn naam staat synoniem voor uitmuntendheid in Spaanse wijnen en zijn nalatenschap zal nog lang herinnerd worden.


Valle de Limari

Valle de Limari het teeltgebied van de Cordillera Chardonnay Limari Valley

De Valle de Limari in het noorden van Chili is nog steeds een verborgen juweeltje als wijngebied. Het ligt in een strook land tussen de majestueuze Atacama-woestijn en de diepblauwe Stille Oceaan - maar degenen die de exquise smaak van de wijnen hebben gewaardeerd, weten dat het een land is van weelderige, vruchtbare wijngaarden. Hier komen droogte en koelte samen om dat unieke microklimaat te vormen dat het wijnmaken zo fascinerend maakt. De karakteristieke noordelijke mist 'Camanchaca' zorgt 's ochtends voor vocht, terwijl de invloedrijke Humboldt-stroming voor een perfect koelsysteem zorgt. Dit geeft de bodem van Valle de Limari een verrassende frisheid die de lokale druiven een prachtig uitgebalanceerde verhouding tussen zuurgraad en zoetheid geeft. Kalkrijke bodems zijn hier niet ongewoon, wat de wijnen een mooie complexiteit en een uitgesproken mineraliteit geeft. Valle de Limari is vooral bekend om zijn uitzonderlijke Chardonnay, die wordt gekenmerkt door zijn fruitige intensiteit en opmerkelijke minerale karakter. Hij onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn heldere, duidelijke citrusuitdrukking en zijn nadruk op subtiele eikentonen. Maar mis ook de Syrah niet, waarvan de uitzonderlijke peper- en donkere pruimentonen afkomstig zijn van deze wijngaarden, die op maat gemaakt zijn voor het produceren van rode wijnen met karakter en diepte. De Merlot, Carmenère en Pinot Noir uit dit gebied zijn ook het vermelden waard. Ze weerspiegelen allemaal de specifieke omstandigheden van het terroir, waarbij elke wijn zijn eigen unieke persoonlijkheid ontwikkelt. Hun aroma's zijn intens maar nooit overweldigend, hun body goed gedefinieerd maar nooit zwaar. De Valle de Limari verdient het om ontdekt te worden door kenners en wijnliefhebbers. Het gevarieerde aanbod reikt van eersteklas, frisse witte wijnen tot rode wijnen vol kracht en karakter. Deze wijnen nemen je letterlijk mee op reis, recht naar het hart van de authentieke Chileense wijngaarden.



Cordillera Chardonnay Limari Valley wordt geproduceerd door Miguel Torres Chile in het teeltgebied Valle de Limari in .
Als je Cordillera Chardonnay Limari Valley lekker vond, vind je de andere wijnen van Miguel Torres Chile misschien ook lekker.
Miguel Torres Chile en Cordillera Chardonnay Limari Valley zijn afkomstig van Valle de Limari.

Details

Extra informatie: Cordillera Chardonnay Limari Valley

Naam Cordillera Chardonnay Limari Valley
Wijnbouwgebied Valle de Limari
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Chardonnay: 100%
Wijnverwerking De druiven werden eind februari geoogst en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht, waar ze voorzichtig werden geperst, de most fermenteerde in roestvrijstalen tanks (46%) en Franse eiken vaten (54%) en zes maanden rijpte om een harmonieus evenwicht te behouden tussen eiken en vers fruit van de variëteit. Torres zag af van malolactische gisting en liet in plaats daarvan zijn Chardonnay rijpen op de fijne droesem om het zacht en soepel af te ronden. In november werden alle partijen gesnoeid en gebotteld.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Wein Wolf GmbH 53227 Bonn Deutschland
Wijnmaker Miguel Torres Chile

UVP
€ 18,34
€ 14,83*
0.75l·€ 19,77/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Miguel Torres Chile

    Miguel Torres Chile Andica Carmenere
    Miguel Torres Chile
    Andica Carmenere
    € 10,07*
    Miguel Torres Chile Andica Sauvignon Blanc Torres
    Miguel Torres Chile
    Andica Sauvignon Blanc Torres
    € 10,07*
    Miguel Torres Chile Andica Cabernet Sauvignon
    Miguel Torres Chile
    Andica Cabernet Sauvignon
    € 9,04*
    Miguel Torres Chile Andica Cabernet Sauvignon
    Miguel Torres Chile
    Andica Cabernet Sauvignon
    € 11,57*
    Miguel Torres Chile Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley
    Miguel Torres Chile
    Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley
    € 14,43*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD