Preistipp
Prijs tip!
Land

Valle del Elqui
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris
Rabatt
-21%

2022

Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley

Miguel Torres Chile, Valle del Elqui

Normale prijs: € 18,34

Special Price € 14,43*

0.75l · € 19,24/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante witte wijn uit het teeltgebied Valle del Elqui.
  • Intens aroma met tonen van kruisbes en passievrucht
  • Fijne mineraliteit en verfrissende zuren
  • Perfecte begeleider van vis en zeevruchten
  • Duurzame wijnbouw van de wereldberoemde wijnproducent uit Chili

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Matetic Vineyards EQ Coastal Sauvignon Blanc -
    Matetic Vineyards
    EQ Coastal Sauvignon Blanc -
    € 21,66*
    Baron Philippe de Rothschild Anderra Sauvignon Blanc Valle Central
    Baron Philippe de Rothschild
    Anderra Sauvignon Blanc Valle Central
    € 9,44*
    Miguel Torres Chile Andica Sauvignon Blanc Torres
    Miguel Torres Chile
    Andica Sauvignon Blanc Torres
    € 10,07*
    Montes Limited Selection Sauvignon Blanc
    Montes
    Limited Selection Sauvignon Blanc
    € 11,06*
    Haras de Pirque Albaclara Sauvignon Blanc Gran Reserva
    Haras de Pirque
    Albaclara Sauvignon Blanc Gran Reserva
    € 12,67*
Beschreibung

Wijn noot: Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley

Kleur: bleek glanzend strogeel met groenige reflecties Bouquet: intense aroma's van sappig citrusfruit vermengen zich met de licht kruidige tonen van gele peper en een vleugje chilipeper die typisch zijn voor Elqui Sauvignon Smaak: Zeer fris, complex en levendig in de mond, met pittige zuren, duidelijke mineraliteit en een lange fruitige aromatische afdronk De druiven voor Torres single-variietal Cordillera Sauvignon blanc werden in maart geoogst en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht, waar ze eerst gedurende drie uur koud werden gemalen en vervolgens gedurende 19 dagen langzaam fermenteerden bij gecontroleerde koele temperaturen rond 15 tot 16 °C. Om hun karakteristieke fruit en levendige frisheid te behouden, die net zo typerend zijn voor hun herkomst als voor hun druivensoort, werden de wijnen na de alcoholische gisting niet in eikenhouten vaten geplaatst, maar rijpten ze puur in roestvrijstalen tanks en op fles.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley

Heerlijk als aperitief, bij oesters, verse en gegrilde zeevruchten, gepocheerde vis met citroen of geitenkaas.

Miguel Torres Chile

Miguel Torres Chile de wijnmaker achter Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley

Miguel Torres is een gerenommeerde wijnproducent uit Penedès, een regio in het noordoosten van Spanje. Sinds 1870 produceert zijn familie kwaliteitswijnen op hun landgoed in een van de beste wijngebieden van het land. Miguel Torres is toegewijd aan het produceren van terroir-gedreven wijnen. Hiervoor gebruikt hij geavanceerde technologie en traditionele wijnmaakmethoden om het beste uit elke oogst te halen. De wijnen van Torres worden gekenmerkt door hun perfecte balans, elegantie en unieke aroma's. Naast de beroemde Spaanse druivensoorten Tempranillo, Garnacha en Cariñena verbouwt Miguel Torres ook internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Syrah. Zijn wijnen zijn bekend in vele landen over de hele wereld en ontvangen vaak prestigieuze nationale en internationale prijzen. Miguel Torres is ook een pionier in duurzame wijnbouw. Het bedrijf heeft zijn eigen afdeling voor enologie en milieubescherming en is er trots op een uitgebreid plan te hebben geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met zijn passie voor wijn en zijn niet aflatende streven naar kwaliteit heeft Miguel Torres een diepe indruk achtergelaten in de wijnwereld. Zijn naam staat synoniem voor uitmuntendheid in Spaanse wijnen en zijn nalatenschap zal nog lang herinnerd worden.


Valle del Elqui

Valle del Elqui het teeltgebied van de Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley

Als sommelier beschouw ik de Valle del Elqui in het noorden van Chili als een van de meest opwindende, afgelegen en unieke wijngebieden die ik ooit heb ervaren. De Valle del Elqui staat bekend om zijn Pisco-druiven van hoge kwaliteit, maar is ook de thuisbasis van een aantal opmerkelijke wijnproducenten die spectaculaire rode en witte wijnen maken. De Valle del Elqui is godvergeten en omgeven door pure schoonheid, genesteld tussen de dorre Atacama-woestijn en de machtige Stille Oceaan, en strekt zich helemaal uit tot de heuvels van de Andes. Deze geografische ligging resulteert in een klimaat van opmerkelijke zuiverheid, gekenmerkt door gezonde bergen die koele briesjes door de valleien sturen en intens zonlicht dat meer dan 320 dagen per jaar schijnt. Dit creëert ideale omstandigheden voor het verbouwen van druivenrassen zoals Syrah, Carmenère en Sauvignon Blanc. Op het eerste gezicht lijkt de vallei onherbergzaam voor wijnbouw. Maar het zijn net deze moeilijke omstandigheden die de druiven aanmoedigen om dieper te wortelen om te overleven, wat resulteert in rijkere smaken en een indrukwekkende complexiteit. Het minerale profiel van de bodem vult de robuuste kenmerken van de wijnen geproduceerd in Valle del Elqui aan. In de stenige bodems vinden de wijnstokken een netwerk van mineralen zoals leisteen en graniet, waardoor de wijnen een diepe complexiteit en een ongeëvenaard mineraal karakter krijgen. De wijnen uit Valle del Elqui staan bekend om hun sterke fruitaroma's en rijkdom aan zwarte en rode bessen, met een prachtige complexiteit en een precieze zuurbalans. De rode wijnen hebben een diepe robijnrode kleur, terwijl de witte wijnen worden gekenmerkt door hun levendige fruitigheid en kristalheldere lichtheid. Elke wijn die uit de Valle del Elqui komt, is niet alleen een product van de perfecte natuurlijke omstandigheden, maar ook van de pioniersgeest van de wijnmakers die het veeleisende klimaat en de harde bodem als uitdagingen hebben aangenomen om indrukwekkende wijnen te creëren. Zo is elk glas wijn uit deze



Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley wordt geproduceerd door Miguel Torres Chile in het teeltgebied Valle del Elqui in .
Als je Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley lekker vond, vind je de andere wijnen van Miguel Torres Chile misschien ook lekker.
Miguel Torres Chile en Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley zijn afkomstig van Valle del Elqui.

Details

Extra informatie: Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley

Naam Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley
Wijnbouwgebied Valle del Elqui
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Sauvignon Blanc: 100%
Wijnverwerking De druiven voor Torres' pure Cordillera Sauvignon blanc werden in maart geoogst en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht, waar ze gedurende drie uur koud werden geperst en vervolgens gedurende 19 dagen langzaam fermenteerden bij gecontroleerde koele temperaturen van ongeveer 15 tot 16 °C. Om het karakteristieke fruit en de levendige frisheid, die even typerend is voor de herkomst als voor de druivensoort, zo goed mogelijk te bewaren, werden de wijnen na de alcoholische gisting niet in eikenhouten vaten geplaatst, maar rijpten ze uitsluitend in roestvrijstalen tanks en op fles.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Wein Wolf GmbH, Königswinterer Str. 552, 53227 Bonn
Wijnmaker Miguel Torres Chile

UVP
€ 18,34
€ 14,43*
0.75l·€ 19,24/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Miguel Torres Chile

    Miguel Torres Chile Andica Carmenere
    Miguel Torres Chile
    Andica Carmenere
    € 10,07*
    Miguel Torres Chile Andica Sauvignon Blanc Torres
    Miguel Torres Chile
    Andica Sauvignon Blanc Torres
    € 10,07*
    Miguel Torres Chile Andica Cabernet Sauvignon
    Miguel Torres Chile
    Andica Cabernet Sauvignon
    € 9,04*
    Miguel Torres Chile Andica Cabernet Sauvignon
    Miguel Torres Chile
    Andica Cabernet Sauvignon
    € 11,57*
    Miguel Torres Chile Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley
    Miguel Torres Chile
    Cordillera Sauvignon Blanc Elqui Valley
    € 14,43*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD