Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2019

Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano

Castello di Cacchiano, Toscane

€ 23,99*
0.75l · € 31,99/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode premiumwijn uit Italië's befaamde wijnbouwgebied Toscane
  • DOCG-keurmerk voor de hoogste Italiaanse wijnkwaliteit
  • Unieke combinatie van Sangiovese druiven met nuances van bramen
  • Maakt deel uit van de gerenommeerde Chianti Classico wijnstreek
  • Uitstekende begeleider van de Toscaanse keuken en rood vlees

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Castello di Cacchiano Chianti classico Riserva DOCG Castello di Cacchiano
    Castello di Cacchiano
    Chianti classico Riserva DOCG Castello di Cacchiano
    € 31,43*
    Castelli Del Grevepesa Chianti Classico DOCG Castelgreve
    Castelli Del Grevepesa
    Chianti Classico DOCG Castelgreve
    € 13,70*
    Castelli Del Grevepesa Chianti Classico Gran Selezione DOCG Clemente VII
    Castelli Del Grevepesa
    Chianti Classico Gran Selezione DOCG Clemente VII
    € 22,38*
    Castelli Del Grevepesa Chianti Classico Riserva DOCG Clemente VII
    Castelli Del Grevepesa
    Chianti Classico Riserva DOCG Clemente VII
    € 19,28*
    Castello Trebbio Chianti Rufina Riserva DOCG
    Castello Trebbio
    Chianti Rufina Riserva DOCG
    € 22,07*
Beschreibung

Wijn noot: Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano

Vol van smaak met een evenwichtige structuur en aanwezige, stimulerende zuren. Complexe en fijne structuur met vol, rijp fruit. Het terroir is overwegend kalkhoudend en rotsachtig met een voornamelijk zuidelijke ligging. De oogst vindt eind september, begin oktober plaats. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen van 26-30°C. De wijn rijpt in tonneaux en barrique vaten van Allier eiken gevolgd door rijping in flessen voor een totaal van 43 maanden. Het Castello van Cacchiano ligt in het hart van de Chianti en werd al in de 10e eeuw gesticht door de familie Ricasoli, een adellijke familie van Longobardische afkomst. Het is al meer dan 1000 jaar in de familie. Vandaag de dag cultiveert Giovanni Ricasoli-Firidolfi ongeveer 31 hectare op een hoogte van 380-420 meter boven zeeniveau in het productiegebied Monti in Gaiole, vlakbij Siena, op overwegend kalkhoudende, middelzware en met rotsen bezaaide vruchtbare bodems met een overwegend zuidelijke ligging. De plantdichtheid per hectare varieert van 3300 wijnstokken/ha in de oude wijngaarden die dateren uit het begin van de jaren 1970 tot 5000-9000 wijnstokken/ha in de nieuwere percelen die zijn aangeplant in de jaren 1990 en 2000. Giovanni Ricasoli-Firidolfi beschrijft zijn wijnbouwfilosofie met identiteit, toewijding en hart voor het unieke terroir en microklimaat, de wijnstokken en, last but not least, de familietraditie die al zo lang geworteld is in dit gebied.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano

Heerlijk bij klassieke wildgerechten zoals hertenrug of eendenrug, fijne ossenhaas, maar ook wild zwijn, intense pastagerechten en expressieve Italiaanse kazen. Aanbevolen serveertemperatuur ongeveer 16-18°C.

Castello di Cacchiano

Castello di Cacchiano de wijnmaker achter Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano

Castello di Cacchiano is een traditioneel wijnhuis in het hart van Toscane, Italië. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de 10e eeuw en de wijnbouw heeft hier een lange traditie. Vandaag de dag wordt het landgoed gerund door de familie Stianti Mascheroni en staat het bekend om zijn uitzonderlijke Chianti Classico wijnen. De wijngaarden van Castello di Cacchiano liggen in de heuvels van het Chianti Classico gebied en strekken zich uit over 200 hectare. Hier worden alleen autochtone druivensoorten verbouwd zoals Sangiovese, Canaiolo en Colorino, die de wijn zijn unieke aroma geven. De wijnen worden gemaakt onder toezicht van de ervaren oenoloog Giovanni Cappelli. Een rustige druivenoogst en het gebruik van moderne technologieën zorgen ervoor dat de wijnen van Castello di Cacchiano van de hoogste kwaliteit zijn. Door de speciale bodem- en klimaatomstandigheden worden hier wijnen geproduceerd met een uitstekende structuur, een intens aroma en een harmonieuze smaak. Naast de Chianti Classico wijnen produceert Castello di Cacchiano ook alternatieve wijnen zoals Vin Santo, een zoete dessertwijn. Het landgoed biedt ook de mogelijkheid om de wijnen ter plekke te proeven en te kopen, en om verschillende wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden en het wijnhuis te volgen. Castello di Cacchiano is een indrukwekkend wijnhuis met een fascinerende geschiedenis en uitstekende wijnkwaliteit. Hier ontmoeten traditie en moderniteit elkaar en het resultaat zijn wijnen met een unieke elegantie en expressiviteit.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano wordt geproduceerd door Castello di Cacchiano in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano lekker vond, vind je de andere wijnen van Castello di Cacchiano misschien ook lekker.
Castello di Cacchiano en Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano

Naam Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten 95% Sangiovese, 5% Canaiolo, Malvasia nera, Colorino
Wijnverwerking Het terroir is overwegend kalkhoudend en rotsachtig met een voornamelijk zuidelijke ligging. De druiven worden eind september, begin oktober geoogst. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen van 26-30°C. De wijn rijpt in tonneaux en barrique vaten gemaakt van eikenhout uit Allier, gevolgd door rijping op fles gedurende in totaal 43 maanden.
Restsuiker (g/l) 1,0 g/l
Zuurgraad (g/l) 6,5 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Castello di Cacchiano di Giovanni Ricasoli-Firidolfi, Loc. Cacchiano, 53013 Monti in Chianti, Gaiole in Chianti (Siena), Italien
Wijnmaker Castello di Cacchiano

€ 23,99*
0.75l·€ 31,99/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Castello di Cacchiano

    Castello di Cacchiano Chianti classico Riserva DOCG Castello di Cacchiano
    Castello di Cacchiano
    Chianti classico Riserva DOCG Castello di Cacchiano
    € 31,43*
    Castello di Cacchiano Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano
    Castello di Cacchiano
    Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano
    € 23,99*
    Castello di Cacchiano Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)
    Castello di Cacchiano
    Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)
    € 64,49*
    Castello di Cacchiano Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)
    Castello di Cacchiano
    Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)
    € 64,49*
    Castello di Cacchiano Chianti classico Millennio Gran Selezione DOCG Castello di Cacchiano
    Castello di Cacchiano
    Chianti classico Millennio Gran Selezione DOCG Castello di Cacchiano
    € 42,59*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD