Land
Italië
Toscane
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen

2004

Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)

Castello di Cacchiano, Toscane (halbe Flasche)

€ 64,49*
0.375l · € 171,97/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Dessertwijn uit de Chianti Classico regio, Toscane.
  • Karakteristiek zoet en sterke aroma's
  • 0,375l fles, ideaal om te proeven
  • Uitstekend bij kaas, noten en gebak
  • Geproduceerd volgens de traditionele methode

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Castello di Cacchiano Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)
    Castello di Cacchiano
    Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)
    € 64,49*
    I Vigneri di Salvo Foti Palmento Caselle Etna Bianco Superiore DOC
    I Vigneri di Salvo Foti
    Palmento Caselle Etna Bianco Superiore DOC
    € 99,00*
    Bibi Graetz Bibi Graetz Testamatta Bianco
    Bibi Graetz
    Bibi Graetz Testamatta Bianco
    € 92,43*
    Frescobaldi Gorgona Bianco IGT
    Frescobaldi
    Gorgona Bianco IGT
    € 111,07*
Beschreibung

Wijn noot: Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)

Fijne honingtoetsen met toetsen van geroosterde amandelen, verrassend fris, gewoonweg heerlijk! Het terroir is overwegend kalkhoudend en rotsachtig met een voornamelijk zuidelijke ligging. Na de oogst in oktober worden de druiven uitgespreid op houten ovens en aan de lucht gedroogd, waardoor de aroma's en het suikergehalte verder worden geconcentreerd. In december worden de druiven geperst en gefermenteerd. De wijn rijpt vervolgens 7 jaar in traditionele kleine eikenhouten vaten, caratelli genoemd, met een inhoud van 50-150l. Het Castello van Cacchiano ligt in het hart van de Chianti en werd al in de 10e eeuw gesticht door de familie Ricasoli, een adellijke familie van Longobardische afkomst. Het is al meer dan 1000 jaar in de familie. Vandaag de dag cultiveert Giovanni Ricasoli-Firidolfi ongeveer 31 hectare op een hoogte van 380-420 meter boven zeeniveau in het productiegebied Monti in Gaiole, vlakbij Siena, op overwegend kalkhoudende, middelzware en met rotsen bezaaide vruchtbare bodems met een overwegend zuidelijke ligging. De plantdichtheid per hectare varieert van 3300 wijnstokken/ha in de oude wijngaarden die dateren uit het begin van de jaren 1970 tot 5000-9000 wijnstokken/ha in de nieuwere percelen die zijn aangeplant in de jaren 1990 en 2000. Giovanni Ricasoli-Firidolfi beschrijft zijn wijnbouwfilosofie met identiteit, toewijding en hart voor het unieke terroir en microklimaat, de wijnstokken en, last but not least, de familietraditie die al zo lang geworteld is in dit gebied.

Awards

Awards für Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)

95 punten Wine Advocate voor oogstjaar 2003.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)

Heerlijk bij fijne blauwe kazen zoals Gorgonzola of desserts van hoge kwaliteit. Licht gekoeld, een van de beste Vin Santos die er is.

Castello di Cacchiano

Castello di Cacchiano de wijnmaker achter Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)

Castello di Cacchiano is een traditioneel wijnhuis in het hart van Toscane, Italië. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de 10e eeuw en de wijnbouw heeft hier een lange traditie. Vandaag de dag wordt het landgoed gerund door de familie Stianti Mascheroni en staat het bekend om zijn uitzonderlijke Chianti Classico wijnen. De wijngaarden van Castello di Cacchiano liggen in de heuvels van het Chianti Classico gebied en strekken zich uit over 200 hectare. Hier worden alleen autochtone druivensoorten verbouwd zoals Sangiovese, Canaiolo en Colorino, die de wijn zijn unieke aroma geven. De wijnen worden gemaakt onder toezicht van de ervaren oenoloog Giovanni Cappelli. Een rustige druivenoogst en het gebruik van moderne technologieën zorgen ervoor dat de wijnen van Castello di Cacchiano van de hoogste kwaliteit zijn. Door de speciale bodem- en klimaatomstandigheden worden hier wijnen geproduceerd met een uitstekende structuur, een intens aroma en een harmonieuze smaak. Naast de Chianti Classico wijnen produceert Castello di Cacchiano ook alternatieve wijnen zoals Vin Santo, een zoete dessertwijn. Het landgoed biedt ook de mogelijkheid om de wijnen ter plekke te proeven en te kopen, en om verschillende wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden en het wijnhuis te volgen. Castello di Cacchiano is een indrukwekkend wijnhuis met een fascinerende geschiedenis en uitstekende wijnkwaliteit. Hier ontmoeten traditie en moderniteit elkaar en het resultaat zijn wijnen met een unieke elegantie en expressiviteit.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)

Toscane is het juweel van Italië en het moederland van een aantal van 's werelds meest bewonderde wijnen, een paradijs voor wijnsommateurs. Uitgestrekt van de glooiende heuvels van Siena tot de wilde kust van Maremma, viert Toscane een lang en rijk erfgoed van wijnproductie. Hier is wijncultuur niet alleen landbouw, het is een manier van leven, verweven met de schoonheid van Italië's 'La Dolce Vita'. De wijnen van Toscane zijn net zo divers als het landschap zelf - complex, levendig en gevarieerd. Enkele van de beroemdste druivenrassen gedijen hier, zoals de dieprode Sangiovese, de dominante variëteit in Chianti en Brunello di Montalcino, of Canaiolo, die de rustieke intensiteit van de Toscaanse wijnen ondersteunt. Even opmerkelijk is de Vermentino druif, die lichte en mousserende witte wijnen produceert. Toscane is een van de vier belangrijkste wijngebieden in Italië en is de thuisbasis van enkele van de meest prominente DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) wijngebieden, waaronder Chianti Classico, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano. Maar ook de innovatieve 'Super Tuscans', gemaakt van niet-inheemse druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon of Merlot, staan op de wijnkaart en hebben wereldwijd voor een revolutie gezorgd. De wijnen van Toscane zijn authentieke meesterwerken: Brunello di Montalcino, gewaardeerd om zijn diepe kleur en robuuste smaak; Chianti Classico, inventief en complex; en Carmignano, bekend om zijn elegante en soepele karakter. Het terroir van Toscane is ongeëvenaard - van de gipsrijke bodems van Chianti tot de mineraalrijke kleibodems van Montalcino, die de Toscaanse wijnen hun volheid en duurzaamheid geven. Met een klimaat dat wordt gekenmerkt door milde winters en hete, droge zomers, biedt Toscane ideale omstandigheden voor wijnbouw. Samengevat, met zijn overvloed aan wijnmakers, variërend van kleinschalige familiebedrijven tot avant-garde



Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l) wordt geproduceerd door Castello di Cacchiano in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Castello di Cacchiano misschien ook lekker.
Castello di Cacchiano en Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l) zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)

Naam Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2004
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
bewaarbaar ca. 20 Jahre
Druivensoorten 85% Malvasia del Chianti bianca, 5% Canaiolo
Wijnverwerking Het terroir is overwegend kalkhoudend en rotsachtig met een voornamelijk zuidelijke ligging. Na de oogst in oktober worden de druiven uitgespreid op houten ovens en aan de lucht gedroogd, wat de smaak en het suikergehalte nog meer concentreert. In december worden de druiven geperst en gefermenteerd. De wijn rijpt vervolgens 7 jaar in traditionele kleine eikenhouten vaten, bekend als caratelli, met een inhoud van 50-150 liter.
Restsuiker (g/l) 189,7 g/l
Zuurgraad (g/l) 7,5 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Castello di Cacchiano di Giovanni Ricasoli-Firidolfi, Loc. Cacchiano, 53013 Monti in Chianti, Gaiole in Chianti (Siena), Italien
Wijnmaker Castello di Cacchiano

€ 64,49*
0.375l·€ 171,97/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Castello di Cacchiano

    Castello di Cacchiano Chianti classico Riserva DOCG Castello di Cacchiano
    Castello di Cacchiano
    Chianti classico Riserva DOCG Castello di Cacchiano
    € 31,43*
    Castello di Cacchiano Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano
    Castello di Cacchiano
    Chianti classico DOCG Castello di Cacchiano
    € 23,99*
    Castello di Cacchiano Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)
    Castello di Cacchiano
    Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)
    € 64,49*
    Castello di Cacchiano Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)
    Castello di Cacchiano
    Vin Santo del Chianti Classico DOC Castello di Cacchiano (0,375l)
    € 64,49*
    Castello di Cacchiano Chianti classico Millennio Gran Selezione DOCG Castello di Cacchiano
    Castello di Cacchiano
    Chianti classico Millennio Gran Selezione DOCG Castello di Cacchiano
    € 42,59*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD