Land

Valle del Maipo
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon

Vińa Carmen, Valle del Maipo

€ 13,54*
0.75l · € 18,05/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Hoog gewaardeerde Cabernet Sauvignon Gran Reserva.
  • Uitgesproken aroma's van bessen en kruiden
  • Elegante tannines en een indrukwekkende lengte
  • Afkomstig uit het gerenommeerde wijngebied Valle del Maipo, Chili
  • Perfecte begeleider van rood vlees en pittige kazen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Haras de Pirque Hussonet Cabernet Sauvignon Gran Reserva
    Haras de Pirque
    Hussonet Cabernet Sauvignon Gran Reserva
    € 16,02*
    Mancura Wines MANCURA guardián RESERVA Cabernet Sauvignon
    Mancura Wines
    MANCURA guardián RESERVA Cabernet Sauvignon
    € 8,63*
    Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Cabernet Sauvignon Valle de Maipo
    Baron Philippe de Rothschild
    Escudo Rojo Cabernet Sauvignon Valle de Maipo
    € 12,15*
    MontGras Agrícola San Jose MontGras
    MontGras Agrícola San Jose
    MontGras 'Intriga' Cabernet Sauvignon Valle del Maipo
    € 16,23*
    Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère
    Montes
    Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère
    € 11,05*
Beschreibung

Wijn noot: Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon

Rijk, geconcentreerd en complex. Deze wijn combineert op indrukwekkende wijze wilde zwarte kersen en zwarte bessen met nuances van munt, tabak en specerijen. In de mond ruikt men eerst het volle, zachte fruit, de kracht en dan ontdekt men donkere chocolade, sigarendoosjes en fijn gestructureerde tannines. De druiven worden met de hand geplukt op de beste plekken van de Maipo Valley in de uitlopers van de Andes. Een maceratieperiode van twaalf dagen zorgt voor een maximale extractie van het fruitaroma en de kleur van de druiven. De gisting vindt plaats in stalen tanks bij 28-29 şC. De totale maceratieperiode is 30-32 dagen. De malolactische gisting vindt op natuurlijke wijze plaats in zowel de tank als in barrique vaten. 80% van de wijn rijpt 10 maanden in Frans en Amerikaans eiken, 20% van de wijn rijpt in stalen tanks. Voordat de wijn wordt vrijgegeven voor de verkoop, blijft hij minstens 6 maanden in de fles. Carmen werd in 1850 gedoopt door Christian Lanz in de naam van zijn geliefde vrouw en is een van de oudste wijnhuizen van Chili. Sinds Ricardo Claro het in 1987 overnam, heeft het zwaar geïnvesteerd in nieuwe wijngaarden en vinificatietechnieken, apparatuur en experts om alleen wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren. Vandaag bezit Carmen 600 ha in de belangrijkste teeltgebieden van Chili: Maipo, Rapel, Casablanca en Curicó Valley. Carmen is herhaaldelijk uitgeroepen tot 'Wijnmakerij van het Jaar' in 2007, volgens het gerenommeerde tijdschrift 'Wine & Spirits'. Ook de individuele wijnen genieten wereldwijd een grote reputatie dankzij het grote aantal internationale onderscheidingen. Carmen herontdekte het druivenras Carmenčre in Chili in 1996 en is sindsdien een pionier in het verbouwen van eersteklas wijnen van deze druif.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon

Bij filet steak, konijn, eend, pasta en intense kazen zoals Parmezaan of Cheddar op ongeveer 16-18°C. Laat de wijn ongeveer 1 uur ademen voor consumptie.

Vińa Carmen

Vińa Carmen de wijnmaker achter Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon

De wijnmaker Viña Carmen uit de Central Valley staat bekend om zijn uitstekende wijnen gemaakt van de beste druiven uit de regio. De wijnstokken groeien op vruchtbare grond en op een optimale klimatologische locatie, wat zorgt voor een uniek terroir. De wijnen worden gekenmerkt door hun elegantie en het perfecte samenspel van fruitaroma's en fijne tannines. Zijn bekende wijnen zijn Carmenere, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc. De wijnmaker hecht veel belang aan de ecologische teelt van zijn wijngaarden om natuurlijke omstandigheden voor zijn wijnen te creëren. De wijnfilosofie van Viña Carmen is om unieke wijnen te produceren die de persoonlijkheid van het terroir waarin ze verbouwd worden uitdrukken. Dit alles wordt weerspiegeld in de uitstekende reputatie die de wijnmaker uit de Central Valley geniet in de wijnwereld.


Valle del Maipo

Valle del Maipo het teeltgebied van de Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon

In de buurt van de bruisende hoofdstad Santiago de Chile, genesteld tussen de majestueuze toppen van de Andes en de zachte achtergrond van het kustgebergte, ligt het befaamde wijnhuis Valle del Maipo. Dit gebied, het moederland van de Chileense wijn, heeft zijn wortels in de 16e eeuw, toen de eerste Europese kolonisten hun wijnstokken plantten in de vruchtbare grond van de vallei. Deze vallei is een geschenk van de natuur, geschilderd in de zachtste pasteltinten, met groene tinten die zich zachtjes mengen met het intense blauw van de lucht, terwijl het kristalheldere water van de Maipo-rivier het plaatje compleet maakt. De Valle del Maipo is een perfect terroir voor de productie van wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit. Het wordt vaak aangehaald als de geboorteplaats van de cabernet sauvignon en wordt nu erkend als Chili's belangrijkste rode wijnproducerende regio. De nabijheid van de Stille Oceaan en de hoge ligging zorgen voor dag-nacht temperatuurverschillen die cruciaal zijn voor de rijping van de druiven. Valle del Maipo wijnen vallen op door hun expressiviteit, variëteit en elegantie, met gestructureerde tannines en uitgesproken aroma's van rood fruit, kruiden en vaak een subtiel vleugje eikenhout. Naast cabernet sauvignon produceert Valle del Maipo een indrukwekkende reeks druivenrassen, waaronder Carménère, Merlot en Syrah. Witte wijnsoorten zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc gedijen ook goed in bepaalde koelere delen van de vallei, maar wat Valle del Maipo onderscheidt is de passie en het vakmanschap van de wijnmakers. Ze werken in harmonie met de natuur, stimuleren duurzame teeltpraktijken en produceren authentieke wijnen die de ziel en essentie van dit unieke terroir belichamen. Hier ontdekt men wijnen die zowel een eerbetoon zijn aan de traditionele wijnbouw als een ode aan de toekomst van de Chileense wijn. Al met al is de Valle del Maipo een waar juweel in de wereld van de wijn, dat een buitengewone harmonie tussen mens en natuur viert en wijnen produceert



Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon wordt geproduceerd door Vińa Carmen in het teeltgebied Valle del Maipo in .
Als je Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon lekker vond, vind je de andere wijnen van Vińa Carmen misschien ook lekker.
Vińa Carmen en Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon zijn afkomstig van Valle del Maipo.

Details

Extra informatie: Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon

Naam Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon
Wijnbouwgebied Valle del Maipo
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 85% Cabernet Sauvignon, 10% Syrah, 5% Merlot
Wijnverwerking De druiven worden met de hand geplukt op de beste locaties in de Maipo Vallei in de uitlopers van de Andes. Een maceratieperiode van twaalf dagen zorgt voor een maximale extractie van het fruitaroma en de kleur van de druiven. De gisting vindt plaats in stalen tanks bij 28-29 şC. De totale maceratieperiode is 30-32 dagen. De malolactische gisting vindt op natuurlijke wijze plaats in tanks en barriques. 80% van de wijn rijpt 10 maanden in Frans en Amerikaans eiken, 20% van de wijn rijpt in stalen tanks. De wijn rijpt minstens 6 maanden in de fles voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 2,8 g/l
Zuurgraad (g/l) 3,3 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite, Ei
Verdeler MAX PIEHL GmbH & Co. KG, Hardenstrasse 51, 20539 Hamburg
Wijnmaker Vińa Carmen

€ 13,54*
0.75l·€ 18,05/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vińa Carmen

    Vińa Carmen Carmen Carmenere
    Vińa Carmen
    Carmen Carmenere
    € 6,77*
    Vińa Carmen Carmen Gran Reserva Carmenère
    Vińa Carmen
    Carmen Gran Reserva Carmenère
    € 13,54*
    Vińa Carmen Carmen Chardonnay
    Vińa Carmen
    Carmen Chardonnay
    € 7,49*
    Vińa Carmen Carmen Wine Maker
    Vińa Carmen
    Carmen Wine Maker's Cabernet Sauvignon Blend
    € 28,33*
    Vińa Carmen Carmen Wine Maker
    Vińa Carmen
    Carmen Wine Maker's Cabernet Sauvignon Blend
    € 28,33*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD