Land

Central Valley
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2022

Carmen Chardonnay

Vińa Carmen, Central Valley

€ 7,49*
0.75l · € 9,99/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Eersteklas witte wijn uit het teeltgebied Central Valley in Chili.
  • Fruitige aroma's van peer, ananas en nectarines
  • Elegante tonen van vanille en butterscotch door rijping op eiken vaten
  • Evenwichtig en zacht met aangename zuren
  • Perfecte begeleider van visgerechten en wit vlees

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Vińa Valdivieso Chardonnay Valle Central - Chile
    Vińa Valdivieso
    Chardonnay Valle Central - Chile
    € 8,48*
    Tianna Negre Son Colom Blanc Vino Blanco
    Tianna Negre
    Son Colom Blanc Vino Blanco
    € 7,58*
    Vińa Valdivieso Chardonnay Valle Central - Chile
    Vińa Valdivieso
    Chardonnay Valle Central - Chile
    € 8,61*
    Baron Philippe de Rothschild Mapu Reserva Chardonnay
    Baron Philippe de Rothschild
    Mapu Reserva Chardonnay
    € 8,71*
    Mancura Wines MANCURA guardián RESERVA Chardonnay
    Mancura Wines
    MANCURA guardián RESERVA Chardonnay
    € 9,13*
Beschreibung

Wijn noot: Carmen Chardonnay

Heldere, geelgroene kleur. Smaak die doet denken aan ananas, perzik en grapefruit, maar ook aan hazelnoot en créme fraiche. Expressieve, fruitige en lange afdronk. De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst onder strenge selectie. Na de persing, die belangrijk is voor witte wijnen, blijft de most 8 dagen in contact met het bezinksel op 3°C voor de gisting in stalen tanks (80%) en barrique vaten (20%), waar het 4 maanden raffineert. Pas dan wordt hij gemengd en gebotteld. Carmen werd in 1850 gedoopt door Christian Lanz in naam van zijn geliefde vrouw en is een van de oudste wijnhuizen in Chili. Sinds Ricardo Claro het in 1987 overnam, heeft het zwaar geïnvesteerd in nieuwe wijngaarden en vinificatietechnieken, apparatuur en experts om alleen wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren. Vandaag bezit Carmen 600 ha in de belangrijkste teeltgebieden van Chili: Maipo, Rapel, Casablanca en Curicó Valley. Carmen is herhaaldelijk uitgeroepen tot 'Wijnmakerij van het Jaar' in 2007, volgens het gerenommeerde tijdschrift 'Wine & Spirits'. Ook de individuele wijnen genieten wereldwijd een grote reputatie dankzij het grote aantal internationale onderscheidingen. Carmen herontdekte het druivenras Carmenčre in Chili in 1996 en is sindsdien een pionier in het verbouwen van eersteklas wijnen van deze druif.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Carmen Chardonnay

Fijn aperitief, goede begeleider van oesters, vis, gevogelte en pasta. Drinktemperatuur ongeveer 8-10°C. Drink jong!

Vińa Carmen

Vińa Carmen de wijnmaker achter Carmen Chardonnay

De wijnmaker Viña Carmen uit de Central Valley staat bekend om zijn uitstekende wijnen gemaakt van de beste druiven uit de regio. De wijnstokken groeien op vruchtbare grond en op een optimale klimatologische locatie, wat zorgt voor een uniek terroir. De wijnen worden gekenmerkt door hun elegantie en het perfecte samenspel van fruitaroma's en fijne tannines. Zijn bekende wijnen zijn Carmenere, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc. De wijnmaker hecht veel belang aan de ecologische teelt van zijn wijngaarden om natuurlijke omstandigheden voor zijn wijnen te creëren. De wijnfilosofie van Viña Carmen is om unieke wijnen te produceren die de persoonlijkheid van het terroir waarin ze verbouwd worden uitdrukken. Dit alles wordt weerspiegeld in de uitstekende reputatie die de wijnmaker uit de Central Valley geniet in de wijnwereld.


Central Valley

Central Valley het teeltgebied van de Carmen Chardonnay

De Central Valley is het meest kenmerkende en productieve wijngebied van Chili. Deze regio staat bekend om zijn onovertroffen veelzijdigheid en kwaliteit en krijgt steeds meer waardering in de wijnwereld als onderdeel van de grote Centrale Vallei. Langs de stevige bergketens van de Andes en de bergketens aan de kust strekt de regio zich uit over vier belangrijke valleien: Maipo, Rapel, Curico en Maule. De unieke klimatologische en geografische omstandigheden van elke vallei bieden een ander karakter en een andere samenstelling voor de druivensoorten die hier gedijen, en de Central Valley fascineert door zijn vermogen om een bijna onbeheersbare reeks wijnprofielen te produceren. Of het nu gaat om intens fruitige witte wijnen, elegante rode wijnen of exotisch complexe rosés, dit gebied heeft elke wijnkenner iets te bieden. De dominante druivenrassen zijn Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Carmenere. Elke variëteit vindt verschillende omstandigheden in verschillende delen van de vallei, wat zorgt voor een verscheidenheid aan karaktervolle en complexe wijnen. De Maipo-vallei, die het meest noordelijk ligt, staat vooral bekend om zijn uitstekende Cabernet Sauvignons, die worden gekenmerkt door hun tanninerijke structuur en pruimen- en bittere chocoladetonen. De Rapelvallei, verder naar het zuiden, bestaat uit de kleinere Cachapoal- en Colchagua-valleien en staat bekend om de productie van Carmeneres en Syrahs van topkwaliteit. Nog verder naar het zuiden liggen de Curicó en Maule valleien, waar vooral Sauvignon Blancs en Merlots opvallen. De Central Valley dankt zijn uitzonderlijke wijnkwaliteit niet alleen aan de diversiteit van de bodems en het klimaat, maar ook aan generaties wijnmakers die met toewijding en zorg uitzonderlijke wijnen hebben gemaakt. De standaardisering en professionalisering die vandaag de dag zijn bereikt, stellen deze wijnmakers in staat om het oorspronkelijke karakter van de regio in elk glas wijn tot uitdrukking te brengen. Kort samengevat kan men zeggen: De Central Valley is een authentiek wijnland, dat wordt gekenmerkt door zijn levendige landschap, zijn creatieve wijnbouw



Carmen Chardonnay wordt geproduceerd door Vińa Carmen in het teeltgebied Central Valley in .
Als je Carmen Chardonnay lekker vond, vind je de andere wijnen van Vińa Carmen misschien ook lekker.
Vińa Carmen en Carmen Chardonnay zijn afkomstig van Central Valley.

Details

Extra informatie: Carmen Chardonnay

Naam Carmen Chardonnay
Wijnbouwgebied Central Valley
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten 100% Chardonnay
Wijnverwerking De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst onder strenge selectie. Na de persing, die belangrijk is voor witte wijnen, blijft de most 8 dagen in contact met het bezinksel bij 3°C voor de gisting in stalen tanks (80%) en barrique vaten (20%), waar het 4 maanden wordt geraffineerd. Pas dan wordt hij gemengd en gebotteld.
Restsuiker (g/l) 3,3 g/l
Zuurgraad (g/l) 3,7 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite, Milchprotein
Verdeler MAX PIEHL GmbH & Co. KG, Hardenstrasse 51, 20539 Hamburg
Wijnmaker Vińa Carmen

€ 7,49*
0.75l·€ 9,99/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vińa Carmen

    Vińa Carmen Carmen Carmenere
    Vińa Carmen
    Carmen Carmenere
    € 6,77*
    Vińa Carmen Carmen Gran Reserva Carmenère
    Vińa Carmen
    Carmen Gran Reserva Carmenère
    € 13,54*
    Vińa Carmen Carmen Chardonnay
    Vińa Carmen
    Carmen Chardonnay
    € 7,49*
    Vińa Carmen Carmen Wine Maker
    Vińa Carmen
    Carmen Wine Maker's Cabernet Sauvignon Blend
    € 28,33*
    Vińa Carmen Carmen Wine Maker
    Vińa Carmen
    Carmen Wine Maker's Cabernet Sauvignon Blend
    € 28,33*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD