Land

Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2019

Blaufränkisch Tuzko

Tüzkö

Normale prijs: € 8,00

Special Price € 7,48*

0.750l · € 9,97/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Teeltgebied Overig in Hongarije
  • Karakteristieke rode wijn Blaufränkisch
  • Intens fruit en kruidige tonen
  • Aangename tanninestructuur en zuurgraad
  • Perfect bij sterke vleesgerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Luis Cańas Amaren Crianza
    Bodegas Luis Cańas
    Amaren Crianza
    € 16,23*
    Luce del Sole Primitivo Puglia IGT Luce del Sole
    Luce del Sole
    Primitivo Puglia IGT Luce del Sole
    € 15,77*
    Balatonboglári Balaton Rot
    Balatonboglári
    Balaton Rot
    € 4,86*
    Colomba Bianca Cabernet Sauvignon Sicilia DOC Colomba Bianca
    Colomba Bianca
    Cabernet Sauvignon Sicilia DOC Colomba Bianca
    € 19,33*
    Cantina Frentana Montepulciano d
    Cantina Frentana
    Montepulciano d'Abruzzo Riserva DOC 1960
    € 13,70*
Beschreibung

Wijn noot: Blaufränkisch Tuzko

De rode wijn Blaufränkisch Tuzko is een volle en krachtige druppel uit het Hongaarse teeltgebied Sonstige. Met zijn donkere robijnrode kleur en fruitige geur van bramen en donkere bessen verleidt deze wijn onmiddellijk de zintuigen. In de mond ontvouwt zich een evenwicht van fruit en kruiden dat perfect harmonieert met zijn fijne tannines. Tegelijkertijd blijft hij aangenaam zacht en rond. De druiven worden met de hand geselecteerd en voorzichtig verwerkt om de natuurlijke kwaliteit van de wijn te behouden. De Blaufränkisch Tuzko is een uitstekende begeleider van wildgerechten, sterke vleesgerechten en gerijpte kazen. Een uitstekende rode wijn die het hart van elke wijnliefhebber sneller doet kloppen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Blaufränkisch Tuzko

Geschikte gerechten voor een rode wijn Blaufränkisch Tuzko van Tüzkö zijn: - Gegrild of gebraden rundvlees - Lamskoteletjes - Wildgerechten - Varkensvlees met krachtige sauzen - Gerookte vleeswaren - Kaasplateau met pittige kaas. Over het algemeen gaan krachtige, volle gerechten met verfijnde kruiden en specerijen goed samen met deze rode wijn.

Tüzkö

Tüzkö de wijnmaker achter Blaufränkisch Tuzko

Tüzkö is een wijnmaker uit Tolna in Hongarije die gespecialiseerd is in het produceren van wijnen van hoge kwaliteit. Zijn passie voor wijnbouw begon in het begin van de jaren 2000 toen hij begon met het pachten van wijngaarden in de Tolna-regio en zijn eigen druiven verbouwde. Tüzkö is een bekende naam in de Europese wijnwereld en zijn wijnen staan synoniem voor kwaliteit en vakmanschap. Zijn benadering van wijnbouw is eenvoudig - hij werkt zorgvuldig en intensief met de druiven om wijn te produceren die het terroir van de regio weerspiegelt en het beste in de druiven naar boven haalt. Hij vertrouwt op traditionele methoden en gebruikt technologie om de kwaliteit van zijn wijnen te verbeteren en ze jaar na jaar uitstekend te houden. De wijnen van Tüzkö staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit, elegantie en complexiteit. Het resultaat is een collectie bekroonde wijnen die hoog aangeschreven staan bij zowel lokale als internationale wijnexperts. Bezoekers zijn van harte welkom in Tüzkö's wijnmakerij, waar ze de uitgebreide wijnkaart kunnen proeven en meer te weten kunnen komen over zijn werk en passie. De wijnen van Tüzkö zijn een must voor iedereen die op zoek is naar kwaliteitswijn met een uitstekende smaak en karakter.


het teeltgebied van de Blaufränkisch Tuzko

Als sommelier kan ik zeggen dat Hongarije ongetwijfeld een lange en rijke geschiedenis heeft op het gebied van wijn maken, en de 'Andere' wijnregio in Hongarije voegt een uniek tintje toe aan deze traditie. De 'Andere' wijnregio van Hongarije bestaat uit verschillende kleinere wijnbouwgebieden verspreid over het land. Ze komen samen en vormen een opmerkelijke smeltkroes van wijnvariëteiten. Dit gebied staat vooral bekend om zijn edele zoete wijnen gemaakt van lokale druivensoorten zoals Furmint en Hárslevelu. De regio produceert echter ook een indrukwekkende reeks droge witte wijnen, rode wijnen en rosés, met een indrukwekkende verscheidenheid aan smaakprofielen. Het heuvelachtige landschap en de gematigde klimaatomstandigheden van de 'Andere' wijnregio zijn ideaal voor het verbouwen van druiven. De bodems zijn typisch kleiachtig, zanderig en vulkanisch, waardoor de wijnen die in de regio worden geproduceerd een aanzienlijke mineraliteit hebben. Tegelijkertijd zorgen de warme zomers en koude winters voor een goede zuurstructuur in de wijnen. De wijnboeren in deze regio hebben een passie voor hoge kwaliteitsnormen en duurzame wijnbouwpraktijken. Velen gebruiken traditionele wijnbereidingsmethoden, terwijl anderen moderne technieken gebruiken om hun wijnen te verbeteren. Deze combinatie van oud en nieuw wordt weerspiegeld in de wijnen, die diepe fruitsmaken, levendige zuren en complexe minerale complexen hebben. Concluderend is de 'Andere' wijnregio in Hongarije een opwindende plek voor wijnliefhebbers. Het biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan wijnen die zowel de traditionele Hongaarse stijl vertegenwoordigen als nieuwe en innovatieve smaken verkennen. Ik kan deze fascinerende regio van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een wijnavontuur. Van de zoete dessertwijnen tot de krachtige rode wijnen, de 'Andere' wijnregio in Hongarije zal zeker in de smaak vallen bij elke wijnliefhebber.



Blaufränkisch Tuzko wordt geproduceerd door in het teeltgebied in .
Als je Blaufränkisch Tuzko lekker vond, vind je de andere wijnen van misschien ook lekker.
en Blaufränkisch Tuzko zijn afkomstig van .

Details

Extra informatie: Blaufränkisch Tuzko

Naam Blaufränkisch Tuzko
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Blaufränkisch
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weinland Ariane Abayan GmbH, , Hamburg, Deutschland
Wijnmaker Tüzkö

UVP
€ 8,00
€ 7,48*
0.750l·€ 9,97/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Tüzkö

    Tüzkö Blaufränkisch Tuzko SALE
    Tüzkö
    Blaufränkisch Tuzko SALE
    € 6,29*
    Tüzkö Blaufränkisch Tuzko
    Tüzkö
    Blaufränkisch Tuzko
    € 7,48*
    Tüzkö Grüner Veltliner
    Tüzkö
    Grüner Veltliner
    € 8,51*
    Tüzkö Pinot Grigio Tuzko
    Tüzkö
    Pinot Grigio Tuzko
    € 8,51*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD